Detta frukostskikt är en lättlagad gryta fylld med ägg, mjölk, franskbröd, skinka, ost och massor av grönsaker.

En oval gryta fylld med lätta frukostskikt på en träskiva med en klyfta parmesan och en sked på sidan.

Anpassad från Liren Baker | Kött till sidan | Victory Belt Publishing, 2021

Oavsett om du har helggäster att mata eller helt enkelt vill lägga till fler grönsaker i din morgonrutin, är detta enkla frukostskikt din lösning. Den är enkel att slänga ihop, matar mycket och kan göras kvällen innan.–Angie Zoobkoff

Vanliga frågor om Easy Breakfast Strata

Hur kan jag göra denna strata vegetarisk?

Du kan utelämna skinkan eller använda en köttersättning i stället.

Vad serverar du till detta frukostskikt?

Denna frukostgryta är en rejäl och väl avrundad måltid på egen hand, men en enkel fruktsallad vid sidan om kommer att passa fint med den.

Lätt frukost Strata

En oval gryta fylld med lätta frukostskikt på en träskiva med en klyfta parmesan och en sked på sidan.

Detta enkla frukostskikt är fyllt med ägg, ost, skinka och massor av grönsaker.

Prep 45 minuter

kock 1 timme

Total 2 timmar 45 minuter

  • Belägg en 1 1/2-liters ugnsform med smör.

  • Vispa ägg, mjölk, salt, paprika och peppar i en stor skål tills det blandas. Vänd ner grönsakerna, svampen, tomaterna, rödlöken, skinkan, brödet och cheddar- och Havartiostarna.

  • Häll blandningen i ugnsformen och toppa med Parmigiano-Reggiano-osten. Täck ugnsformen med plastfolie och ställ in i kylen för att vila i 1 timme eller över natten.

  • När du är redo att baka, förvärm ugnen till 350°F (175°C) med ett galler placerat i mitten av ugnen. Ta bort skikten från kylen för att vila i rumstemperatur medan ugnen förvärms.

  • Ta bort plastfolien, täck skikten med folie och grädda i 35 minuter. Avtäck och grädda tills det är puffat och stelnat i mitten, med en innertemperatur på minst 165°F (74°C), 15 till 25 minuter till. Låt vila i 5 minuter innan du skär upp.

  • Garnera med Parmigiano-Reggiano och persiljan, om så önskas. Njut varmt.

Servering: 1delKalorier: 406kcal (20 %)Kolhydrater: 22g (7 %)Protein: 27g (54 %)Fett: 23g (35 %)Mättat fett: 12g (75 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 7gTransfett: 1gKolesterol: 243mg (81 %)Natrium: 1060mg (46 %)Kalium: 419mg (12%)Fiber: 1g (4 %)Socker: 5g (6 %)Vitamin A: 1672IU (33 %)C-vitamin: 10mg (12%)Kalcium: 455mg (46 %)Järn: 3mg (17 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 18 mars 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply