Vår Edna Lewis recept på ugnsbringa är en klassiker. Det är en utomordentligt prisvärd söndagsmiddag gjord med ett minimum av ingredienser – i huvudsak bara bringa, lök och kärlek.

En bakform i emalj med en skivad ugnsbringa toppad med lök med jus på sidan.

Edna Lewis var välkänd och älskad av många anledningar. Hennes reservprosa. Hennes själfulla recept. Hennes köksnålhet. Hennes oändliga visdom – och inte bara när det gäller kulinariska frågor. Alla dessa egenskaper samlas i detta recept på ugnsbryst som helt enkelt är smaksatt med lök och panndropp.

Ms Lewis förlitade sig på bringa i motsats till andra köttstycken eftersom den har “lite mer smak än några av de andra dyrare, mer kända styckena.” Hon föreslår att du använder vilken storlek bringa som helst “så länge du köper hälften så många lök som nötkött.”


Varför våra testare älskade detta

Recepttestarna hade massor av bra saker att säga om denna långsamt tillagade möra bakade bringa. De fann att det var det ovanligt lätt att göra och älskade att det krävde ett minimalt antal billiga ingredienser. Helen Doberstein beskrev det som “en episk brisket värdig de finaste borden.”

Robin C. hade detta att säga om det möra köttet, “Edna Lewis ugnsbringa är perfektion. Det träffar magiskt alla toner med sparsammast av ingredienser och kryddor, på något sätt uppnående stort djup av smak.

Anteckningar om ingredienser

Ingredienser för Edna Lewis ugnsbringa -- bringa, lök, kryddpeppar, lagerblad och olja.
 • Bringa– Leta efter platt skuren bringa, som har en enhetlig form. Detta kommer att tillagas jämnare än den fetare spetsen.
 • Lök–Löken ska skivas i cirka 1/4 tum tjocka skivor.

Hur man gör detta recept

En rå bringa på en kantad plåt och en bit bringa som steks i en röd stekpanna.
 1. Värm ugnen till 400°F. Torka av bringan och smaka av med salt och peppar.
 2. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och spackla den med olja. Tillsätt bringan och stek på alla sidor tills den fått färg. Överför till en holländsk ugn.
Lök som sauteras i en röd stekpanna och lök staplade på toppen av en bringa i en röd holländsk ugn.
 1. Hetta upp olja eller smör i samma stekpanna och tillsätt löken. Koka tills de fått färg och är mjuka.
 2. Lägg löken ovanpå bringan i den holländska ugnen och tillsätt kryddpepparbären och lagerbladet. Täck över och koka i 15 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 225°F och fortsätt tillaga tills bringan är mjuk.
Lök trycks genom en finmaskig sil och en delvis skivad bringa på en skärbräda med en kniv bredvid.
 1. Överför bringan till en skärbräda för att vila. Sila löken genom en sil i pannsaften, tryck på dem med en träslev. Minska pannsaften om så önskas.
 2. Skiva bringan och servera med pan saft.

Vanliga frågor om recept

Vilken temperatur ska bringan tillagas till?

För att få mör bringa bör den tillagas till en innertemperatur på 190°F till 200°F. Låt inte den inre temperaturen överstiga 210°F.

Hur vet jag om min ugnsbricka är färdig?

Bärsen ska vara mör och lätt att skiva när den är klar. Planera på en total tillagningstid på cirka 1 timme per kilo kött.

Hjälpfulla tips

 • Överbliven bringa kan förvaras i en försluten behållare i kylen i upp till 4 dagar. Rester gör utmärkta smörgåsar, kan fyllas i briskettacos eller kan användas i dessa stekquesadillas.
 • För att skala nötköttsbriestreceptet, använd 1/2 pund lök för varje pund bringa. Planera att tillaga köttet i cirka 1 timme per pund.
 • Brisket kommer att krympa när det tillagas. Köp tillräckligt med kött för 1/2 pund okokt bringa per person.
 • För mört kött, skär alltid mot kärnan på köttet.
En skivad oxbringa i en ugnsform med en såsbåt och en korg med frallor på sidan.

Fler bra recept på ugnsbringar

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Edna Lewis’s Oven Brisket

En bakform i emalj med en skivad ugnsbringa toppad med lök med jus på sidan.

Vårt recept på Edna Lewis ugnsbringa är en klassiker. Det är en utomordentligt prisvärd söndagsmiddag gjord med ett minimum av ingredienser – i huvudsak bara bringa, lök och kärlek.

Prep 15 min

kock 3 timmar

Total 3 timmar 15 min

 • Värm ugnen till 400°F (204°C).

 • Torka av bringan och smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme, häll på den med lite olja och tillsätt sedan bringan. Bryn den väl och vänd tills alla sidor är välbruna. Lägg den stekta bringan i en kraftig ugnssäker gryta eller panna som t.ex holländsk ugn.
 • Torka av stekpannan och tillsätt sedan smöret eller oljan och löken och återgå till medelhög värme. Koka, rör om då och då, tills det är ganska brunt, 7 till 10 minuter.

 • Strö över bringan med peppar och tillsätt sedan den brynta löken, kryddpeppar och buk. Täck ordentligt och för in i ugnen i cirka 10 till 15 minuter. Sänk värmen till 225°F (107°C) och låt koka ostört i 2 1/2 timme.

 • Överför bringan till en skärbräda att vila. Spara pannsaften i pannan.
 • Sked bort allt synligt fett från ytan på juicen och kassera lagerbladet. Häll löken i en sil eller sil, lägg den över pannsaften och pressa löken genom silen och släng eventuella fasta partiklar. Om så önskas, sila igen och sänk på medelvärme i några minuter. Smaka av och krydda pannsaften med salt och peppar efter smak.

 • Skiva bringan och servera med pannsaften.

 1. Rester och förvaring–Överbliven bringa kan förvaras i en försluten behållare i kylen i upp till 4 dagar. Rester gör utmärkta smörgåsar, kan fyllas i briskettacos eller kan användas i dessa stekquesadillas.
 2. Skalning –För att skala receptet, använd 1/2 pund lök för varje pund bringa. Planera att tillaga köttet i cirka 1 timme per pund.
 3. Hur mycket kött ska man köpa –Brisket kommer att krympa när det tillagas. Köp tillräckligt med kött för 1/2 pund okokt bringa per person.
 4. Snida bringan–För mört kött, skär alltid mot kärnan på köttet.

Servering: 1delKalorier: 414kcal (21 %)Kolhydrater: 11g (4 %)Protein: 48g (96 %)Fett: 19g (29 %)Mättat fett: 7g (44 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 8gTransfett: 0,1gKolesterol: 146mg (49 %)Natrium: 199mg (9 %)Kalium: 916mg (26 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 5g (6 %)Vitamin A: 71IU (1 %)C-vitamin: 8mg (10 %)Kalcium: 40mg (4 %)Järn: 5mg (28 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link
Rate this post

Leave a Reply