Detta en panna klibbig mexikansk kycklingrecept bara behov 6 enkla ingredienser och du kommer att äta det mest smakrika kycklingmiddag i just 10 minuter! Jag älskar kombinationen av citrusen från limen, en hint av sött från honungen för att motverka den kryddiga smaksättningen. Det är ett perfekt balanserat kycklingrecept!
jag älskar snabba och enkla kycklingrecept! Kyckling tenderar att ta över i kategorin snabb middag vilket är roligt eftersom köttfärs faktiskt går snabbare att tillaga, men tyvärr är vi här. Ok, så jag har blivit kär och jag behöver alla att gå med mig. Jag älskar detta klibbiga mexikanska kycklingrecept och jag tror verkligen att det kommer att bli ditt bakfickorecept också.

Var detta recept kom ifrån
Det här receptet började med en döende lime.
Den andades, det är de sista pissiga andetag från fruktkorgen jag avskyr och jag visste bara att det var dags för lite cpr. Med bara 6 ingredienser slog jag ut middagen på bara 10 minuter och nu kan jag inte sluta använda den mexikanska kycklingen i allt från tacos till risskålar och sallader till soppor, plus allt däremellan.
Jag tror verkligen att nyckeln är att använda antingen vår hemmagjorda tacokrydda eller märket Kinders, som jag köper på Costco. Jag skulle inte rekommendera de små paketen med tacokrydda eftersom de inte har lika mycket smak. Men om du måste, kommer receptet fortfarande att vara utsökt.
Jag skulle gärna höra hur du använder kycklingen! Nå ut och dela dina recept och bilder på instagram @toppratter.se

Ingredienser för Sticky Mexican Chicken
Ibland kommer de bästa recepten från de enklaste ingredienserna kombinerade på precis rätt sätt. Här är de 6 ingredienserna du behöver:
- Kycklingbröst: skär i lagom stora bitar, kycklingbrösten kan också tillagas hela om du föredrar det (se receptanteckningar för instruktioner)
- Tacokrydda: vi gillar att använda vårt hemlagade recept, men du kan använda butiksköpt (vi rekommenderar Kinders)
- Olivolja: används för att tillaga kycklingen och förhindra att den fastnar
- Grönlöks: endast gröna, hackade i 1″ bitar, ger smak
- Limejuice: ger en ljus citrussmak
- Honung: tillför naturlig sötma och balanserar smaksättningen
Måtten för alla ingredienserna finns listade i receptkortet i slutet av detta inlägg.

Varför du kommer att älska det här receptet
- En panna: hela receptet är gjort från början till slut i en kastrull, vilket gör rengöringen enkel
- Redo om 10 minuter: förberedelserna är minimala och tillagning av små bitar av kyckling tillagas väldigt snabbt
- Endast 6 ingredienser behövs: smaken maximeras med bara några enkla ingredienser
- Balanserad smak: citrusens syrlighet balanseras av honungens sötma och allt förstärks av tacokryddans kryddighet
- Mångsidig: den kan ätas för sig själv eller som en del av flera andra rätter (se avsnittet nedan)
- Måltidsförberedelse: den här kycklingen är utmärkt för att förbereda, speciellt om du gillar att laga mat
- Friska: alla ingredienser är naturliga och en portion är mindre än 200 kalorier med över 25 gram protein

Hur man serverar denna mexikanska kyckling
Jag kan inte sluta tänka på sätt att äta denna klibbiga mexikanska kyckling. Första gången jag gjorde den åt vi den helt vanlig med en sida av svarta bönor och mexikanskt ris. Sedan dess har vi ätit denna kyckling på burritos och tacos, i enchiladas och quesadillas, och ovanpå nachos och risskålar. Var och en av dem har varit läckra! Jag planerar att använda den härnäst i vår vita kycklingchili och sedan i vår mexikanska risgryta i stället för köttfärsen!
Så allt som sagt, du kan äta det precis som det är, eller så kan du lägga det till nästan vilken mexikansk maträtt du kan tänka dig.
Smårätter
Om du vill ha några förslag på tillbehör till denna kyckling, här är några alternativ:

Förvaring, frysning och återuppvärmning
Mexikansk kyckling förvaras riktigt bra i både kyl och frys. Förvara den i en lufttät behållare. Den håller sig i kylen i 4-5 dagar eller i frysen i upp till 3 månader. Det blir ännu bättre i frysen om du använder en Matsparare att vakuumförsluta den!
Att värma upp kyckling kan bli lite knepigt eftersom den tenderar att torka ut. Mitt favoritsätt att värma upp den på är faktiskt i ugnen. Placera kycklingen i en ugnssäker form, tillsätt ett par matskedar vatten (eller buljong), täck formen tätt med folie och grädda sedan i 10-15 minuter vid 400 grader F.

Oavsett om du behöver mata en folkmassa eller behöver bara skaffa en snabb vardagsmat på bordet, då detta lätt klibbig mexikansk kyckling är ditt svar!

Snabba och enkla kycklingrecept:
-
I en stor skål, blanda ihop kyckling, olivolja och tacokrydda. Avsätta.
3 kycklingbröst, 3 matskedar hemlagad tacokrydda, 1 msk olivolja
-
Värm en nonstick-panna på medelhög värme. När pannan är varm, tillsätt ca 1 msk olivolja eller rapsolja och tillsätt 1/2 av kycklingen. Låt stå ostört i 3-4 minuter så att kycklingen får färg. Börja sedan att röra om då och då tills det är genomstekt, ca 5 minuter längre.
-
Ta upp kycklingen på en tallrik och upprepa med resten av kycklingen.
-
Vispa under tiden ihop limejuice och honung.
2 msk limejuice, 2 matskedar honung
-
Precis när kycklingen är färdig, tillsätt salladslöken och rör om tills den är sauterad.
4 grön lök, endast gröna
-
Lägg snabbt tillbaka i den första omgången kyckling såväl som honungsblandningen och rör om tills majoriteten av vätskan täcker kycklingen. Servera omedelbart.
Kycklingbrösten kan även tillagas hela om så önskas. De behöver bara tillagas ca 6 minuter på varje sida.
Kalorier: 177kcal
rekommenderade produkter
