Ibland är de enklaste recepten de bästa, inklusive det här!

Det här djävulska äggreceptet börjar med perfekt kokta ägg som tas ut och mosas till en krämig fyllning. De är en favorit för alla sammankomster!

Vi älskar att de är enkla att göra framåt och en publikfavorit.

pläterade Deviled Eggs recept

Deviled Eggs är ett när som helst mellanmål!

Så, vad är djävulsägg? Dessa är hårdkokta ägg som har äggulorna borttagna, mosade till en krämig blandning och läggs tillbaka i äggvitan för servering. De är en helgdag stapelvara för nästan varje måltid från påskmiddag till Thanksgiving.

  • Anpassa med dina favoritsmaker som dillgurka, hackade oliver eller salladslök.
  • Deviled ägg är naturligt lågkolhydratsnåla, är ett bra mellanmål och håller sig bra i kylen i några dagar.
  • Du behöver bara några enkla ingredienser som du förmodligen redan har i ditt kök.
  • Deviled ägg kan göras ett par dagar i förväg vilket gör dem perfekta för festen. Lägg dem på en tallrik tillsammans med lite ost och kex.

Ingredienser för Deviled Eggs

Ägg – Alla hårdkokta ägg duger för detta recept. Tänk på att skala dem försiktigt så att skalet inte rivs i det vita köttet av ägget.

Fyllning – Gulan, majonnäsen, vinägern och en liten bit senap är de traditionella ingredienserna i detta recept. Krydda med salt och svartpeppar såklart!

Variationer

Det här är ett grundläggande recept på deviled egg och vi älskar det som det är men du kan lägga till något av följande för att ändra smaken:

  • söt saltgurka, hackad saltgurka eller inlagd saft
  • strö över smulat bacon och jalapenos
  • finhackad selleri eller mosad avokado
  • garnera med lite knaprig bacon eller kapris
  • byt ut senap mot dijonsenap eller lite pepparrot för en djärvare smak.
  • byt ut en del eller all majonnäs mot grekisk yoghurt mot en lättare version.
ingredienser för att göra Deviled Eggs Recept med etiketter

Hur man gör Deviled Eggs

  1. Koka ägg: Hårdkoka ägg (se våra favoritmetoder nedan), låt rinna av och lägg i ett isbad.
  2. Mosa äggulor: Dela äggen i halvor på längden och ta bort äggulorna (enligt receptet nedan). Använd en gaffel för att mosa dem med majonnäs och kryddor tills de blir krämiga.
  3. Fyll äggen: Häll ner ägguleblandningen (eller rör med spritspåse) i äggvitorna.
  4. Garnering med paprika, gräslök eller ett stänk färska örter om så önskas.

Koka ägg för deviled ägg

Koka de hårdkokta äggen med någon av följande metoder. Air fryer är min favoritmetod eftersom inget vatten krävs och skalen bara glider direkt av.

Tips för The Best Deviled Eggs

  • Oavsett tillagningsmetod, hoppa inte över isbadet. Det stoppar tillagningsprocessen, håller äggulorna ljust gula och hjälper till att göra dem lättare att skala.
  • Ägg kan kokas några dagar i förväg.
  • Äldre ägg skalar bättre än färska ägg. Instant pot och air fryer ägg är lättast att skala.
  • Skala under kallt rinnande vatten och låt vattnet glida mellan skalet och ägget samtidigt som du skalar av skalet.
  • För en extra slät fyllningpulsa den i en matberedare om du vill.
  • Häll fyllningen i äggen eller lägg den i en spritspåse för att göra den snygg.
ovanifrån av Classic Deviled Eggs

Förvara deviled ägg

Äggen kan kokas några dagar i förväg (kokta ägg kan förvaras totalt en vecka). Om du också vill förbereda fyllningen några dagar i förväg, förvara fyllningen och äggvitan separat.

Lägg äggvitehalvorna på en tallrik och slå in dem i plastfolie, förvara äggulablandningen i en ziptop-påse. När den är klar, fyll äggvitan med äggulablandningen, garnera och servera!

Eventuella rester ska förvaras i en lufttät behållare i kylen. De kommer att hålla i upp till 3 dagar. Rester kan mosas med en gaffel och göras till en äggsalladsmacka till lunch!

Läckra Deviled Eggs

Vilket är ditt favoritsätt att göra Deviled Eggs? Låt oss veta i en kommentar nedan!

4,96 från 74 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Deviled Eggs recept

Detta klassiska deviled egg-recept är så lätt att göra som tillbehör, aptitretare eller till och med som ett hälsosamt mellanmål!

Förberedelsedags 10 minuter

Tillagningstid 10 minuter

Total tid 20 minuter

  • Skala avsvalnade hårdkokta ägg försiktigt så att vitorna förblir intakta och halvera på längden.

  • Ta bort äggulorna och lägg dem i en medelstor skål, lägg vitorna på ett serveringsfat.

  • Mosa äggulorna till en fin smula med en gaffel.

  • Tillsätt majonnäs, vinäger, senap, salt och peppar, blanda tills det är slätt.

  • Precis innan servering fyller du varje äggvita med den krämiga guleblandningen med en sked eller spritspåse.

  • Garnera med ett stänk paprika och färskt dillgräs.

Ägg kan förberedas några dagar i förväg. Håll vitorna och fyllningen åtskilda tills den ska fyllas.
Förbered hårdkokta ägg med din favoritmetod. När de är kokta, lägg ägg i en skål med kallt vatten och is i minst 5 minuter.

Använd en sked eller spritspåse för att fylla ägg. Om du inte har en spritspåse, lägg den gräddade äggulablandningen i en smörgåspåse och klipp av hörnet. Pressa ner blandningen i vitorna.
Förvara resterna i kylen i upp till 2 dagar.

Servering: 1ägg | Kalorier: 63 | Protein: 2g | Fett: 5g | Mättat fett: 1g | Kolesterol: 83mg | Natrium: 89mg | Kalium: 30mg | Vitamin A: 120IU | Kalcium: 12mg | Järn: 0,4mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Förrätt, Tillbehör
Kök amerikansk





Source link

Rate this post

Leave a Reply