Hur man gör enkel sirap med vanligt socker, farinsocker eller honung. Detta är perfekt i dina cocktails, kaffe, te och för att dekorera tårtor. Hoppa till det enkla sirapsreceptet

Hemlagad enkel sirap

Hur man gör enkel sirap

Enkel sirap är löjligt lätt att göra, och eftersom den håller ett tag i kylen kan vi göra en stor sats och gå tillbaka till den varje gång vi vill göra en cocktail.

Lika delar vatten och socker.

Du behöver bara två ingredienser för ditt grundläggande enkla sirapsrecept: vatten och socker. Det vanligaste förhållandet för enkel sirap är lika delar vatten till socker. Detta betyder dock inte att du inte kan göra sirapen rikare genom att använda mer socker eller magrare genom att använda mindre socker.

Hemlagad enkel sirapsrecept

Du kan till och med leka när du gör enkel sirap. Att byta ut vitt socker mot farinsocker ger en rik, nästan kolaliknande sirap som fungerar bra i cocktails som denna Old Fashioned eller vår Lemon Drop Martini.

Honung är också en trevlig idé, särskilt eftersom det är svårt att använda ren honung i cocktails. Ren honung är tjock och löser sig inte helt i cocktailen. Genom att göra en enkel honungssirap tunnar du ut honungen samtidigt som du behåller smaken.

Farinsocker enkel sirap.

En annan idé är att göra en smaksatt enkel sirap. Det är vad vi gjorde i vår video. I videon gör vi en mintcitrus enkel sirap.

 • För att göra brun enkel sirap, kombinera lika delar ljust eller mörkt farinsocker med vatten. Låt det koka upp och koka tills sockret har lösts upp.
 • För att göra honung enkel sirap, använd ett ett-till-ett-förhållande mellan honung och vatten för att göra en mild smaksatt honungssirap eller öka honungen till två delar och blanda med en del vatten för en starkare honungssmak. För honungssirap, experimentera med olika honungar. Klöverhonung är mild och söt medan apelsinblomshonung kan vara en fin touch för cocktails som kräver citrus.
 • För att göra enkel sirap med smak av citrusmint, kombinera lika delar socker och vatten. Koka upp allt och koka tills sockret lösts upp. Stäng av värmen och tillsätt sedan en näve citrusskal och färska myntablad. När sirapen sitter och svalnar kommer smakerna av citrus och mynta att tränga in i sirapen. En liknande process fungerar med kryddor – tänk hela kryddnejlika, stjärnanis och kanel.

Recept uppdaterat, ursprungligen publicerat oktober 2011. Sedan vi publicerade detta 2011 har vi anpassat receptet för att vara tydligare. – Adam och Joanne

Enkel hemlagad enkel sirap

 • PREP
 • LAGA MAT
 • TOTAL

Det vanligaste förhållandet för enkel sirap är lika delar vatten till socker. För en rikare sirap, använd mer socker. För en magrare sirap, använd mindre. Detta recept kan användas med vitt socker, farinsocker och honung. Ta också en titt på anteckningssektionen nedan för hur man gör smaksatt enkel sirap.

Gör cirka 1 1/2 koppar enkel sirap

Se hur vi gör receptet

Du kommer behöva

1 dl vatten, helst filtrerat

1 kopp strösocker, farinsocker eller honung

Vägbeskrivning

 • Grundrecept
 • Tillsätt vatten och socker i en kastrull på medelhög värme. Låt blandningen sjuda och koka, snurra i pannan då och då, tills sockret har löst sig helt. Kyl och förvara sedan i en lufttät behållare, i kylen, upp till 4 veckor.

  • Citrus Mint Simple Sirap (som i videon)
  • För att göra enkel sirap av citrusmint, följ receptet nedan, och sedan när sockret har löst sig, stäng av värmen och rör sedan i en näve myntablad och citrusskal (jag älskar en kombination av citron, apelsin och lime) . Lämna sirapen från värmen och låt den dra och svalna. Sila och förvara sedan.

Adam och Joannes tips

 • Hur man förvarar enkel sirap: Förvara enkel sirap i en lufttät behållare, i kylen, tills den ska användas. Enkel enkel sirap håller i upp till 4 veckor, men smaksatta enkla siraper bör användas inom två veckor.
 • Göra smaksatt enkel sirap: gör sirapen enligt receptet ovan, stäng av värmen och rör sedan i dina örter, citrus och/eller kryddor. Låt sirapen svalna. Medan den svalnar kommer ingredienserna du har lagt till branta. Sila och använd sedan efter önskemål.

Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #toppratter.se — Vi älskar att se dina skapelser på Instagram och Facebook! Hitta oss: @toppratter.se

Näring per portion: Serveringsstorlek 1 matsked / Kalorier 32 / Totalt fett 0 g / Mättat fett 0 g / Kolesterol 0 mg / Natrium 0 mg / Kolhydrater 8,3 g / Kostfiber 0 g / Totalt socker 8,3 g / Protein 0 g

FÖRFATTARE: Adam och Joanne Gallagher

Source link

Rate this post

Leave a Reply