Hemlagad salsa är en spelomvandlare. Detta superenkla recept kommer att få dig att undra varför du någonsin köpt sorter från butik.
Detta är en lätt restaurang-stil salsa som bara kräver en handfull färska ingredienser. Oavsett om du är värd för en tacokväll eller bara vill mumsa på några tortillachips med salsa, kommer du att älska det här fräscha salsareceptet.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.
Hemlagad salsa recept
De färska tomaterna gör salsan levande och fräsch samtidigt som tillsats av konserverade tärnade tomater ger den ett stort djup av smak precis som de oemotståndliga salsa-aptitretare som serveras på mexikanska restauranger.
- Smak: Den perfekta salsan är lite kryddig, syrlig och smakrik. Om du föredrar en kryddig salsa kan du justera kryddnivån efter eget tycke genom att helt enkelt lägga till mer jalapenos.
- Textur: En trevlig bordssalsa av restaurangkvalitet är fin i konsistensen. Till skillnad från chunky Pico de Gallo, du vill att den här salsan ska bli lite saftigare. Det är därför det är ett absolut måste att använda en mixer eller matberedare. Detta gör den perfekt för att dippa eller kväva över en burrito, taco eller något grillat kött.
- Tid: Snacka om snabbt. Allt du behöver göra är att slänga dina ingredienser i matberedaren och låta din salsa marinera i ett par timmar innan servering.

Hur man gör färsk salsa
Med bara två enkla steg får du en salsa av restaurangkvalitet som passar alla tillfällen. Följ de enkla stegen nedan och du kommer att dippa på nolltid.
- Lägg ingredienserna i en matberedare eller mixer. Pulsera i två sekunders skurar, eller tills alla ingredienser är hackade och kombinerade.
- Ställ in i kylen för att marinera ett par timmar eller över natten.
Proffstips: Blanda inte din salsa för mycket. Pulsar du för mycket blir det till soppa. Bara ett par pulser i en matberedare kommer att göra susen.

Tips för den bästa salsan
Ja, att göra salsa är enkelt. Men vem älskar inte några bra tips för att göra processen ännu enklare och godare?
- Tänk på kryddan. Använd så många eller så få jalapenos som du föredrar. Notera: Jalapenos med vertikala linjer på utsidan indikerar att paprikorna har åldrats en tid. Ju fler rader desto kryddigare är de.
- Motstå över blandning. Blanda bara salsan bara tills den är blandad. Du vill ha en fin, fin konsistens där du fortfarande kan se ingrediensernas alla färger (se bilden ovan för referens).
- Låt salsan marinera. Att låta din salsa marinera några timmar i kylen ger de bästa smakerna. Hoppa inte över detta steg!
- Välj rätt konserverade tomater. Petite tärnad är det bästa snittet för detta recept. Se också till att du inte plockar upp en burk med någon krydda. Om det finns tillsatt salt, var uppmärksam när du lägger till mer i mixen.

Servera med:
Hemlagad salsa är så mångsidig och är inte bara en aptitretare. Möjligheterna är oändliga. Använd salsan som topping till Tacosallad, Mexikansk fylld paprikaeller Carne Asada Street Tacos.
Salsa passar även bra till frukost eller brunch, speciellt till Frukost Quesadillas eller Frukost Burritos. Denna salsa kommer att göra din frukost mer spännande.

Förvaring av färsk hemlagad salsa
- Kylskåp: Häll din salsa i en lufttät behållare eller Mason Jar och ställ in i kylen i upp till en vecka. Ju längre salsan marineras i kylen, desto bättre smakar den.
- Frysning: Färsk tomatsalsa fryser inte bra eftersom den har färska grönsaker som kan bli mosig och vattnig när den tinas. Om du letar efter en frysvänlig salsa, prova vår Rostad tomatsalsa.
Proffstips: Lufttäta förvaringsbehållare Håll maten fräsch längre och se så organiserad ut i ditt kylskåp.

Fler salsarecept
Dessa salsarecept är några av våra favorit sommaraptitretare. Förbered dig på att bli imponerad.
Enkelt recept på hemlagad salsa
Förberedelsedags: 10 minuter
Tillagningstid: 5 minuter
Total tid: 15 minuter

Detta enkla salsarecept i restaurangstil är en spelomvandlare. Färsk hemgjord salsa är perfekt för tacokväll eller mumsande med tortillachips.
Skicklighetsnivå:
Lätt
Kostnad att göra:
$5-$8
Nyckelord:
hemlagad salsa, salsa recept
Kök:
Mexikansk
Kurs:
Aptitretare
Kalorier: 21
Serveringar: 12 serveringar
-
1
lb
Roma tomater, halverad eller kvartad -
12
uns
konserverade petite tärnade tomater, med sin juice -
1/2
kopp
vit lök, hackad -
1
jalapeno peppar, grovt hackad, fröad -
1/3
kopp
färsk koriander -
2
vitlöksklyftor, grovt hackad -
1
Msk
limejuice, från 1/2 färsk lime -
1/2
tsk
Chili pulver -
1
tsk
mald kummin -
2
tsk
salt-, anpassa efter smak
-
Lägg alla ingredienser i en matberedare eller snabbmixer. Pulsera i 2 sekunders skurar tills alla ingredienser är hackade och kombinerade. Obs: Blanda inte din salsa för mycket. Du vill ha en fin konsistens, men inte en puré.
-
Låt salsan stå övertäckt och kyld i ett par timmar innan du ska servera. Detta kommer att föra samman alla smaker.
Näringsinnehåll
Enkelt recept på hemlagad salsa
Belopp per portion
Kalorier 21
Kalorier från fett 9
% Dagligt värde*
Fett 1g2 %
Mättat fett 1g6 %
Fleromättat fett 1g
Enkelomättat fett 1g
Natrium 429mg19 %
Kalium 196mg6 %
Kolhydrater 5g2 %
Fiber 1g4 %
Socker 3g3 %
Protein 1g2 %
Vitamin A 446IU9 %
C-vitamin 10 mg12 %
Kalcium 19mg2 %
Järn 1 mg6 %
* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.