Detta bakade kyckling nudel gryta kommer att stå på middagsmenyn hela året!
En mysig krämig gryta med kyckling, äggnudlar och gröna ärtor kvävs i en krämig sås och bakas tills den blir bubblig.
Det här receptet använder en genvägssås (instruktioner från början ingår också!) för att skapa en magvärmande måltid på nolltid!

En enkel variant på kycklingnudlar
- Vem älskar inte kyckling och nudlar? Och vem älskar inte en rejäl gryta? Två favoriter kombineras till en enkel måltid!
- Gjord med skafferi ingredienser som du förmodligen redan har till hands (jag har även inkluderat en enkel sås från grunden om du föredrar det).
- Blir jättebra användning av rester från kött till grönsaker, det är det perfekta sättet att rensa ur kylen.
- Spara rätter genom att skippa mixa i en stor skål, rör ner direkt i ugnsformen!
- Detta 30 minuters måltid lätt kan vara förberedd i förväg för en fantastisk kvällsmiddag.

Ingredienser
Behåll grunderna som grädde av kycklingsoppa och köttet, men byt gärna ut tilläggen beroende på vad du har till hands!
Pasta – Försök att ersätta äggnudlarna med valfri medium pasta som fusilli, penne eller tortellini.
Kyckling – Jag använder antingen rotisserie eller överbliven kokt kyckling i det här receptet. Prova att ersätta en ny rätt med tärnad skinka eller kalkonrester.
Grönsaker – Tillsätt eventuella frysta grönsaker till mixen. Frysta ärtor, morötter eller broccoli är alla bra val.
Sås – För att hålla denna måltid snabb är såsen gjord på grädde av kycklingsoppa men jag har inkluderat en “från början” version i anteckningarna till receptet också.
Variationer – Strimlad mozzarellaost istället för cheddarost ger en ny smaktwist! För lite extra kick försök lägga till Monterey eller pepparjack. Testa att använda krossade ritz-kex istället för pankobrödsmulor i toppingen.

Hur man gör kycklingnudlar
Denna enkla komfortmatfavorit är klar på bara några få steg!
- Koka nudlar i en stor gryta tills de är al-dente.
- Blanda alla ingredienser i en ugnsform enligt receptet nedan.
- Strö på toppings och grädda tills de är gyllenbruna och bubbliga.
Det är så enkelt att göra en utsökt veckomåltid!

Tips för en fantastisk gryta
- Koka pastan tills den är precis al dente i saltat vatten. Det kommer att lagas lite mer i ugnen när grytan gräddas.
- Börja alltid med förkokt kött. Om du inte har kokt kyckling kan du koka och strimla kycklingbröst. Spara det kokande vattnet för att koka pastan för en boost av smak.
- Om du byter ut färska grönsaker, tillsätt dem till pastavattnet under de sista minuterna tills de är mjuka. Detta sparar steget att tillaga dem.
- Ost är valfritt men ger bra smak till toppingen.

Hur man fryser grytor
Att frysa kassler är ett bra sätt att ha en framtida middag klar i sista minuten eller en grytmåltid. Se bara till att inte frysa en gryta med rått kött i. Här är en enkel metod för att frysa alla typer av gryta!
- Klä botten av en gryta med aluminiumfolie eller bakplåtspapper och överlappa den med minst 6 tum på varje sida.
- Sätt ihop grytan enligt anvisningarna. Täck över och kyl grytan över natten i kylen.
- Slå in grytan tätt i plastfolie och märk den med datumet på.
- Ställ grytan i frysen. När den har frysts kan folien lyftas ur pannan så att din panna kan användas igen!
Våra favorit gryta recept
Tyckte du om denna kycklingnuddelgryta? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Lätt kycklingnudlar gryta
Denna enkla kycklingnuddelgryta toppas med en läcker ströbrödsblandning och bakas tills den är bubblig!
-
Värm ugnen till 425°F.
-
Koka äggnudlar al dente (fasta) enligt anvisningarna på förpackningen. Dränera väl.
-
Kombinera äggnudlar, kyckling, soppa, mjölk och grönsaker i en 2qt gryta. Toppa med ost om du använder.
-
Blanda ingredienserna till toppingen i en liten skål och strö över grytan.
-
Grädda 20 minuter eller tills det är bubbligt. Stek 1 minut för att bryna toppingen om det behövs.
- Koka pastan bara tills den är precis al dente.
- Om du inte har kokt kyckling kan kycklingen puttras i lite vatten eller buljong. Spara kycklingvattnet för att koka pastan också!
- Om du byter ut färska grönsaker, tillsätt dem till pastavattnet under de sista minuterna tills de är mjuka. Detta sparar steget att tillaga dem.
- 1 kopp skarp cheddarost kan läggas till såsen om så önskas.
Att göra hemlagad kondenserad grädde av kycklingsoppa
- ¾ kopp mjölk
- ¾ kopp kycklingbuljong
- ½ kopp lätt grädde
- 4 matskedar majsstärkelse
- ½ tesked fågelkrydda
- ¼ tesked varje lökpulver och vitlökspulver
- ¼ tesked svartpeppar
- 1 msk smör
Blanda alla ingredienser utom smör och kyckling i en kall kastrull och vispa väl.
Sätt på medelvärme och fortsätt vispa tills det tjocknat. Smaka av med salt och peppar efter smak och använd istället för konserverad kycklingsoppa.
Servering: 1,25koppar | Kalorier: 342 | Kolhydrater: 29g | Protein: 30g | Fett: 11g | Mättat fett: 4g | Kolesterol: 90mg | Natrium: 655mg | Kalium: 405mg | Fiber: 3g | Socker: 5g | Vitamin A: 573IU | C-vitamin: 15mg | Kalcium: 83mg | Järn: 3mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



