Fyll dessa lätt Frukost tacos med fluffiga ägg, ost och något av dina favoritpålägg! Oavsett om du laddar dem med chorizo ​​eller krispigt bacon, är detta en snabb, läcker och anpassningsbar frukost som hela familjen kommer att älska.

Nu kan du njuta av Taco Tuesday till frukost, eller vilken dag som helst i veckan egentligen. Titta på Video Tutorial nedan och låt oss laga mat!

Ovanifrån av tre frukosttacos med chorizo ​​på en blå oval tallrik.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Lätt frukost tacos

Vi älskar alla typer av tacos, från fisktacos till räktacos, skarp tacosallad och till och med tacosoppa! Första gången jag provade frukosttacos var på en restaurang och jag visste bara att jag var tvungen att återskapa dem hemma. Det här receptet är lätt och var ett hemkört för min familj. Här är varför du kommer att älska det här receptet:

 • Snabbt och enkelt – Frukosttacos är snabba att tillaga och roliga att sätta ihop. Ha dessa på bordet på bara 20 minuter!
 • De bästa äggröran – De fantastiska äggröran gör det här receptet. Det är stjärningrediensen och du kommer att älska vår metod för att göra fuktiga och superfluffiga ägg.
 • anpassningsbar – Alla får ladda sina tortillas med rejäla pålägg som ägg, rostad salsa, grönsaker och kött.
 • Fyllning – Dessa tacos är rejäla och mättande. Ingen blir hungrig efter en morgontaco-binge.
 • Näringsrik – Du väljer vad som ska in i din taco. Detta är ett enkelt sätt att få i sig hälsosamma ingredienser och extra protein till frukosten.

Frukost tacos video

Vi älskar snabba och enkla frukostidéer, från Frukost Burritos till Frukost Quesadillas. Om du letar efter en ny favoritfrukostidé är detta frukosttaco-recept ett måste att testa. Jag hoppas att den här videon har inspirerat dig att ändra din frukostrutin.

Ingredienser

Nedan finns allt du behöver för att göra dessa salta frukosttacos. Se till att se receptkortet för alla detaljer:

 • Små tortillas – Jag rekommenderar att du använder 6” mjöltortillorna eller majstortillorna om du gör glutenfria tacos.
 • Chorizokorv – Eftersom vi använder färsk chorizo, kom ihåg att ta bort korvtarmen vid behov. Jag var orolig att det skulle vara för kryddigt för mina barn, men det är den toppingen de älskade mest! Du kan också ersätta med bacon.
 • Ägg – Jag använder 1 stort ägg per taco.
 • Mjölk – Lågfettsmjölk eller helmjölk lättar upp äggröran.
 • Smör – vi använder alltid osaltat för att kontrollera saltet
Ingredienserna för enkel hemlagad frukosttacos.

Pålägg till frukosttacos

Det här är våra favoritpålägg för frukosttacos. Du kommer att älska hur anpassningsbara de är och du kan använda det du har till hands:

 1. Kött – Toppa dina tacos med chorizo ​​som vi har här, eller prova Bacon, skinka eller skivad överbliven biff.
 2. Ost – Strimlad medium cheddarost, eller strimlad mexikansk ostblandning
 3. Salsa – Rostad tomatsalsa, blendersalsa eller Pico de Gallo. Du kan också använda färska tärnade tomater.
 4. Garnering – Färsk koriander är utsökt strös över frukosttacos och du kan lägga till skivad eller tärnad jalapeno för att få lite krydda.
 5. Stark sås – Ringla tacos med din favoritsås efter smak.
Närbild av en fylld frukosttaco.

Hur man värmer tortillas

De enklaste tortillorna att använda för en folkmassa är mjöltortillas eftersom du kan värma en bunt av dem alla på en gång i ugnen, men du kan använda majstortillas för ett glutenfritt alternativ.

 • Att värma mjöltortillas – Slå in mjöltortillas i folie i 2 staplar av 4 och sätt in i en förvärmd ugn på 300˚F i 15 minuter eller tills de är genomvärmda. Ta ut ur ugnen och förvara tortillorna i folie för att hålla dem varma tills de ska monteras.
 • Att rosta majstortillas – majstortillas värms bäst individuellt. Du kan rosta dem på en torr stekpanna eller över medelhög/låg låga på din gasspis (se bara till att vända ofta med metalltång eftersom de kan brännas snabbt).
 • Hårda tacoskal – om du föredrar det kan du istället använda krispigt stekta hårda tortillaskal.
Sida vid sida bilder av en mjöltortilla som rostas på en stekpanna.

Hur man gör frukosttacos

När alla dina ingredienser och toppings är klara är allt du behöver göra att montera. Om du följer dessa steg bör dina tacos vara klara för montering medan ingredienserna är varma och fräscha.

 1. Prep – Medan ugnen förvärms till 300ºF och förbered alla dina pålägg.
 2. Värm tortillas – Värm tortillorna i ugnen inlindade i folie, eller rostade i en stekpanna.
 3. Koka chorizo ​​eller bacon – Bryt upp och bryn chorizon i en het stekpanna tills den är genomstekt. Överför till en handduksklädd tallrik för att rinna av. Om du använder bacon rekommenderar jag ugnsbakat bacon eller lätt Air Fryer Bacon.
 4. Äggröra – Vispa ihop ägg, mjölk och salt tills det blandas. Smält smör i stekpannan på medel/låg värme och tillsätt sedan äggen. Dra försiktigt de kokta kanterna mot mitten med en spatel, arbeta dig runt stekpannan. När dina ägg är kokta men fortfarande lite fuktiga, ta kastrullen från värmen och täck över dem för att hålla dem varma.
 5. Sätt ihop frukosttacos – Fyll dina tortillas med ägg och ost, följt av chorizo ​​(eller bacon) och dina favoritpålägg.

Proffstips: Håll dina varma eller rostade tortillas inlindade i folien medan du förbereder de andra tacoingredienserna. På så sätt håller de sig varma tills du är redo att använda dem.

Ovanifrån av tre frukosttacos på en vit platta.

Vanliga frågor

Vad är skillnaden mellan en frukosttaco och en frukostburrito?

En frukostburrito är större, med ingredienser rullade inuti en mjuk mjöltortilla. Tacos, å andra sidan, viks bara på mitten. De kan göras i antingen mjuka eller hårda skaltortillas.

Var kom frukosttacos från?

Frukosttacos är en Tex-Mex-skapelse som har sitt ursprung i Austin, TX.

Vad är Chorizo?

Chorizo ​​är en (vanligtvis) mild spansk okokt korv gjord på fläsk och chili. Om du föredrar att inte använda Chorizo ​​är bacon ett bra alternativ.

Kokta skivor av bacon och chorizofärs på två tallrikar klädda med hushållspapper.

Make-Ahead

Även om jag tycker att dessa tacos är godast när de är färska, är det alltid trevligt att förbereda frukostmat eller idéer för att lagra överblivna tacos. När du gör framåt, lägg alltid till dina färska pålägg som salsa, koriander, etc precis innan servering. Här är de bästa sätten att förbereda dessa tacos i förväg:

 • För att kyla: Förbered och kyl tortillorna och ingredienserna separat, eller sätt ihop de grundläggande tacosna (tortilla, ägg, kött och ost), täck över och kyl upp till 2 dagar framåt.
 • Frysning: Du kan frysa in de sammansatta frukosttacosna innan du lägger till pålägg. När de svalnat helt, slå in dem tätt i plastfolie plus ett lager folie. Om du lägger dessa tacos i lager rekommenderar jag att du använder bakplåtspapper för att separera lagren.
 • För att värma upp: Värm frysta frukosttacos i mikron eller i en stekpanna direkt från frysta. Du kan göra detsamma med kylda tacos. Om du värmer i mikrovågsugn rekommenderar jag att du lindar in tacosen i en pappershandduk för att absorbera eventuell överflödig fukt.
Närbild på en chorizofylld frukosttaco.

Vi älskar att göra dessa enkla frukosttacos på en lördag eller söndag morgon. De smakar alltid bra och det finns oändliga sätt att ändra ingredienserna på. Jag skulle gärna höra hur du fyller din frukosttacos i kommentarerna!

