Det här receptet på chokladmousse är så enkelt och så gott att det blir en omedelbar familjefavorit!
Lätt och fluffig och klar på några minuter, chokladmousse är en söt överraskning för alla tillfällen!

Lätt chokladmousse
Detta är en enkel genväg till att göra chokladmousse. Den är ljuvligt dekadent och lättare och luftigare än chokladpudding.
- Det tar bara tre ingredienser och en minut eller två.
- Hemligheten med en hemlagad smak i detta chokladmousserecept är det osötade kakaopulvret för en boost av mörk chokladsmak!
- Chokladmousse är perfekt för sista minuten-träffar. Det är så snabbt och det smakar dekadent!
- Easy peasy och så gott rik. Toppa den med vispad grädde eller dina favoritbär!
Ingredienser till chokladmousse
Puddingmix – Välj gärna vilken smak av pudding du vill ha! Sockerfria alternativ fungerar lika bra. Experimentera med vanilj, pistage, banan eller till och med kokosmousse eller prova att lägga till extrakt som vanilj, banan eller kokos.
Mejeri – Välj fullfet mejeri för att uppnå den lyxiga, rika och krämiga konsistensen vi älskar.
Pålägg – Släpp loss din kreativitet! En klick vispgrädde gör aldrig en besviken, och färsk frukt eller bär tillför en explosion av naturlig sötma. Förhöj din efterrätt med riven vit eller mörk choklad, smulade kakor, festligt strössel eller till och med en klick hemgjord jordgubbs- eller kolasås för en extra touch av överseende

Hur man gör chokladmousse
- Blanda alla ingredienser med en elektrisk mixer i 1 minut.
- Servera omedelbart eller kyl.
- Njut av!

Hur länge håller chokladmousse?
- Chokladmousse håller sig cirka 4 dagar i kylen, så det är perfekt att förbereda inför, lägg bara till pålägg som vispad grädde eller färsk frukt precis innan servering.
- Frys in chokladmousse i upp till 2 månader och låt den tina i kylen eller frys in den i isglassformar och njut av en fryst goding!
Fler chokladrecept

Lätt chokladmousse
En rik krämig chokladdessert, detta genvägsrecept för chokladmousse tar bara ett par minuter att förbereda!
-
I en medelstor skål, kombinera kakaopulver och instantpuddingpulver.
-
Tillsätt den tunga vispgrädden och blanda med en elektrisk mixer på medelhög i 1 minut.
-
Häll upp i serveringsfat omedelbart och servera eller kyl.
-
Garnera med vispad topping, färska bär, mynta eller vispad grädde.
Frys in i upp till 2 månader, låt den tina i kylen innan servering.
Kalorier: 668 | Kolhydrater: 34g | Protein: 4g | Fett: 58g | Mättat fett: 36g | Kolesterol: 204mg | Natrium: 475mg | Kalium: 235mg | Fiber: 1g | Socker: 23g | Vitamin A: 2200IU | C-vitamin: 0,9mg | Kalcium: 117mg | Järn: 0,7mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



