Föreställ dig den där krämiga, crave-värdiga kycklingpaj fyllning som du inte kan motstå och toppa den med gyllene, flagnande kärnmjölskex, och du har det godaste familjevänlig middag någonsin!

ett foto av en vit rektangulär ugnsform full av krämig kycklingpajfyllning med sex gyllene smörmjölskex ovanpå.

Det känns som att många av våra dagar har varit hektiska på sistone men det finns bara inget som kan ersätta familjemiddagen. Vårt recept på kycklingpaj är fortfarande ett av våra mest populära recept på sajten, men jag vet hur skrämmande ett pajskal kan vara så jag har kommit på en kexversion. Och inte bara det, utan den semi-hemgjorda versionen kommer ihop på nolltid!

Jag ska ge dig både en hemlagad och semi-hemlagad version för när jag först började laga den här använde jag de konserverade sopporna jag lärde mig om. Det lärde mig vad grönsaker fungerar och det perfekta förhållandet mellan kex och fyllning. Vi måste alla börja någonstans, och jag är ett stort fan av att lära ut enkla metoder och sedan gå över till helt hemlagad.

Du hittar två receptkort i slutet av inlägget, ett för varje version. Så du kan välja den som passar ditt schema och dina önskemål.

ett foto av en rektangulär ugnsform full av krämig kycklingpajfyllning toppad med gyllene bakade kärnmjölkskax.

Hemlagad version

  • För kexen
    • All-purpose mjöl
    • Bakpulver
    • Salt
    • Bikarbonat
    • Osaltat smör
    • Kärnmjölk
    • Tung grädde
    • Havssalt
  • För fyllningen
    • Rotisserie kyckling
    • Grönsaker: morötter, fryst majs, frysta ärtor, gul lök, selleri och vitlök
    • Osaltat smör
    • All-purpose mjöl
    • Salt
    • Peppar
    • Muskot
    • Färsk timjan
    • Kycklingbuljong
    • Helmjölk

Semi hemmagjord version

Har du inte tid att slå ut en helt från grunden? Jag har dig! Men jag måste varna dig, kondenserad soppa får mig att få ont i magen. Som i bokstavligen. Jag tror att när man inte har ätit den typen av mat på länge är det lite svårt att börja igen. MEN! Det är verkligen så mycket lättare. Här är vad du behöver:

  • Grädde av kycklingsoppa
  • Gräddfil
  • Mjölk
  • Persilja (färsk eller torkad)
  • Salt
  • Peppar
  • Grönsaker
  • Rotisserie kyckling
  • Kex

ett foto av en enda gyllene flagnande kex ovanpå en krämig kycklingpaj full av grönsaker och saftig kyckling.

Hur man undviker blöta bottnar på Biscuit Pot Pie

PROFFSTIPS: Baka kexen separat innan du lägger dem i pajen. Lägg bara till dem på toppen under de sista 5 minuterna av gräddningen.

Kan kycklingpaj frysas innan bakning?

Du kan förbereda grytpajen, slå in i plast och folie, eller placera i en kraftig fryspåse och frysa in.

Pot pie kan frysas i upp till 3 månader. För att baka, ta ur frysen 30 minuter före gräddning. Täck löst med folie och grädda.

ett foto av en stor ugnsform full av lätt kycklingpaj. kexen är gyllene och perfekta och grytpajen är krämig och full av grönsaker och kycklingbitar.

Hur värmer man upp potpaj?

Grädda i en ugn som har förvärmts till 350 grader. Grädda i 15-25 minuter, eller tills den är genomskinlig.

Hur länge håller kycklingpaj?

Kycklingpaj håller sig i 3-5 dagar i kylen. Den ska täckas med plastfolie eller folie.

ett foto av en vit rektangulär ugnsform full av krämig kycklingpaj som är full av grönsaker och kycklingbitar med en gyllene kextoppning.

Om komforten och smaken av kycklingpaj är vad du längtar efter, men du inte behöver göra allt arbete, då kex kyckling pot pie är svaret! Och det bästa är att du har alternativ beroende på hur mycket tid du har att lägga på middag.

Fler komfortmatrecept du måste prova:

ett foto av en vit rektangulär ugnsform full av krämig kycklingpajfyllning med sex gyllene smörmjölskex ovanpå.

Lätt kärnmjölkskex kycklingpaj

Förberedelsedags: 20 minuter

Tillagningstid: 50 minuter

Chill Time: 1 timme

Total tid: 2 timmar 10 minuter

Serveringar: 8

Detta Kärnmjölkskex Kyckling Pot Pie är gjord helt från grunden med möjlighet att göra den semi-hemgjord! Den har smöriga, flagnande kex och den läckraste kyckling- och grönsaksfyllningen!

För kexen

  • 2 1/2 Koppar All-purpose mjöl
  • 4 Teskedar Bakpulver
  • 1 1/2 Teskedar Salt
  • 1/4 Tesked Bikarbonat
  • 1/2 Kopp Osaltat smör (eller matfett som har stått i kylen) mycket kall, skär i bitar (ställ i frysen 5 minuter innan användning)
  • 1 Kopp Kall kärnmjölk ställ i frysen 5 minuter före användning
  • Tung grädde för borstning
  • Flingat havssalt
  • Smält smör för efter bakning

För fyllningen

  • 1 Rotisserie kyckling kött borttaget och skärt i tärningar, se not
  • 1 Kopp Morötter hackad
  • 1 Kopp Fryst majs
  • 1 Kopp Frysta ärtor
  • 1/3 Kopp Osaltat smör
  • 1/2 Gul lök mald
  • 1 Pinne Selleri skivad
  • 2 Kryddnejlika Vitlök mald
  • 1/3 Kopp All-purpose mjöl
  • 3/4 Tesked Salt
  • 1/4 Tesked Peppar
  • 1 Nypa Muskot
  • 1 Tesked Färsk timjan
  • 1 3/4 Kopp Kycklingbuljong
  • 2/3 Kopp Helmjölk (eller tung grädde för en extra krämig paj)

För kexen

  • Värm ugnen till 425 grader.