Fler frukostrecept

Om du är redo att ändra din frukostrutin, kommer dessa recept att göra dig till en frukostmänniska. Du kommer att älska att några kan göras i förväg för måltidsförberedelser (som Overnight Oats), och det här är frukostarna vi gör på repeat:

Lätt frukost tacos

Förberedelsedags: 5 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Total tid: 20 minuter

Två frukosttacos fyllda med chorizo ​​på en vit tallrik.

Enkla frukosttacos med de fluffigaste äggen, chorizo, ost och dina favoritpålägg. Du gör detta frukosttacorecept på repris.

Författare: Natasha Kravchuk

Kurs:

Frukost

Kök:

Amerikansk, Mexikansk, Tex Mex

Nyckelord:

frukost taco recept, frukost tacos

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$18-$24

Kalorier: 334

Serveringar: 8 tacos

 • 8
  små mjöltortillas, (6” diameter), eller majstortillas för glutenfria
 • 12
  uns
  chorizo ​​korv, (om de finns borttagna) eller bacon
 • 8
  stor
  ägg
 • ¼
  kopp
  mjölk, (skum eller helmjölk)
 • ¼
  tsk
  fint havssalt
 • 2
  Msk
  osaltat smör

Toppings:

 • 1
  kopp
  strimlad cheddar, eller mexikansk ostblandning
 • 1
  stor
  avokado, tärnad
 • 1
  kopp
  Rostad tomatsalsa, Pico De Gallo, eller tärnade färska tomater
 • stark sås, att smaka
 • Koriander, att garnera

Förberedelser:

 1. Värm ugnen till 300˚F och förbered alla toppings så att de är redo för montering när äggen är varma och klara.

Värm tortillas:

 1. Slå in mjöltortillas i folie i 2 staplar av 4 och sätt in i en förvärmd ugn på 300˚F i 15 minuter eller tills de är genomvärmda. Ta ut ur ugnen och förvara tortillorna i folie för att hålla dem varma tills de ska monteras. Om du använder majstortillas, rosta på en torr gjutjärnspanna.

Koka chorizo ​​eller bacon:

 1. Ställ in a stor stekpanna över medel/hög värme och tillsätt chorizo. Bryt upp den med en spatel och koka tills den fått färg och genomstekt, överför den sedan till en tallrik med hushållspapper för att rinna av. Om du använder bacon, tillaga bacon i ugnen eller gör Air Fryer-bacon tills det är brunt och knaprigt, låt det rinna av på hushållspapper och hacka.

Hur man äggröra:

 1. Tillsätt 8 ägg, ¼ kopp mjölk och ¼ tsk salt i en medelstor blandningsskål och vispa ihop med en gaffel tills äggen är väl blandade.

 2. Placera en stor non-stick stekpanna över medel/låg värme. Smält i 2 msk smör. När äggen är skummande, tillsätt välvispade ägg. Låt äggen sitta en stund tills du ser att de börjar koka i kanterna och botten. Använd en silikonspatel för att dra de kokta äggen mot mitten, låt de flytande äggen ta plats med de kokta äggen och arbeta runt stekpannan medan du går.

 3. Vik ägg på sig mot slutet, men rör inte för mycket. Ta av från värmen när äggen fortfarande ser lite fuktiga ut och de kommer att koka klart på restvärmen från stekpannan. Var noga med att inte överkoka. När de är klara ska de se fuktiga ut, men inte blöta. Täck för att hålla sig varm tills den är klar att monteras.

Så här monterar du frukosttacos:

 1. Fyll varje tortilla med ägg och sedan riven ost för att smälta över äggen. Lägg till bacon eller chorizo, avokado, pico eller salsa och varm sås om du använder den tillsammans med dina favoritpålägg. Garnera med koriander.

Näringsinnehåll

Lätt frukost tacos

Belopp per portion

Kalorier 334
Kalorier från Fat 180

% Dagligt värde*

Fett 20 g31 %

Mättat fett 9g56 %

Transfett 0,1 g

Fleromättat fett 2g

Enkelomättat fett 6g

Kolesterol 227mg76 %

Natrium 1295mg56 %

Kalium 334mg10 %

Kolhydrater 20 g7 %

Fiber 3g13 %

Socker 3g3 %

Protein 17g34 %

Vitamin A 808IU16 %

C-vitamin 11 mg13 %

Kalcium 161mg16 %

Järn 3 mg17 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

Source link

Rate this post

Leave a Reply