Detta familjevänliga recept på tater tot gryta är ett enkelt, ostlikt, rejält sätt att mata en folkmassa!
Det här är ett snabbt, krämigt och riktigt enkelt grytarecept med lager av köttfärs, grönsaker, ost och (naturligtvis) tater. Det hela bakas tills det är brunt och bubbligt.
Vi älskar hur lätt det här receptet är att tillaga och alla älskar det!

Lätt Tater Tot gryta
- Tater tot gryta är en klassisk komfortmat som alla älskar.
- Om du har tater tots, har du förmodligen allt ingredienser till hands.
- Den här grytan är billig att förbereda och extra grönsaker kan sträcka måltiden ytterligare.
- Denna måltid behöver bara 15 minuters förberedelse och kan förberedas i förväg.
- Perfekt som en egen måltid eller servera med en snabb sallad.

Ingredienser i Tater Tot Casserole
Köttfärs: Magert nötfärs är basen i detta recept, men använd vilken typ av malet kött som helst, som malet kalkon, kommer att fungera. Rotisserie kyckling eller köttbullar är också bra.
Sås: Grädde av svampsoppa är en enkel sås för detta grytarecept. Vilken “grädde av” soppa som helst fungerar bra i det här receptet, till exempel grädde av kycklingsoppa.
Lägg till extra smak med något av följande: vitlökspulver, lökpulver eller Worcestershiresås.
Grönsaker: Jag använder oftast färska grönsaker (och fryst majs eller ärtor) men frysta blandade grönsaker är ett bra snabbt alternativ. Lägg till dina favoriter från svamp till gröna bönor.
Variationer
- Som frukostgryta, använd mald frukostkorv, tärnad lantskinka eller baconbitar.
- Konserverade soppor kan ersättas med sås (eller burksås) eller till och med kondenserad tomatsoppa.
- Hemlagad kondenserad grädde av svampsoppa kan användas i denna gryta.

Hur man gör Tater Tot gryta
Detta är ett så enkelt tater tot grytarecept, förberedelsen tar cirka 15 minuter!
- Bryn köttfärs och lök i en stor stekpanna.
- Blanda grönsaker, soppa, mjölk, kryddor och nötkött i en ugnsform. Toppa med frysta tater tots & täck med ost.
- Baka enligt receptet nedan tills osten är bubblig & tater tots är brynt på toppen.
Tater tot gryta kan också göras i crock pot!

Rester & förvaring
- Förvara tater tot gryta i en lufttät behållare i kylen i upp till 3-4 dagar.
- Värm upp i mikrovågsugnen och servera till en snabb skol- eller arbetslunch (eller i ugnen om du vill att tossarna ska hålla sig krispiga).
- Frys in enskilda portioner i fryssäkra behållare i upp till 6 veckor.
- Låt dem tina i kylen över natten innan de värms upp igen.

Fler favorit gryta recept
Gjorde du denna Tater Tot-gryta? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

Klassisk Tater Tot gryta
Ostig, fräsch och laddad med rejäla ingredienser, Tater Tot Casserole är komfortmat när den är som bäst!
-
Värm ugnen till 375°F.
-
Bryn köttfärs och lök på medelvärme tills det inte finns något rosa kvar. Tappa av eventuellt fett.
-
Blanda grönsakerna, soppan, mjölken, kryddorna, nötköttsblandningen och ½ kopp riven ost i en skål. Bred ut i en 3qt (eller 9×13-tums) gryta. Strö över resten av osten.
-
Toppa med tater tots och grädda i 40-50 minuter eller tills såsen är bubblig och tots är gyllenbruna.
Frysta grönsaker bör tinas först, annars kommer de att lägga till extra koktid till receptet. Vilken variation eller blandning av grönsaker som helst kan läggas till.
Konserverad svampsoppa kan ersättas med andra “grädde” soppor, sås eller till och med en burk sås eller tomatsoppa.
Alla storlekar på en gryta kan användas för detta recept. En djupare maträtt kan behöva lite extra tillagningstid.
Denna gryta kan monteras i förväg och kylas. Om den kyls från kylen kommer den att kräva extra gräddningstid.
Kalorier: 606 | Kolhydrater: 52g | Protein: 34g | Fett: 31g | Mättat fett: 13g | Fleromättat fett: 4g | Enkelomättat fett: 12g | Transfett: 1g | Kolesterol: 90mg | Natrium: 1326mg | Kalium: 939mg | Fiber: 6g | Socker: 2g | Vitamin A: 3492IU | C-vitamin: 19mg | Kalcium: 337mg | Järn: 4mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



