Detta fantastiska dippsås Cajun remoulad är djärvt smakrik, underbart krämig med en ljus citronskur och är den bästa såsen för att doppa dessa varma och salta Disneyland copycat pomme frites (pommes frites)!

ett foto av en maträtt full av varma salta parmesan-frites med en skål med cajun-dippsås bredvid.

Cajun Remoulad

Vi började göra den här såsen på grund av min besatthet av pomme frites (herregud, jag kan inte ens skriva den utan att det vattnas i munnen!!!!) och sås på Disneyland. Bokstavligen bästa pommes frites och sås någonsin. Herregud!!!

Efter ett par års tillverkning såser från grunden, jag bestämde mig för att ta en genväg på den här. Alla säger att den här såsen är som tusenö-dressing, men det finns mer i det. Så jag använder några tusen öar som är enklare än att öppna tomatpuré, och lägger sedan till lite extra dimension till det. Bom … det här nya receptet föddes!

Vad är en remoulad?

A remoulad, helt enkelt, är en kall sås baserad på majonnäs. Det låter bara mycket snyggare än pommes frites, tycker du inte?!

ett foto av en ramekinrätt full av en cajun-dippsås omgiven av gyllene pommes frites.

Vad är Pomme Frites?

Pomme frites är bara ett snyggt och roligt sätt att säga pommes frites. När jag säger att jag precis ätit min vikt i pomme frites låter det mycket bättre än pommes frites. ha!

Hemlagad Pomme Frites

Vi har gjort hemgjorda pommes frites för evigt men vi inkluderar äntligen receptet här! Det är så lätt!

Har du någonsin haft pomme frites på Cafe Orleans i Disneyland? Snälla säg att du har! Varma salta pommes frites är min lyckligaste plats på jorden. Ge mig en oemotståndlig sås att doppa dem i, så kan du glömma det!

Vi dubbelsteker pomme frites och toppar dem sedan Parmesan, vitlök (färsk), färsk persilja, salt och lite av Cajun-kryddan.

ett foto av en hög med gyllene varma saltpomme frites toppad med parmesanost.

Vilka ingredienser behövs för Pomme Frites-sås?

Du är bara några ingredienser från bästa dippsås för pommes frites. Lita på mig på det här vänner … du kommer aldrig att vilja doppa dessa gyllene varma pommes frites i något annat! Här är din ingredienslista:

 • Majonnäs
 • Thousand Island Dressing
 • Worcestershire sås
 • Vitlökspulver
 • Dijon senap
 • Cajun krydda
 • Citron juice
 • Paprika
 • Salt
 • Peppar

Måtten för varje finns i receptkortet i slutet av detta inlägg.

ett foto av en ramekin full av en cajun-dippsås för pommes frites.

Hur man gör Pomme Frites Cajun Dipping Sauce

Förutom att denna remoulad är vansinnigt god så är den också den enklaste receptet att göra. Här är stegen:

 1. Vispa ihop alla ingredienserna.
 2. Förvara såsen i kylen för att smälta smakerna i några timmar.

Det är allt som finns! Gott om tid att göra några gyllene salta pomme frites! Och låt sedan doppningen börja!

ett foto av en tallrik gyllene pomme frites med en kopp cajun-dippsås med någon som doppar två pommes frites i den.

Vilka är ingredienserna för hemgjorda pommes frites?

 • Rödbrun potatis
 • Vegetabilisk olja
 • Vitlök
 • Parmesanost
 • Salt
 • Persilja

Återigen, måtten finns i receptkortet nedan.

ett foto av en tallrik med varma salta pomme frites-överdrag i parmesanost som sitter bredvid en liten skål full med en cajun-dippsås.

Hur man gör hemlagad Pomme Frites

Det finns två nycklar till det perfekta recept på hemgjorda pommes frites…ett isbad och dubbelsteka dem. Jag ska förklara…

