Denna kaffekaffekaka från Edd Kimber får en koffeinboost av bandet av espressovirvel som rinner genom den och är överdådig med en söt streusel.

Flera bitar kaffe kaffekaka staplade på ett galler, med en kopp kaffe bredvid.

Även om en kaffekaka är en som serveras med kaffe snarare än en som faktiskt är gjord med den, känner jag mig fortfarande lite kortvarig när kaffekakan saknar sin huvudsakliga identifierande ingrediens. Så för att rätta till decennier av bakorättvisor har jag smugit in espressopulver i denna annars klassiska kaffekaka. Gräddfilen ger kakan lite tang och resulterar i en härligt texturerad kaffekaffekaka som håller sig fuktig i flera dagar.–Edd Kimber

Vanliga frågor om kaffe Kaffekaka

Hur kan jag göra denna kaffekaka utan koffein?

Det finns en mängd olika koffeinfria espressoprodukter på marknaden. Varsågod och byt ut en av dem mot det vanliga espressopulvret.

Innehåller alla kaffekakor kaffe?

Nej. Namnet kaffekaka antyder att kakan serveras till kaffet som mellanmål, frukost eller brunch. Denna speciella kaffekaka har espressopulver tillsatt för att ge den en kaffesmak, men de flesta kaffekakor har inte tillsatt kaffe.

Kaffe Kaffe Kaka

Flera bitar kaffe kaffekaka staplade på ett galler, med en kopp kaffe bredvid.

Den här kaffekaffekakan får en koffeinboost av bandet av espressovirvel som rinner genom den och är överdådig med en söt streusel.

Edd Kimber

Prep 45 min

laga mat 1 hr 30 min

Total 2 timmar 15 min

Till den bruna smörstreuselen

Till gräddfils kaffekakan

Gör streuseln

 • Blanda mjöl, brunt eller superfint socker och salt i en medelstor skål.

 • Smält smöret i en liten kastrull på medelvärme, rör om ofta. Smöret smälter, fräser, stänker och börjar sedan skumma. När det skummar kommer små gyllenbruna fläckar att börja synas. Innan dessa fläckar bränns, ta bort kastrullen från värmen.

 • Häll omedelbart smöret över de torra ingredienserna, använd en gaffel för att röra tills allt klumpar sig. Du letar efter en blandning av fina smulor och stora bitar. Förvara skålen i frysen medan du förbereder virveln och kakan.

Få espresson att snurra

 • Blanda ihop farinsocker, espressopulver och kanel i en liten skål.

Gör gräddfils-kaffekakan

 • Värm ugnen till 350°F (180°C). Smörj lätt en 9 x 13-tums (23 x 33-cm) bakplåt och klä den med bakplåtspapper som är tillräckligt lång för att hänga över de två långsidorna av formen.

 • Vispa smöret och sockret tills det är lätt och fluffigt i bunken med en stavmixer med paddelfästet på medelhastighet, 4 till 6 minuter.

 • Under tiden, i en separat skål, blanda ihop mjöl, bakpulver och salt.

 • Tillsätt vaniljen i smörblandningen och blanda kort för att kombinera. Tillsätt äggen, 1 i taget, vispa tills de är helt blandade innan du tillsätter ett till. Tillsätt mjölblandningen i 3 omgångar, omväxlande med gräddfilen, börja och avsluta med mjölet.

 • Skeda 1/2 av kaksmeten i den förberedda formen, bred ut den i ett jämnt lager. Strö den med espressovirveln. Lägg små skedar av den återstående smeten på virveln, täck så mycket av den som möjligt innan du försiktigt breder ut den med en spatel så att all virvelblandning täcks.

 • Strö streusel på smeten i ett jämnt lager. Grädda tills kakan är lätt brynt i kanterna, underbart aromatisk, och ett spett som sticks in i mitten av kakan kommer ut rent, 40 till 50 minuter.

 • Låt kaffekakan svalna i pannan i 15 till 20 minuter.

 • Använd bakplåtspappershandtagen för att försiktigt lyfta ut kakan på ett galler för att svalna helt.

 • Skär i rutor och servera. (Du kan förvara kaffekakan, täckt, i rumstemperatur i upp till 3 dagar.)

Servering: 1bitKalorier: 503kcal (25 %)Kolhydrater: 66g (22 %)Protein: 6g (12%)Fett: 25g (38 %)Mättat fett: 15g (94 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 6gTransfett: 1gKolesterol: 107mg (36 %)Natrium: 327mg (14%)Kalium: 210mg (6 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 35g (39 %)Vitamin A: 777IU (16%)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 89mg (9%)Järn: 2mg (11 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 1 september 2020

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply