Denna enkla nötröra är snabb, välsmakande och bäst av allt – enkel. Använd vilka grönsaker du än har till hands, justera mängden het sås för att passa dina bordskamrater, servera med ris eller nudlar och gläd dig åt att bara ha en kastrull att diska. Ser? Lätt som en plätt.

Anpassad från Christy Denney | Utsökt | Shadow Mountain, 2021

En-pan-måltider är min favorit när jag behöver en lätt krångelfri middag. Upptagna vardagskvällar kräver en enkel måltid som hela familjen älskar. Och hur är det med maträtter? Det finns bara en att göra! Enklare än så blir det inte att städa.– Christy Denney

Vanliga frågor om lättbiffröra

Vilken är den bästa steken att använda i en wokning?

Denneys recept kräver ryggbiff eller flankstek eftersom de inte behöver mycket mörning. Du kan också använda chuck eller strip steak, men du måste göra lite mörning först (se nedan). Spara allt med mycket fett och marmorering till grillen.Nötköttssnitt : Ivan Barano

Hur mör jag biffstrips till detta recept?

Beroende på snittet du går med, kanske du vill möra den lite innan tillagning. Att salta ditt nötkött är en bra början så salta hela biten innan du skivar den – men se till att låta den sitta i minst 40 minuter innan du lagar mat. Det andra sättet att säkerställa att du har mört nötkött till din wokning är genom att skära det mot säden. Håll kniven i 45 graders vinkel och skiva tunna remsor för att göra muskelfibrerna kortare, vilket gör nötköttet mindre segt.

Vilken är den bästa pannan att använda för en wokning?

En stor stekpanna eller wok i gjutjärn eller rostfritt stål. Allt välkryddat är vad du behöver här. Tyvärr, på grund av värmen som behövs för en wokning, bör allt med non-stick-beläggning undvikas. Den höga värmen skadar beläggningen. Håll dig till dina gamla kokkärl istället.

☞ Gillar du nötröror? Pröva dessa:

  • I en stor stekpanna eller wok på medelhög värme, värm oljan. Tillsätt nötkött och koka tills det får färg, 3 till 4 minuter. Använd en hålslev för att flytta nötköttet till en skål.
  • Tillsätt broccoli, röd paprika, morötter och salladslök i stekpannan. Koka grönsakerna tills de börjar mjukna, ca 3 minuter. Rör ner vitlök och koka i 30 sekunder till.

  • Häll tillbaka nötköttet och eventuell ackumulerad juice till stekpannan. Rör ner sojasås och farinsocker. Koka tills grönsakerna är mjuka, 2 till 3 minuter till.

  • Ringla över sesamolja och sriracha. Strö över rostade sesamfrön. Servera omedelbart.

Servering: 1 serveringKalorier: 397 kcalKolhydrater: 13 gProtein: 22 gFett: 29 gMättat fett: 10 gFleromättat fett: 3 gEnkelomättat fett: 12 gTransfett: 1 gKolesterol: 81 mgNatrium: 404 mgKalium: 651 mgFiber: 3 gSocker: 7 gVitamin A: 6170 IUC-vitamin: 79 mgKalcium: 102 mgJärn: 4 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Christy Denney. Foto © 2021 Christy Denney. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Denna enkla nötröra är ett snabbt, smakrikt recept som innehåller massor av grönt. Det är en bra rätt att använda upp grönsakerna i kylskåpet. Skålen ser härlig ut med alla färger. Den har en skön inslag av värme och den härliga doften av sesamolja. Jag serverade det med ångat vitt ris för en komplett måltid.

Min man älskar nötkött och grönsaker, så jag visste att den här lätta nötköttsröran skulle vara lätt att sälja på honom. Receptet visade sig bara vara tre portioner eftersom han åt hälften av det.

Jag fick en fin nötbiff från mataffären som var 1,3 pund, så det slutade med att det blev lite mer nötkött i receptet. Jag lade också till en grön paprika och en vanlig lök till receptet, samt den röda paprikan så att jag kunde öka grönsaksinnehållet. Det blev en mycket vacker maträtt.

Jag älskade smakerna i det här receptet och jag kommer definitivt göra det igen. Jag serverade receptet över Vigo gult ris som hade kokats i kycklingbuljong.

Eftersom denna enkla nötröra är ett väldigt enkelt recept, anser jag att det är ett testers val. Jag tror att det behövs lite salt. Jag lade till lite zucchini och julienneskuren vitlök. Med lite jasminångat ris är det perfekt för en vardagsmiddag eller till och med lunch.

Det vi verkligen gillade med den här lättrörda nötköttsröran är alla grönsaker som den gjorde för en mycket god middag. Användningen av nötkött var bra, men det här receptet skulle passa bra med kyckling eller tofu.

Letar du efter en enkel middag? Ge sedan wokningen ett försök. Det hela kom ihop väldigt lätt. Liksom de flesta wok-recept är det huvudsakliga “arbetet” att förbereda allt för att vara redo att gå in i woken eller stekpannan.

Lättröra nötkött är en fantastisk tisdagskväll – den är snabb, kan göras i stora omgångar och är perfekt för rester en annan kväll i veckan. Jag älskar den färgglada dansen mellan röd paprika och gröna grönsaker. Servera den här lätta nötköttsröran ovanpå en tallrik med ris, vilket gör extra till stekt ris nästa dag eller två. Den kan också serveras med äggnudlar.

Ursprungligen publicerad 9 december 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply