Vårt favoritrecept på hemlagad guacamole! Se hur du gör den allra bästa guacamole hemma. Vårt recept är snabbt, enkelt och fräscht. Hoppa till receptet på hemlagad guacamole

En skål med hemgjord guacamole

Vad är Guacamole?

Guacamole är en dipp gjord av försiktigt mosad avokado, lime, lök och andra färska ingredienser. Det är perfekt att servera bredvid en stor skål med tortillachips eller med dina favoritfajitas eller tacos — jag älskar särskilt att sprida lite på botten av dessa chili lime räkor tacos.

Efter att ha gjort guacamole om och om igen (inte klagat) har vi spikat upp några hemligheter för att göra den bästa guacamole hemma, och baserat på vad våra vänner säger när vi gör det åt dem, har vi en vinnare!

Fler enkla dipprecept: Prova att servera guacamole tillsammans med vår enkla röda salsa och denna hemlagade queso.

Hemlagad guacamole

Vad du behöver för guacamole

Du behöver bara sex ingredienser för otrolig, autentisk guacamole. Det fullständiga receptet finns under den här artikeln.

 • Avokado: Scrolla ner för hur vi väljer perfekta avokado.
 • Lök: Jag älskar lök i guacamole men älskar inte en överväldigande löksmak. Se vårt tips nedan för att tona ner den råa smaken av löken.
 • Koriander: Som när jag gör salsa är jag hårdhänt med min koriander.
 • Kalk: Färsk limejuice är bäst, men jag ska vara ärlig mot dig: jag har bytt ut den mot citronsaft när jag har slut på lime. Det skiljer sig lite från vad du kanske är van vid, men ändå ganska gott.
 • Jalapeño: Jag älskar att lägga till tärnad jalapeño till min guacamole, men eftersom jag föredrar det på den mildare sidan tar jag bort alla frön och det vita membranet inuti paprikan (du kan se mig göra detta i videon). Om du älskar kryddigare guacamole, tillsätt hela paprikan – frön och allt. Serrano-peppar är ett bra substitut, men kom ihåg att de kan vara hetare än jalapeñopeppar.
 • Salt: Tar din guacamole till nästa nivå, och var inte rädd för att krydda avokadon generöst.

De sex ingredienserna ovan garanterar utsökt, autentisk guacamole. Beroende på vem du frågar finns det ytterligare två ingredienser du kan lägga till för att ta det till nästa nivå.

Först kan du lägga till en liten mängd tomat. Till tre medelstora avokado använder jag en liten tomat (Roma eller en liten vinmognad tomat är perfekt). Tomaten ger färg och lite mer fräsch smak.

För det andra kan du lägga till en hint av rökig krydda med mald spiskummin eller prova en rykande het krydda som malen chipotlepeppar. Du behöver inte mycket. Börja med 1/4 tesked och gå sedan därifrån baserat på din smak.

Ta bort gropen och ösa upp mogen avokado för guacamole

Hur man plockar avokado för guacamole

Mogen avokado är avgörande för den bästa guacamole. Så här avgör du om en avokado är klar eller inte:

 • Krama försiktigt avokadon med handflatan (använd inte fingertopparna, de kommer att få blåmärken). Om den ger efter något är den redo att ätas. Om den inte ger lite och känns fast behöver den en dag eller två. Om det ger lätt är det förmodligen övermoget och eventuellt brunt inuti.
 • Kolla under skaftet. Använd fingrarna och dra försiktigt i stjälken på toppen av avokadon. Om den, när du tar bort den, är grön under, har du hittat en avokado som är redo att ätas. Om det är svårt att ta bort behöver det ett par dagar. Om den är brun under är avokadon övermogen.

Vi köper mer avokado än jag skulle vilja erkänna. Så om du är som jag och har extra avokado i ditt kök, överväg att göra vår gurkavocadosallad, denna högt rankade guacamole-inspirerade pasta, denna proteinfyllda avokadotoast, eller prova att blanda avokado i äggsallad.

Tips för att göra den bästa guacamole

För genuint utmärkt guacamole, försök att inte övermosa avokadon. Vi letar efter en chunky dip, inte en helt slät sådan. Jag har hittat en gaffel som det bästa verktyget när man mosar avokado till guacamole. Du kan se mig använda en i vår video nedan.

Mosa avokado med en gaffel

Jag har redan nämnt min avsky för en tryckande löksmak i guacamole. Så vi använder ett enkelt knep för att tona ner lökråheten. Efter tärning av löken, tillsätt den i en skål med kallt vatten. Låt löken dra i 5 till 10 minuter, rinna av och skölj dem sedan.

