Air Fryer kalkonbröstrecept gör kalkon med extra krispigt skinn och mört, saftigt kött. Den är fylld med smak och väldigt enkel att göra!
Ett kalkonbröst är ett perfekt sätt för en mindre publik att njuta av en tacksägelsemiddag, men det är också ett bra sätt att göra kalkon till en varje dag typ av måltid!

Ingredienser för Air Fryer Turkiet
Kalkonbröst: Detta recept använder en singel benfri kalkonbröst, ca 2 pund. Du vill se till att den är tillräckligt liten för att passa i airfryern utan att vidröra toppen av den.
Kryddor: Lite olivolja (eller smält smör) hjälper till att bryna och hjälper till att kryddorna fastnar. Jag håller det enkelt med lite fågelkrydda och färska örter om du har (och givetvis salt & peppar). Du kan lägga till andra kryddor som vitlökspulver, paprika eller lökpulver om du vill.
Jag brukar inte saltla ett kalkonbröst men det kan du verkligen! Om du använder kalkonlake (du behöver bara en liten mängd så gör bara cirka ¼ av receptet) använd mindre salt när du kryddar kalkonen. Var noga med att klappa den torr med hushållspapper innan du borstar med olja.

Hur man gör Air Fryer kalkonbröst
- Ta ut kalkonbröstet ur kylen (och ta bort nätet om det är inlindat i ett nät).
- Smaksätt med olivolja enligt receptet nedan.
- Koka med skinnsidan nedåt i 20 minuter, vänd på kalkonbröstet och fortsätt tillaga tills det når 165°F.
Hur länge man lagar ett kalkonbröst i Air Fryer
Eftersom du kommer att använda ett mindre bröst för att säkerställa att det passar, tillagas det ganska snabbt (och behöver mindre tid än en hel kyckling eftersom den är benfri).
Precis som att göra ugnsstekt kalkonbröst vill du att skalet ska bli knaprigt samtidigt som köttet behålls saftigt.
- Ett benfritt kalkonbröst på 2 ½ pund kommer att behöva luftsteka i cirka 45 minuter.
- Ett kalkonbröst på 4 pund med ben kommer att behöva luftsteka i cirka 55-65 minuter.
Tillagningstiden kan variera beroende på formen på ditt kalkonbröst (eller märket och storleken på din fritös). En tunnare plattare form kommer att koka igenom snabbare medan ett tjockare rundare kalkonbröst behöver längre. Jag testade detta recept med olika kalkonbröst i en 5.8qt Cosori luftfritös.
Kontrollera det tidigt
Fritösen är utmärkt för magert kött som fläsk och kalkon, men se till att den inte överkokar. Det är lätt att öppna airfryern och kolla temperaturen på kalkonbröstet lite tidigt.
Det bör nå en innertemperatur på 165°F med ett kött termometer. En termometer är en mycket billig investering för att säkerställa att köttet alltid tillagas till saftig perfektion utan att överkokas!

Tips för Juicy Turkiet
- Överkok inte.
- Använd en termometer för att säkerställa att den når 165°F. Jag tar bort kalkonbröstet från ugnen när det når ca 158°F eftersom temperaturen kommer att fortsätta att stiga medan den vilar.
- Kontrollera kalkonbröstet tidigt, fritöser kan variera (och formen på kalkonbröstet kan också ändra tillagningstiden något).
- Vila 5-10 minuter innan du skär. Var noga med att ta bort den från frityrkorgen medan du vilar. Du kan tälta kalkonen löst med folie när den vilar om du vill.

Matrester
Förvara överbliven kalkon i en förseglad behållare i kylen i 3-4 dagar för frysning i en fryspåse i upp till 4 månader.
Favorittillbehör med Turkiet
Älskade du denna Air Fryer kalkonbröst? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Air Fryer kalkonbröst
Ett saftigt kalkonbröst med krispigt skinn är lätt att göra i airfryern.
-
Förvärm airfryer till 350°F.
-
Gnid in kalkonbröst med olivolja och krydda med fågelkrydda, kosher salt & svartpeppar.
-
Lägg kalkonbröstet i fritösen med skinnsidan nedåt.
-
Koka i 20 minuter. Vänd på kalkonbröstet med skinnsidan uppåt och tillaga ytterligare 25-30 minuter eller tills det når 160°F. Temperaturen fortsätter att stiga till 165°F medan den vilar. (Ett kalkonbröst med ben kommer att behöva cirka 10 minuter längre för att koka igenom).
-
Ta ur korgen och vila 10 minuter innan du skär upp.
Överkok inte. Kontrollera kalkonbröstet tidigtluftfritöser kan variera (och kalkonbröstets form kan också ändra tillagningstiden något).
Använd en termometer för att säkerställa att kalkonen når 165°F. Jag tar bort kalkonbröstet från fritösen när det når cirka 158°F-160°F eftersom temperaturen kommer att fortsätta att stiga medan den vilar.
Vila 5-10 minuter innan du skär upp. Var säker på att ta bort den från airfryer-korgen medan du vilar.
Kalorier: 243 | Kolhydrater: 1g | Protein: 43g | Fett: 8g | Mättat fett: 1g | Kolesterol: 105mg | Natrium: 402mg | Kalium: 492mg | Fiber: 1g | Socker: 1g | Vitamin A: 39IU | Kalcium: 35mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.
