Dillybönor är en södra favorit, men ärligt talat, de är hemma var som helst. Vitslickig, ja, men också smaksatt med sellerifrö, senapsfrö, gurkmeja, rödpepparflingor, lagerblad och lök. De är inte för varma, söta eller vinaktiga. Inte alls. Vi tycker att de smakar mer.

Anpassad från Sean Brock | Söder | Hantverkare, 2019

Att fira en skörd är verkligen vad sydländsk mat är för mig, och det är antingen att äta grönsakerna råa på fältet, eller laga dem till middag eller konservera dem för vintern. Det är en produkt av hårt arbete på fältet, hårt arbete i köket men också hårt arbete med att föra en tradition vidare och bevara en tradition som är avgörande för livet i söder.–Sean Brock

  • I en stor, icke-reaktiv kastrull över hög värme, kombinera vinäger, vatten, socker, salt, lök, lagerblad, rödpepparflingor, gurkmeja och sellerifrö och koka upp under omrörning för att lösa upp sockret och saltet. Stäng av värmen.
  • I varje steriliserad burk, lägg 2 tsk av dillfröna, 1/2 tsk av senapsfröna, 3 pepparkorn, 1 vitlöksklyfta och 3 dillkvistar. Fyll burkarna med bönorna, ställ upp dem vertikalt och häll över den varma betningsvätskan, lämna ett utrymme på 1/2 tum (12 mm). Torka av fälgarna och gängorna. Lägg lock och ringar på burkarna och dra åt ringarna med fingrarna.

  • Bearbeta burkarna i ett kokande vattenbad i 13 minuter, justera för höjd vid behov. Det är viktigt att burkarna tätar ordentligt och att det bildas ett vakuum. Om några burkar inte förseglade, måste du förvara dem i kylen.

    ☞ TESTERTIPS: Ta bort banden från dina burkar innan de förvaras för att förhindra att rost eller mögel bildas under banden.

  • Låt bönorna härda i 1 vecka innan du äter. Rätt förslutna håller bönorna på en sval, mörk plats i upp till 6 månader. Kyl efter öppning.

*Hur steriliserar jag burkar för konservering?

Fyll en stor konservburk försedd med ett stativ som är tre fjärdedelar fullt med vatten. Lägg dina konservburkar och ringar i grytan och låt vattnet koka upp på hög värme. När vattnet har kokat, ställ in en timer på 5 minuter. Ta av från värmen och täck grytan.
Lägg under tiden locken i en kastrull med varmt vatten och värm tills vattnet når 180°F (82°C). (Koka aldrig locken, eftersom tätningsmaterialet kan skadas och då inte ger en säker tätning.) Ta bort från värmen och täck pannan.
Lägg ut en ren kökshandduk på bänken eller ställ ut ett galler. När du är redo att fylla burkarna, använd en konservtång, ta bort dem från grytan och vänd upp dem på handduken eller gallret. Lämna dem där i 1 minut, vänd dem sedan med rätsidan upp och fyll dem. Du vill att burkarna ska vara varma när du lägger maten i dem. Använd en tång för att ta bort lock och ringar och skaka av vattnet innan du sätter dem på burkarna.

Servering: 1 serveringKalorier: 61 kcalKolhydrater: 12 gProtein: 2 gFett: 1 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 1 gNatrium: 16 mgKalium: 193 mgFiber: 2 gSocker: 8 gVitamin A: 695 IUC-vitamin: 10 mgKalcium: 51 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2019 Sean Brock. Foto © 2019 Peter Frank Edwards. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag gjorde dessa dillybönor för 10 dagar sedan och öppnade dem äntligen i eftermiddags. De är SÅ bra, till och med bättre än jag hade föreställt mig. Jag sysslar mycket med att konservera men jag tycker fortfarande att grönsaker aldrig kommer ut som jag föreställer mig dem. Dessa överträffade dock absolut mina förväntningar. De är krispiga och fräscha med en fantastisk smak – perfekt kryddade och inte alltför vintärta.

Jag kunde bara hitta “vanliga” gröna bönor i mataffären men de såg fortfarande bra ut. Jag ser fram emot att göra dessa igen till sommaren när jag kan prova olika sorters gröna bönor från bondens marknad.

Receptet är lätt att följa och alla ingrediensmängder var lagom. Jag använde dillpollen istället för dill och det ger verkligen en kraftfull dillpunch; Jag visste att det här gick in och använde det eftersom jag älskar smaken. Jag köpte dillpollenet för ungefär en månad sedan och kunde inte vänta med att testa det, det här receptet var den perfekta anledningen.

Jag gjorde de hela tre 1-quart-burkarna och bearbetade dem enligt anvisningarna. Den första burken är på god väg att slukas men jag har gömt de andra 2 i skafferiet för ett knaprigt, överraskningssnack. Jag är så glad att jag har upptäckt att jag verkligen kan göra inlagda grönsaker som jag faktiskt kommer att äta! Det här receptet är snabbt och enkelt men du vet aldrig av resultatet. Jag kommer definitivt göra dessa igen och igen.

Dessa dillybönor är definitivt värda att göra. Slutprodukten är krispig, syrlig och kryddig… och sätten att njuta av dem är oändliga. De är en bra sida för skinka. I framtiden kommer jag att smyga in dem i krämig potatissallad, lägga till dem på mina charkuteribrädor och servera dem tillsammans med cocktails. Den svåraste delen av detta recept är att vänta en vecka på att de ska bota. Jag kommer att fylla på med dessa så att jag kan njuta av dem året runt!

Som många andra tycker jag om att handla produkter på den lokala bondens marknad. Under morgonens besök köpte jag trädgårdsfärska gröna bönor till detta enkla recept. Den enda utmaningen med receptet är att behöva vänta en vecka innan du kan njuta av dillybönorna!

Det är värt att vänta. Dessa bönor är härligt dilly. Vi blev bjudna på en BBQ-middag och jag tog en burk så att alla kunde prova dem också. De gillade dessa dillybönor mycket.Source link

Rate this post

Leave a Reply