Duchess Potatis är vackra potatisar med ett fint namn och de är väldigt enkla att tillaga!
Här är en liten hemlighet – hertiginnapotatis är faktiskt bara potatismos som förs in i vackra former med en spritspåse.
Men låt oss inte minimera deras smak. De är lätta och fluffiga på insidan och krispiga på utsidan. Och de ser ganska stiliga ut!

Vad är Duchess Potatis?
Duchess potatis är potatismos med en snygg twist. Jag lärde mig att göra dessa i lektionerna på vår kulinariska skola. Även om de verkar snygga, är de lätta nog att göra vilken dag som helst i veckan.
Potatismos blandas med kryddor och äggula. Sprid dem till små “blommor”, pensla med lite äggvita och grädda tills de är gyllenbruna. Voila – väldigt snyggt men enkelt!
Varför vi älskar dessa potatisar så mycket
- De använder enkla ingredienser och de är lätta att göra.
- De är så mångsidig; tillsätt lite färskost, vitlök eller gräslök innan du sprider!
- De kan vara gjort framåt och bakade innan middagen.
- Duchess potatis är ett bra sätt att imponera på och är vackert förutom allt från nötstek till en stekt kalkon till Thanksgiving eller till och med julmiddag!

Ingredienser till Duchess Potatis
Potatisar – Eftersom dessa är en version av potatismos du vill använda samma spuds som du gör för mäskningen. De bästa potatisen att använda är stärkelsehaltiga som russet eller Idaho potatis. Yukon Gold är en andra favorit.
Övrig – Använd riktigt saltat smör (och en nypa muskotnöt) för bästa smaken. Du kan lägga till en touch av tung grädde om det behövs, men lägg inte till för mycket, annars håller de inte formen.
Äggulor läggs till potatisblandningen för att hjälpa dem att hålla formen och äggvitan penslas ovanpå innan de gräddas!
Valfria tillägg – Du kan lägga till finstrimlade ostar, färsk timjan eller till och med finhackad persilja om du vill.




Hur man gör Duchess Potatis
- Baka eller koka potatisen tills den är mjuk.
- Låt rinna av och mosa med en potatisstöt tills den är slät. Blanda i smör, kryddor och äggula.
- Lägg potatisblandningen i en spritspåse och rör med en stor stjärnspets på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Pensla med äggvita & grädda enligt receptet nedan.

tips och tricks
- I det här receptet på hertiginnapotatis är det ett viktigt steg att sprida blandningen eftersom det är de små åsarna som blir gyllene och krispiga.
- Se till att blandningen är så jämn som möjligt, om du har en potatisrisareAnvänd detta.
- Tillsätt rostad vitlök, finriven ost eller färska örter.
- Duchess potatis kan röras och sedan frysas tills den är redo att bakas.
- Frys in dem på bakplåten och lägg dem sedan i en plastpåse för att förvara i frysen. Grädda från fryst vid 425°F i 15-20 minuter eller tills de är genomvärmda och gyllene.
Fler mysiga potatisrecept
Älskade din familj dessa Duchess Potatis? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Duchess Potatis
Duchess Potatis är lätt och fluffig inuti och smörig och krispig på utsidan. Perfekt tillsammans med vilken måltid som helst!
-
Värm ugnen till 425°F. Tvätta utsidan av potatisen och peta över skalen med en gaffel. Sätt in i ugnen och grädda tills de är mjuka inuti, ca 50-60 minuter eller tills de är mjuka.
-
Låt potatisen svalna och skär i hälften. Ta ur mitten och lägg i en skål. Låt potatisen svalna något.
-
Mosa potatisen tills den är väldigt slät eller använd en rismaskin för att risa potatisen. När den är slät, tillsätt smör och kryddor efter smak. Rör ner äggulor.
-
Lägg potatisblandningen i en spritspåse med stjärnspets. Sprid högar av potatis cirka 2 tum breda och 1 ½ tum höga på en bakplåtsfodrad form. Det är ok om storlekarna varierar lite.
-
Lägg äggvitorna i en separat skål och vispa med en gaffel tills de är lite skummande. Pensla äggvitorna över potatisen mycket försiktigt och grädda i 10-15 minuter eller tills den är gyllene.
-
Garnera med färska örter om så önskas.
- Potatis kan kokas men måste vara mycket väl avrunnen. Om det är för mycket fukt håller inte potatisen sin form lika bra.
- Mosa potatisen väldigt bra, en potatispressar gör perfekt potatis för detta recept.
- Om du inte har spritspåsar, klipp av hörnet på en fryspåse och sätt in en spritspets om du vill.
Gör framåt
- Dessa kan förberedas upp till 2 dagar i förväg, täckas och kylas innan de gräddas.
- Duchess potatis kan också frysas innan bakning. Frys in dem på bakplåten och lägg dem sedan i en fryspåse. Grädda från fryst i 15-20 minuter eller tills det är genomvärmt.
Kalorier: 137 | Kolhydrater: 14g | Protein: 4g | Fett: 7g | Mättat fett: 4g | Kolesterol: 69mg | Natrium: 82mg | Kalium: 488mg | Fiber: 2g | Vitamin A: 255IU | C-vitamin: 13mg | Kalcium: 44mg | Järn: 3.9mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