Den intensiva smaken av löken kommer att lugna ner sig, men du kommer fortfarande att ha krispig lök. Vi använder det här tricket ofta. Se oss använda den i denna enkla räkceviche och denna potatissallad.

Tillsätt salt till guacamole

Vad våra läsare säger

Om du inte tror att vårt recept hjälper dig att göra den bästa hemlagade guacamole, titta på vad våra läsare säger om receptet! Fler recensioner finns i kommentarsfältet nedan.

“Det här guacamole-receptet var utsökt och lätt att göra och att veta att alla mina ingredienser var färska gjorde det ännu mer tilltalande. Går aldrig tillbaka till butiken köpt guacamole!” – JoAnn

“Detta är det enklaste och bästa guacamole-receptet jag någonsin stött på. Lätt att göra och gott!!” – Carol

“Det här är den bästa guacamole jag någonsin har gjort!” – Emma

Fler avokadorecept

Vi köper mer avokado som jag skulle vilja erkänna. Om du har lite överbliven i ditt kök, överväg att göra något av dessa enkla recept:

Recept uppdaterat, ursprungligen publicerat i januari 2013. Sedan vi publicerade detta 2013 har vi justerat receptet för att vara tydligare och lagt till en snabb receptvideo. Video uppdaterad 2022, här är en länk till den äldre videon på Youtube. – Adam och Joanne

Easy Guacamole (vår favorit)

För bästa guacamole, använd mogen avokado. Du vet när en avokado är mogen när den ger något när den pressas. Förvara omogna avokado i rumstemperatur tills de är klara. Se den här handledningen för mer om att köpa, skära och lagra avokado.

Försök att inte övermosa avokadon. Vi letar efter en chunky dip, inte en helt slät sådan. Jag har hittat en gaffel som det bästa verktyget när man mosar avokado till guacamole. Du kan se mig använda en i vår video nedan.

För kryddig guacamole, lämna frön och hinna i paprikan och lägg till efter smak.

Ger cirka 6 portioner

Se hur vi gör receptet

Du kommer behöva

3 mogna medelstora avokado

1/4 kopp finhackad lök

1 ½ msk färsk limejuice

1/4 kopp korianderblad och mjuka stjälkar, hackade

1 stor plommon- eller romatomat, hackad, valfritt

1/2 tsk salt, eller mer efter smak

1/4 till 1/2 tesked mald spiskummin, valfritt

1 till 2 teskedar finhackad jalapeñopeppar, med frön och membran borttagna, valfritt

Vägbeskrivning

  Tillsätt den hackade löken i en liten skål och täck med kallt vatten. Ställ åt sidan i 5 minuter, låt rinna av och skölj sedan. Detta enkla steg tonar ner den råa smaken av löken.

  Skär avokadon i halvor på längden, ta bort gropen, gröp ur fruktköttet och lägg i en skål.

  Använd en gaffel för att mosa avokadon till en tjock dipp.

  Rör ner den avrunna och sköljda löken, limejuice, koriander, tomat och salt. Om du lägger till dem, tillsätt den finhackade jalapeñon och spiskummin.

  Smaka av guacamole och justera med mer salt eller limejuice.

  Guacamole är godast när den äts strax efter att den gjorts, men för att förvara den, tryck ner plastfolie på guacamole och ställ i kylen i upp till en dag.

Adam och Joannes tips

 • Lime: Färsk limejuice är bäst, men jag ska vara ärlig mot dig: Jag har bytt ut den mot citronsaft när jag har slut på lime. Det skiljer sig lite från vad du kanske är van vid, men ändå ganska gott.
 • Jalapeño: Jag älskar att lägga till tärnad jalapeño till min guacamole, men eftersom jag föredrar det på den mildare sidan, tar jag bort alla frön och det vita membranet inuti paprikan (du kan se mig göra detta i videon). Om du älskar kryddigare guacamole, tillsätt hela paprikan – frön och allt. Serrano-peppar är ett bra substitut, men kom ihåg att de kan vara hetare än jalapeñopeppar.
 • Näringsfakta: Näringsfakta nedan är uppskattningar. Vi har använt USDA-databasen för att beräkna ungefärliga värden.

Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #toppratter.se — Vi älskar att se dina skapelser på Instagram och Facebook! Hitta oss: @toppratter.se

Näring per portion: Serveringsstorlek 1/6 av receptet / Kalorier 119 / Protein 2 g / Kolhydrat 8 g / Kostfiber 5 g / Totalt socker 2 g / Totalt fett 10 g / Mättat fett 1 g / Kolesterol 0 mg

FÖRFATTARE: Adam och Joanne Gallagher

Source link

Rate this post

Leave a Reply