 1. Skala potatisen och skiva den antingen för hand eller med en pommes frites.
 2. Lägg pommes fritesen i ett isbad och ställ sedan hela skålen i kylen i minst en timme.
  • PROFFSTIPS: Detta tar bort mycket av stärkelsen på utsidan av potatisen och kyler ner dem så att när de träffar oljan blir utsidan krispig medan insidan förblir mjuk.
 3. Lägg ut pommes fritesen på en handduk för att torka och börja värma din olja.
 4. När din olja har nått 300 grader (jag gillar att använda en termometer för att hålla koll på oljetemperaturen), börja steka pommes fritesen i omgångar så att du inte trängs över dem. Låt dem steka i 4-5 minuter och ta sedan bort dem med en spindelsked till en tallrik klädd med hushållspapper.
 5. När du har stekt en första gång på all potatis, vrid upp din brännare och värm oljan till 400 grader.
 6. Släpp sedan pommes fritesen försiktigt i oljan med spindelskeden för en andra stekning. Återigen gör detta i omgångar tills du har klarat dig igenom alla pommes frites, placera dem på en tallrik klädd med hushållspapper och salta dem när du tar bort varje sats.
  • PROFFSTIPS: Den dubbla steken ger pommes fritesen den krispiga utsidan som du vill ha samtidigt som den håller mitten fin och mjuk!
 7. När alla pommes frites är dubbelstekta och saltade, släng dem alla med parmesan, vitlök, persilja och cajunkrydda och ät dem varma med remoulad.
ett foto av en tallrik gyllene pomme frites med en kopp cajun-dippsås med någon som doppar två pommes frites i den.

Förvaring, återuppvärmning och frysning

Jag tror att det är ganska allmänt känt att pommes frites inte lagras bra. De tappar sin krispighet och blir ganska snabbt blöta. Så ät upp dem medan de är varma och fräscha!

Om du slutar med rester, låt dem svalna helt och förvara dem sedan i en lufttät behållare i kylen. De värms upp som bäst i en airfryer.

Cajun-dippsåsen förvaras i kylen i upp till 5 dagar. Jag skulle inte rekommendera att frysa den.

ett foto av en ramekin full av en cajun-dippsås för pommes frites.

Jag skriver det här inlägget medan Disneyland fortfarande är stängt på grund av covid-19. Det är planerat att öppna för CA-invånare först under de närmaste veckorna. Så även om jag inte kan få tag på den verkliga affären på Cafe Orleans, kommer jag att göra denna copycat pomme frites med cajun-dippsås recept istället!

Uppdatering: Jag har fortfarande inte kommit till Disneyland sedan det öppnade igen, men jag har varit i Disney World. Pomme frites var helt enkelt inte samma sak där, och jag föredrar dippsåsen på Cafe Orleans. Femtio poäng till Disneyland!

Fler Copycat-recept:

Serveringar: 1 omgång

Förberedelsedags: 10 minuter

Tillagningstid: 30 minuter

Blötläggning/vilotid: 4 timmar

Total tid: 4 timmar 40 minuter

För Cajun Remoulad

 • Vispa ihop alla ingredienser till en slät smet.

  3/4 kopp majonnäs, 1/3 kopp ketchup, 1/2 matsked worcestershiresås, 1 tsk kreolsenap, 1 tsk Cajun krydda, 1/2 tsk rökt paprika, 1/4 tsk vitlökspulver, 1/2 tsk färsk citronsaft, Salt och peppar

 • Förvara i kylen i 3 timmar för att smälta smaker.

För Pomme Frites

 • Skiva potatisen till pommes frites eller använd en stekfräs.

  5 rödbruna potatisar

 • Nyckeln till crisp frites är ett isbad och dubbel stekning. Så blötlägg pommes fritesen i en skål med isvatten i kylen i 1 timme. Skölj några gånger med kallt vatten och lägg ut på en handduk för att torka.

 • Värm oljan till 300 grader och när den är varm lägg till pommes fritesen i omgångar med en spindel eller hålslev. Ta upp på en hushållspappersklädd plåt efter 4-5 minuter.

  2 liter vegetabilisk olja

 • Vrid nu upp värmen till ungefär medelhög, ca 400 grader och stek i omgångar igen i 3-5 minuter.

 • Salta omedelbart varje sats när den kommer ut. När alla pommes frites är färdiga och saltade, släng dem alla med parm, persilja, vitlök och Cajun-krydda.

  1/2 kopp parmesan, 2 msk persilja, 4 vitlöksklyftor, 1/4 tsk Cajun krydda

Servering: 1omgångKalorier: 1337kcalKolhydrater: 232gProtein: 25gFett: 39gMättat fett: 6gFleromättat fett: 23gEnkelomättat fett: 9gTransfett: 0,1gKolesterol: 27mgNatrium: 2226mgKalium: 4805mgFiber: 15gSocker: 30gVitamin A: 2020IUC-vitamin: 65mgKalcium: 171mgJärn: 10mg

Författare: Söt basilika

Kurs: 200+ enkla tillbehörsrecept varje mamma behöver, 50+ hemlagade kryddrecept

rekommenderade produkter

KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORTA VARJE DAG!

När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.seINSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.Source link

Rate this post

Leave a Reply