Dessa djävulska äggkycklingar är det perfekta receptet på påskägg. Dessa är så lätta att “göra och ta” till alla slags vårfirande!

Allt du behöver är ett dussin ägg, några tillägg och lite fantasi för att göra denna roliga twist på ett klassiskt deviled egg-recept!

För enkel portabilitet, lägg tillbaka de färdiga devilade kycklingäggen i äggbehållaren och arrangera dem sedan på ett fat när du når din destination så att de inte glider runt.

närbild av Deviled Egg Chicks

Påsk Deviled Egg

Dessa förtjusande chick deviled ägg är perfekta för ditt vår- eller påskfirande.

  • Koka äggen med min hårdkokta ägg-metod som inte misslyckas, eller prova airfryern eller Instant Pot för att enkelt skala ägg.
  • Förbered ett par dagar i förväg.
  • Detta är det perfekta sättet att njuta av hårdkokta ägg från döende påskägg.
ägg, senap, morot och majonnäs med etiketter för att göra Deviled Egg Chicks

Ingredienser för Deviled Egg Chicks

  • Ägg: Du behöver hårdkokta ägg för detta recept.
  • Mayo: Jag använder lite mindre majonnäs än vårt vanliga recept på deviled eggs för att göra fyllningen tillräckligt robust för att hålla det övre skalet och lite mer senap för färg.
  • Morot: Skär en liten triangelform från en morot för att skapa näbben till kycklingarna.
  • Frön eller svart oliv: Använd frön som chia eller hampa, bitar av svart oliv eller klick svart matfärg för att skapa ögonen för kycklingarna.
  • Sallad: Strimlad sallad kan användas för att skapa “påskgräs”-looken för servering. Så söt.

Hur man gör Deviled Egg Chicks

Det här receptet på påskfågelägg är inte bara lätt att sätta ihop, utan det är också ett roligt familjeprojekt! Var kreativ med olika matfärger och se vad du hittar på!

  1. Skär äggen: Använd en liten kniv för att skära sicksackmönster. Vi sticker helt enkelt in spetsen av en skalkniv i ägget. Den går lätt isär i två separata delar.
  2. För att färga äggen: Du kan färga äggen antingen före eller efter skärning om du vill (detta är valfritt). Lägg bara vitorna i en skål med lite matfärg och låt dem sitta tills de får önskad färg. Om du färgar innan du skär och låter dem sitta länge i karamellfärgen kan gulorna missfärgas.
  3. Fyllning: Använd lite mindre majonnäs än klassiska deviled ägg så att fyllningen håller sin form. Senap hjälper till att färga äggulorna, men du kan också lägga till några droppar matfärg för att lysa upp dem. Lägg fyllningen i en smörgåspåse och klipp av hörnet för att fylla.
  4. Inredning: Skär en liten triangelform från en morot så att den ser ut som en näbb. Ögonen kan vara gjorda av frön (som chia eller hampa), bitar av svart oliv eller klick svart matfärg. Servera dessa påskägg på strimlad sallad för att se ut som “påskgräs”.

Gör framåt och lagra

  • Gör dessa deviled ägg upp till 1 dag i förväg och förvara dem i kyl tills de ska serveras!
  • Rester kan förvaras i upp till 4 dagar i en lufttät behållare i kylen.
pläterade Deviled Egg Chicks

Fler påskfavoriter

Gjorde du dessa Deviled Egg Chicks? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

tallrik med Deviled Egg Chicks

5 från 4 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Deviled Egg Chicks

Dessa små sötnosar är perfekta för att ge sig ut vid alla påsk- eller vårevenemang.

Förberedelsedags 25 minuter

Total tid 25 minuter

  • Använd en kniv och skär försiktigt runt mitten av ägget med ett sicksackmönster, börja längst fram och gå hela vägen runt. Du bör sluta med en topp- och bottendel, båda med taggiga kanter.

  • Skopa försiktigt ut äggulan med änden av en sked och lägg den i en medelstor blandningsskål.

  • Mosa äggulorna med en gaffel. Tillsätt majonnäs, senap och en nypa salt. Mosa tills det är slätt och krämigt.

  • Lägg över äggblandningen i en smörgåspåse eller liten spritspåse och ställ åt sidan.

  • Skiva moroten försiktigt i små trianglar för näbben.

  • Skär lite av botten på varje ägg så att det står upprätt på fatet.

  • Klipp av ett hörn från zip-top-påsen som innehåller äggulablandningen, cirka ½ tum bred.

  • Pressa ner ägguleblandningen i äggbottnarna, fyll dem till ca 1 ½ ovanför kanten på äggvitan.

  • Lägg försiktigt äggtopparna på äggulablandningen. Pressa inte ner dem för mycket. Ordna topparna så att kycklingarna är välbalanserade och inte faller omkull.

  • Lägg en morotsnäbb i mitten av ägguleblandningen mellan den övre och nedre äggvitan.

  • Doppa en tandpetare eller änden av en ätpinne i svart matfärg och skapa försiktigt 2 ögon på varje kyckling eller använd frön som ögon.

  • Förvara i kyl tills den ska serveras!

Förvara kycklingarna i kylen i en täckt behållare i upp till 4 dagar.
Om du vill att kycklingarnas “skal” ska färgas, lägg de skurna äggvitorna i koppar fyllda med vatten och några droppar av den matfärg du väljer. Ju längre de sitter, desto mer levande blir deras färg. När dina perfekta färger har uppnåtts, dränera dem på pappershanddukar.
Valfria tillägg: Håll fyllningen enkel så den blir slät och gul. Du kan lägga till något av följande, dijonsenap, dillgurkajuice, vitpeppar eller vitlökspulver. Tillsätt inte för mycket så att gulan förblir tillräckligt tjock för att hålla toppen av äggvitan uppe.

Kalorier: 109 | Kolhydrater: 1g | Protein: 5g | Fett: 9g | Mättat fett: 2g | Kolesterol: 166mg | Natrium: 148mg | Kalium: 82mg | Vitamin A: 1085IU | C-vitamin: 0,3mg | Kalcium: 28mg | Järn: 0,8mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Aptitretare
Kök amerikansk
tallrik av Deviled Egg Chicks med skrift
närbild av Deviled Egg Chicks med en titel
färdiga Deviled Egg Chicks på en tallrik med en titel
Deviled Egg Chicks på en tallrik och närbild med en titel





Source link

Rate this post

Leave a Reply