Den ultimata komfortdessert – äppelsmula. Det finns inget enklare att piska upp efter middagen. Den ödmjuka kombinationen av äpplen, havre, smör och kanel har funnits för alltid och fungerar fortfarande. Varför argumentera med perfektion?

Adopterad från Charlotte Ree | Bara desserter | Running Press Adult, 2021

Enkelheten med äppelsmula är det som först lockade mig att göra det. Ju färre ingredienser desto bättre, och för en förstagångsbagare (vilket jag var på den tiden) är det också ett felfritt recept. Det var den första efterrätten jag någonsin gjorde till min pojkvän på den tiden. Jag fick honom vid första munsbiten, inte bara på grund av kombinationen av socker och smör (som karamelliseras i ugnen) utan också för att alla älskar crumble och, ärligt talat, vårt förhållande skulle ha varit över om han inte gjorde det!–Charlotte Ree

KAN JAG GÖRA OLIKA VARIATIONER AV APPLE CRUMBLE?

Charlotte Ree föreslår själv några fruktkombinationer som hon ofta gillar att göra istället för äpple – äpple och päron är en, och jordgubbsrabarber är en annan favorit. En näve färska bär är också ett fantastiskt tillskott. Hon föreslår också att du kan dela ingredienserna och göra 2 mindre smulor, smaksatta som du vill. Genialt, eller hur?

Förbered äppelfyllningen

  • Värm ugnen till 350°F (180°C).

  • I en stor skål, kombinera äppelskivor, citronsaft och kanel. Överför till en 6-kopps (1,5-liters) ugnsform.

Gör toppingen

  • Smält smöret i en liten kastrull på medelvärme. I en medelstor skål, kombinera mjöl, socker, muskotnöt och havre. Häll smöret i bunken och blanda väl.

  • Använd händerna eller en sked och strö smula toppingen jämnt över fyllningen tills dina äpplen är täckta. Grädda tills smulan är gyllene och äpplena mjuka, 35 till 45 minuter.

    ☞ TESTERTIPS: Om din ugnsform verkar väldigt full, grädda den på en folieklädd plåt för att fånga upp eventuella droppar.

  • Servera varm med glass, vaniljsås eller grädde. Rester kan täckas över och förvaras i kylen i upp till 2 dagar.

Servering: 1 delKalorier: 298 kcalKolhydrater: 69 gProtein: 4 gFett: 1 gMättat fett: 1 gTransfett: 1 gKolesterol: 1 mgNatrium: 3 mgKalium: 193 mgFiber: 5 gSocker: 37 gVitamin A: 69 IUC-vitamin: 7 mgKalcium: 19 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Charlotte Ree. Foto © 2021 Luisa Brimble. Alla rättigheter förbehållna.

Recensioner av recepttestare

Det här är så avgörande av ett recept på äppelsmulor som du kan få. Den har standard äppelpajskryddor (kanel och muskot), rikliga mängder smör och socker, massor av konsistens från havregryn, och naturligtvis massor av godhet av äpplen. Det här är också en utmärkt dessert med en skål om du rengör den mellan fyllningen och toppingen och vispgrädden, så att röran hålls till ett minimum.

Jag älskade enkelheten i detta enkla recept på äppelsmulor. Jag gillar alltid en crumble och jag gillar att hitta nya bättre recept på crumbles. Mitt tips skulle vara att skiva äpplet i en skål med vatten som har fått en klyfta citron till för att förhindra att äpplet blir brynt innan alla bitar har skurits.

Jag serverade crumblen med saltad kolaglass. När jag hade gjort toppingen tyckte jag att blandningen var väldigt degig, inte smulig alls. Blandningen var svår att sprida över äpplet eftersom den var klumpig och täckte knappt alla äpplen. Smulan var gyllenbrun efter 35 minuters tillagning.Source link

Rate this post

Leave a Reply