  • I en stor bunke, vispa ihop mjöl, bakpulver och salt.

  • Ta ut smöret ur frysen och skär i med en konditorblandare tills det bildas ärtstora klumpar.

  • Blanda i 1 dl kall kärnmjölk med en gaffel, bara tills smulorna är ordentligt fuktade. Degen ska inte vara för blöt utan lite kladdig. Samla ihop till en boll och ta nu upp till en lätt mjölad yta.

  • Tryck försiktigt ut till en tjock rektangel, ca 1″ tjock. Doppa en kexfräs i mjöl och skär ut kexen. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och förvara i kylen tills den ska användas. (se not)

För fyllningen

  • Lägg morötter, majs och ärter i en kastrull med precis tillräckligt med vatten för att täcka dem. Värm på medelvärme tills den är mjuk, cirka 15 minuter. Dränera.

  • Rör ihop kycklingen och grönsakerna i en skål. Avsätta.

  • I en stor holländsk ugn eller gryta, tillsätt smöret och när det smält tillsätt löken, sellerin och vitlöken, koka tills det är genomskinligt, cirka 3 minuter.

  • Rör ner mjöl och kryddor och örter. Koka under konstant omrörning i 30 sekunder.

  • Tillsätt långsamt buljongen och mjölken, rör om ofta tills det blir tjockt. Avlägsna från värme.

  • Rör ner kycklingen och grönsakerna och häll i en 9×13″ ugnsform.

  • Grädda i 15 minuter vid 425 grader F. Ta bort från ugnen

  • Toppa med kex och pensla lätt med lite grädde, fortsätt grädda i 13-15 minuter eller tills kexen fått färg. (se notering)

  • Ta ut ur ugnen och pensla mycket lätt med smält smör och strö över flingat havssalt om så önskas.

  • Jag gillar ofta att förbaka mina kex och lägga till de sista 5 minuterna av gräddningen så att bottnarna inte blir blöta. Grädda i 425° i ca 13-15 minuter tills de är genomstekta och gyllenbruna ovanpå och lägg sedan till de sista minuterna av grytpajbakningen (20-30 minuter för grytpajfyllningen att gräddas)
  • En rotisserie-kyckling ger cirka 3 koppar kokt kyckling
  • Kycklingpaj håller sig i upp till 5 dagar i kylen.

Näringsinnehåll

Lätt kärnmjölkskex kycklingpaj

Mängd per portion (1 g)

Kalorier 414
Kalorier från Fat 198

% Dagligt värde*

Fett 22g34 %

Mättat fett 13g81 %

Transfett 1g

Fleromättat fett 1g

Enkelomättat fett 5g

Kolesterol 58mg19 %

Natrium 1031mg45 %

Kalium 520mg15 %

Kolhydrater 48g16 %

Fiber 4g17 %

Socker 5 g6 %

Protein 9g18 %

Vitamin A 3522IU70 %

C-vitamin 11 mg13 %

Kalcium 178mg18 %

Järn 3 mg17 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

ett foto av en vit rektangulär ugnsform full av krämig kycklingpajfyllning med sex gyllene smörmjölskex ovanpå.

Semi hemlagad kexkycklingpaj

Förberedelsedags: 10 minuter

Tillagningstid: 40 minuter

Total tid: 50 minuter

Serveringar: 8

Semi hemlagad grytpaj

  • 2 Burkar Grädde av kycklingsoppa
  • 1 Kopp Gräddfil
  • 1/2 Kopp Mjölk
  • 1/2 tesked Persilja torkade använde vi 1 tsk färsk, hackad persilja
  • 1/4 tesked Salt
  • 1/4 tesked Peppar
  • 1 Pund Grönsaker frysta, tinade (jag använde 1/2 kopp majs, 1/2 kopp hackade, delvis kokta morötter, 1/2 kopp frysta ärtor, bönor och limabönor.
  • 3 Koppar Kyckling hackad, kokt
  • Värm till 350.

  • Rör ihop soppan och nästa 6 ingredienser i en skål och tillsätt sedan kyckling och grönsaker.

  • Häll i en smord 9×13 tums form och ställ åt sidan.

  • Lägg okokta kex ovanpå fyllningen

  • Sätt in i ugnen för att grädda i 20-30 minuter eller tills de fått färg och bubblar.

Näringsinnehåll

Semi hemlagad kexkycklingpaj

Mängd per portion (1 g)

Kalorier 485
Kalorier från fett 234

% Dagligt värde*

Fett 26g40 %

Mättat fett 9 g56 %

Transfett 1g

Fleromättat fett 6g

Enkelomättat fett 7g

Kolesterol 37mg12 %

Natrium 579mg25 %

Kalium 729mg21 %

Kolhydrater 53g18 %

Fiber 4g17 %

Socker 18 g20 %

Protein 11 g22 %

Vitamin A 3468IU69 %

C-vitamin 6mg7 %

Kalcium 72mg7 %

Järn 2 mg11 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKOG VARJE DAG!

När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.seINSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.





Source link

Rate this post

Leave a Reply