Denna enkla stekpanna lasagne är gjord med en hemmagjord basilika tomatsås, köpta ravioli och mozzarella och parmesanostar. En tillfredsställande vardagsmiddag som hela familjen kommer att vilja upprepade gånger.

En metallpanna fylld med lättpanna lasagne och garnerad med basilikablad.

De dagar då måltidsplaneringen går söderut och veckotröttheten hägrar, är denna enkla stekpanna lasagne gjord med butiksköpt ravioli enkel räddning. Några skafferihäftklamrar är lika med en stressfri middag i en pan som är svår att förstöra – och ännu svårare att motstå.Jenny Howard


Varför våra testare älskade detta

Det finns en hel massa anledningar till att våra recepttestare sätter detta enkla lasagnerecept på en veckodag. Dess enkel och snabb att görakommer samman i en krukaär billigoch använder sig av skafferi häftklamrar.

Anteckningar om ingredienser

 • Tomatsås– Det här receptet innehåller en metod för att göra en hemmagjord tomatsås av vitlök, tomatpuré, krossade tomater och basilika, men för att spara tid, ersätt gärna ditt favoritmärke av marinarasås.
 • Fryst ravioli–Använd din favoritbutiksköpta ravioli här. Om du vill ersätta färsk, minska tillagningstiden enligt anvisningarna på förpackningen.
 • Mozzarellaost–Använd helfet ost här, och undvik förriven ost. Inte heller smälter särskilt bra.

Hur man gör detta recept

 1. Gör tomatsåsen. Fräs vitlöken i olja, tillsätt sedan tomatpurén och koka i någon minut. Rör ner resterande ingredienser till tomatsåsen och låt koka upp.
 2. Tillsätt raviolin. Separera de frysta raviolin från varandra och rör försiktigt ner dem i den sjudande såsen.
 3. Koka raviolin. Sjud i 10 till 15 minuter, eller tills raviolin är precis mjuka.
 4. Sätt ihop lasagnen. Överför hälften av raviolin och såsen till en skål, toppa sedan resten av raviolin med hälften av mozzarellan. Toppa med ravioli, sås och resterande mozzarella. Strö över parmesan.
 5. Grädda lasagnen. För över stekpannan till ugnen och grädda tills osten smält och gyllenbrun. Låt raviolilasagnen vila i 10 minuter innan servering.

Vanliga frågor

Kan jag lägga till kött i receptet?

Definitivt. Rör ner lite kokt nötfärs eller italiensk korv i tomatsåsen i steg 4, eller byt ut tomatsåsen mot bolognesesås.

Hjälpfulla tips

 • Försök inte använda en stekpanna som är mindre än 30 cm (12 tum) för detta recept. Det kommer inte att ha tillräckligt med utrymme för all sås och ravioli.
 • Överbliven stekpanna lasagne kommer att hålla i kylen i en försluten behållare i 3 till 4 dagar. Värm i mikrovågsugn eller i en stekpanna på medelhög värme.

Fler fantastiska pastarecept med en panna

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg att lämna en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Easy Skillet Lasagne

En metallpanna fylld med lättpanna lasagne och garnerad med basilikablad.

Denna enkla stekpanna lasagne är gjord med en hemmagjord basilika tomatsås, köpta ravioli och mozzarella och parmesanostar. En tillfredsställande vardagsmiddag som hela familjen kommer att vilja upprepade gånger.

Prep 25 min

laga mat 25 min

Total 1 hr

Vägbeskrivning

Gör tomatsåsen

 • Värm ugnen till 450°F (232°C).

 • I en stor 12-tums (30-cm) ugnssäker stekpanna på medelhög värme, värm oljan tills den skimrar, cirka 2 minuter.

 • Tillsätt vitlöken och koka under omrörning tills den mjuknat men inte fått färg, 1 till 2 minuter. Tillsätt tomatpurén och koka under omrörning tills den mörknar något, 1 till 2 minuter.

 • Rör ner röd paprikaflingor, krossade tomater, basilikakvistar, socker och vatten. Smaka av med salt och peppar och höj värmen något för att koka upp.

Gör lasagnen

 • Separera försiktigt alla frysta ravioli som fastnat i varandra utan att riva dem.

  TESTERTIPS: Oroa dig inte om de frysta raviolin vägrar att skiljas från varandra. De kommer att falla isär under tillagningen.

 • Häll ner raviolin i såsen och koka på medelvärme, rör försiktigt för att förhindra att raviolin fastnar i stekpannan, tills såsen är väldigt tjock och raviolin är precis mjuka, 10 till 15 minuter.

 • Sked hälften av raviolin och såsen i en skål.
 • Bred ut resterande ravioli i stekpannan i ett jämnt lager och strö över hälften av mozzarellan. Ordna raviolin och såsen från skålen ovanpå och täck med resterande mozzarella. Strö över parmesanen.

 • Grädda lasagnen tills såsen bubblar och osten är lätt brynt, 10 till 15 minuter.

 • Ta ut lasagnen ur ugnen, riv några basilikablad och strö över dem och låt vila 10 minuter innan den försvinner.

Anteckningar

 1. Ost-Du kan byta in delvis skummad mozzarella-, Provolone- eller Monterey Jack-ost mot den mozzarella som krävs i receptet, men undvik förriven ost eftersom den inte smälter bra.
 2. Storlek på stekpanna –Använd inte en stekpanna som är mindre än 12 tum. Våra testare fann att det inte fanns tillräckligt med plats för alla ingredienser.
 3. Tidsparare-Använd din favoritbutiksköpta marinarasås istället för tomatsåsen i det här receptet.
 4. Diet-Som skrivet passar det här receptet för en vegetarisk kost.

Visa näring

Servering: 1delKalorier: 893kcal (45 %)Kolhydrater: 82g (27 %)Protein: 44g (88 %)Fett: 43g (66 %)Mättat fett: 17g (106 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 10gKolesterol: 145mg (48 %)Natrium: 2389mg (104 %)Kalium: 446mg (13 %)Fiber: 7g (29 %)Socker: 11g (12%)Vitamin A: 843IU (17 %)C-vitamin: 12mg (15 %)Kalcium: 512mg (51 %)Järn: 20mg (111 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Source link

Rate this post

Leave a Reply