Denna lätta stekpizza för barn, en enkel paj med mozzarella och parmesan, är inte bara barnvänlig utan också lätt nog för dem att göra själva, med lite övervakning.

En lätt stekpizza för barn i pannan som hålls av en kvinnas händer

Anpassad från America’s Test Kitchen | Den kompletta kokboken för unga forskare | America’s Test Kitchen, 2021

Mozzarella ger den här enkla stekpizzan för barn sin smältande sliskig topping medan parmesan ger en ostliknande smakkick. Om din pizzadeg är kall från kylen kan du lämna den på bänken i 1 till 2 timmar för att få den till rumstemperatur innan du börjar. —America’s Test Kitchen

Vanliga frågor om Easy Skillet Pizza for Kids

Vad mer kan jag toppa den här stekpizzan med?

Tja, om du låter ditt barn vara kocken, skulle jag föreslå att du frågar henne. Men roliga pålägg för barn kan vara korv, överbliven köttfärslimpa, hackade kycklingnuggets eller malet kalkon eller nötkött blandat med tacokrydda. Verkligen allt ditt barn gillar.

Kan jag göra stekpizza i förväg?

Ja! Du kan göra pizzan ända fram till bakningen. Istället för att skjuta in den i ugnen, täck helt enkelt pannan och kyl pizzan i upp till en dag. När du vill äta, plocka fram receptet vid steg 8 och tillaga pizzan på spisen och överför den sedan till ugnen för att grädda färdigt. (Stå sedan tillbaka och låt barnen få hela äran!)

Enkel stekpizza för barn

En lätt stekpizza för barn i pannan som hålls av en kvinnas händer

Denna lätta stekpizza för barn, en enkel paj med mozzarella och parmesan, är inte bara barnvänlig utan också lätt nog för dem att göra själva, med lite övervakning.

Prep 20 minuter

kock 15 minuter

Total 40 minuter

 • Justera ett ugnsgaller till övre mitten och förvärm ugnen till 500°F (260°C). Använd en konditorivaror för att måla botten (inte sidorna) av en 12-tums (30 cm) stekpanna med lock med 2 matskedar olja.
 • Ställ in ett durkslag i diskhon, häll tomaterna i durkslaget. Skaka durkslaget och låt rinna av väl.
 • Överför de avrunna tomaterna till en matberedare. Tillsätt vitlök, vinäger, oregano, salt, peppar och återstående 1 matsked olja. Bearbeta blandningen tills den är slät, cirka 30 sekunder.
 • Överför såsen till en skål tills den ska användas.

 • Strö en ren arbetsyta lätt med mjöl. På den mjölade ytan, använd händerna för att trycka ut degen till en 6-tums (15-cm) cirkel. Använd en kavel för att rulla degen till en 12-tums (30 cm) cirkel, rotera degen och mjöla om bänken med några rullar.
 • Lägg kaveln på degens nederkant, rulla sedan degen löst runt kaveln. Rulla försiktigt ut degen i stekpanna. Använd fingertopparna och tryck in degen i hörnen på stekpannan. Använd en gaffel för att peta lätt på degens yta överallt, 10 till 20 gånger.

 • Använd en sked för att fördela 1/2 kopp sås jämnt över degen, lämna en 1/4-tums (6 mm) kant runt kanten. Spara eventuell återstående sås för annan användning. Strö mozzarella och parmesanost i ett jämnt lager över såsen.

 • Täck kastrullen med ett lock och koka pizza på medelvärme i 5 minuter. Ta av från värmen och ta försiktigt av locket.

 • För över den olockade stekpannan till ugnen och grädda tills skorpan och osten är prickbrun, cirka 10 minuter.

 • Använd ugnsvantar för att ta bort stekpannan från ugnen och lägg den på ett galler (grytans handtag blir MYCKET varmt). Placera ugnsvanten på stekpannas handtag, så att du kommer ihåg att handtaget är VARMT, och låt pizzan svalna i pannan i 5 minuter.

 • Använd en spatel för att skjuta pizzan på skärbrädan. Skiva och servera.

Servering: 1skivaKalorier: 251kcal (13 %)Kolhydrater: 30g (10 %)Protein: 9g (18 %)Fett: 11g (17 %)Mättat fett: 4g (25 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 5gKolesterol: 14mg (5 %)Natrium: 692mg (30 %)Kalium: 115mg (3 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 5g (6 %)Vitamin A: 184IU (4 %)C-vitamin: 5mg (6 %)Kalcium: 124mg (12%)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 4 februari 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply