Dessa dulce de leche brownies är gjorda med kakaopulver och mörk choklad för att skapa en fluffig mörk choklad brownie med en oförskämt härlig snurra av kolasås. Eftersom brownies helt enkelt inte var tillräckligt överseende utan dulce de leche. Så här gör du dem.

För kakiga om de är överkokta, för fräcka om de är underkokta, chokladbrownies måste gräddas i precis lagom tid för att få den perfekta konsistensen. Att använda bra mörk choklad är nyckeln till det intensiva smakdjupet som en fantastisk brownie har. Jag använder choklad som innehåller minst 55 % kakao, men om du vill ha en seriös kakaokick, prova att använda choklad med 70 % eller 75 % kakao. Snåla inte på sockret när du gör brownies; det är den allra viktigaste ingrediensen för det skarpa översta lagret.–Rachel Allen

  • Värm ugnen till 350°F (180°C). Fodra botten och sidorna av en 8-tums (20-centimeter) fyrkantig kakform med bakplåtspapper.
  • Smält chokladen, smöret och kakaopulver tillsammans i en skål som ställs över men inte rör vid en kastrull som innehåller en tum eller så sjudande vatten. Låt inte skålens botten vidröra vattnet. När smöret och chokladen har smält, ta bort skålen från värmen och rör om väl för att kombinera. Låt svalna i ca 5 minuter.

  • Vispa ägg, farinsocker och vanilj i en separat skål tills det är lite lätt och krämigt, cirka 2 minuter.

  • Vispa ständigt, tillsätt chokladblandningen och vispa tills det är väl blandat. Sikta i mjölet och vänd försiktigt med en spatel eller metallsked bara tills det blandas.
  • Häll ner brownieblandningen i den förberedda pannan. Använd en tesked för att lägga till klatter av dulce de leche eller karamell eller cajeta över hela ytan på brownies. Kör en liten vass kniv eller spett runt pannan för att skapa en marmorerad effekt.

  • Grädda tills browniesna är torra på toppen men fortfarande lite sliskiga och fudge inuti, 25 till 40 minuter.

  • Låt browniesna svalna i pannan placerad på galler. Skär i rutor och försök stanna vid bara en.

*Kan jag göra min egen dulce de leche?

Det kan inte vara lättare att göra din egen hemgjorda dulce de leche. Ta helt enkelt av etiketterna från två 12-ounce burkar med sötad kondenserad mjölk. Placera burkarna i en stor kastrull och tillsätt tillräckligt med vatten för att sänka dem. Koka upp på hög värme och sänk sedan värmen till en snabb sjud och koka i ca 4 timmar. Se till att burkarna alltid är täckta av minst 1 tum vatten, tillsätt mer efter behov; annars kan du ha en dulce de leche-explosion på händerna (inte så kul som det låter, vi lovar). Ta bort burkarna från vattnet, låt dem svalna och voilà, du har DIY dulce de leche!

Servering: 1 tomteKalorier: 238 kcalKolhydrater: 25 gProtein: 3 gFett: 15 gMättat fett: 9 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 4 gTransfett: 1 gKolesterol: 59 mgNatrium: 21 mgKalium: 144 mgFiber: 2 gSocker: 16 gVitamin A: 332 IUKalcium: 31 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2014 Rachel Allen. Foto © 2014 Tara Fisher. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Dessa brownies är läckra, även om de är väldigt söta och väldigt rika.

Jag använde en hel 13,4-ounce burk av Nestles La Lechera Dulce de Leche. Först tyckte jag att det var för mycket, men mängden visade sig stämma. Jag använde Ghiradelli 60% bittersöt choklad och Scharffen Berger kakao. Jag använde en 8-tums Pyrex kakform och gräddade browniesna i totalt 40 minuter. De var fortfarande väldigt mjuka i mitten, men jag kunde skära dem när de svalnade. De var väldigt sliskiga. Jag tror att det bästa är att kyla dem helt, ställa dem i kylen tills de är kalla och sedan skära dem.

Jag kunde få 16 rutor, men jag kanske skär dem mindre nästa gång eftersom de är så rika. Du kan servera rutorna med en kula vaniljglass till en brownie-kolaglass.

Dessa dulce de leche brownies är riktigt goda. Dulce de leche sjönk under gräddningen och skapade små fickor av karamell under den marmorerade ytan.

Detta är också ett lätt recept att sätta ihop även om dulce de leche tar tid att göra. Det tog browniesna cirka 35 minuter att grädda.

Jag skulle gärna göra det här receptet på dulce de leche brownies igen.

Jag använde en burk kolasås som jag köpte i butik. Efter 20 minuter i ugnen verkade browniesna färdiga när karamellen såg sliskig ut och brownien såg torr ut och började svartna något, så jag bestämde mig för att det räckte med matlagning. Jag borde ha täckt browniesna med folie och gräddat dem längre, eftersom de var undergjorda. Jag skar de färdiga browniesna i 12 stora bitar istället för de 16 föreslagna, eftersom min plåt var rektangulär snarare än kvadratisk.

Ursprungligen publicerad 5 september 2015

Source link

Rate this post

Leave a Reply