Enkel hemlagad tacosås recept- [2022]
Det här receptet på enkel hemlagad tacosås är ett copycat-recept på tacosås av märket Ortega och kan enkelt göras med en burk tomatsås plus några kryddor!
Jag älskar tacosås i Ortega och Taco Bell-stil. Du vet, den där syrliga, salta, vinröda brunröda grejen som smakar så gott på Old El Paso-kryddat nötfärs fyllt i ett knaprigt skal och toppat med strimlad sallad, ost och tärnad tomat. Det är grejen med amerikaniserade “Taco Tuesdays”. Min favoritmiddag på vardagskvällen som barn. Och jag är fortfarande HÄR FÖR DET.
Men ärligt talat verkar jag aldrig ha någon tacosås till hands när jag behöver den på grund av FÖR MÅNGA KRYDDER. Det verkar inte som att jag får plats med fler kryddor i hyllorna på min kylskåpsdörr. Och tacosås finns helt enkelt inte på prioriteringslistan för att ta plats i mitt kylskåp just nu.
Så jag kom på en lösning – varför inte bara ha ett recept på enkel hemlagad tacosås när suget slår till? Och vi gör det, vänner – idag är dagen! Låt oss göra lite tacosås.
Tacosås INGREDIENSER
Tacosås är helt enkelt gjord av en tomatbas – vanligtvis tomatpuré – vinäger och socker för smakbalans, och torkade kryddor. Min version använder ingredienser som jag slår vad om att du redan har till hands:
- Konserverad tomatsås – här behövs inget fancy. Bara en enkel burk på 8 uns vanlig tomatsås. Inget salt tillsatt om du kan hitta det! På så sätt kan du kontrollera mängden natrium som läggs till detta recept.
- Ancho chili pulver – detta chile pulver är faktiskt gjort av poblano paprika som har torkats och mald. Den tegelröda färgen och den subtila rökiga smaken ger tacosås den djupa, brunröda färgen.
- Vanligt chilipulver – vi använder två typer av chilipulver i detta recept. Ancho är mer för färg och det vanliga chilipulvret för den igenkännliga tacosåssmaken.
- Kummin, vitlökspulver, oregano, cayennepeppar – var och en av dessa kryddor är mycket traditionella i det mexikanska köket, och var och en spelar en viktig roll för att bidra till den övergripande smaken av din tacosås. Jag har alltid var och en av dessa i mitt skafferi, eftersom de är vanliga i så många recept!
- Socker, salt, peppar – lite sötma plus lite salt och peppar hjälper till att balansera och runda ut smaken av din sås.
Limejuice – Jag älskar en hint av lime i alla mexikanska kryddor, och färskpressad limejuice hjälper verkligen den här såsen att smaka mycket speciell och “hemlagad”.
INSTRUKTIONER
Att göra tacosås från grunden är VÄLDIGT enkelt. Låt mig bevisa det för dig:
Du bara rör ihop allt i en liten kastrull (förutom limesaften), värmer den i 10 minuter eller så och badda bing, badda boom, TACOSÅS.
Kyl ner den, spackla upp den och njut! Därav namnet, LÄTT och HEMMAGD!
Du kan förvara hemgjord tacosås i kylen i upp till 2 veckor, eller frysa den i en lufttät, fryssäker behållare i upp till 6 månader.
För att tina fryst tacosås, placera den helt enkelt i kylen över natten, eller tina den under varmt rinnande vatten i en minut eller två, rör om efter behov för att bryta upp eventuella frysta bitar.
Tacosås SERVINGSFÖRSLAG
- På äggröra och omeletter, som Migas med Chorizo
- Som topping på en tacosalladsbar och Kyckling Tacos
- På tacofyllning fylld bakpotatis
- Virvlade in i Ranch-dressing för ett smaskigt dopp!
- I en 7-lagers tacodipp
- Kastas med en burk Healthy Refried Black Beans
- Som en marinad för kyckling, biff eller räkor fajitakött
- Som såsbas till en tacopizza!
- kroppkaka
Är du redo att göra denna enkla hemlagade tacosås? Jag är så glad över att du ska testa detta recept. När du får chansen att göra det, låt mig veta hur det blir för dig!
Lämna en kommentar och betygsätt receptet nedan. Detta kommer att hjälpa mig med att skapa framtida recept!
![Enkel hemlagad tacosås recept- [2022] tacosås ica vit medium](https://toppratter.se/wp-content/uploads/2022/05/foto_no_exif-3-1-300x300.jpg)
Enkel hemlagad tacosås recept- [2022]
Ingredients
- 1 (8 uns) burk tomatsås
- 1 tsk ancho chile pulver
- 1 tsk kummin
- ½ tsk salt
- ¼ tsk peppar
- ½ tsk chilepulver
- 1 tsk vitlökspulver
- ½ tsk oregano
- ¼ tsk cayenne
- ½ tsk socker
- ¼ glas vatten
- 2 tsk limejuice
Instructions
- Blanda alla ingredienser genom vattnet i en liten kastrull. Låt sjuda på medelhög värme. Sjud, rör om då och då, i 10 minuter.
- Ta av från värmen och rör ner limesaften. Kyl något. Överför till en lufttät behållare och förvara i kylen upp till 2 veckor.
2 Comments
Pingback: Enkelt Recept På Kyckling Fajitas - Toppratter
Pingback: Kycklingfiléer I Ugn Recept{Färdig På 30 Minuter!} - Toppratter - Toppratter