Vill du ha det saftigaste kycklingreceptet någonsin?? Sedan måste du göra denna 3 ingrediens kycklingmarinad. Det är den enklaste kombinationen av vitlök och örter, en antydan av smörig-smälta-i-mun-smak och sedan det där med champagnevinäger. Vilket är ett måste om du aldrig har testat att använda olika vinäger.

Förra sommaren var vi galet upptagna med att försöka flytta och jag behövde några snabba och enkla middagsrecept. På ett infall köpte jag en flaska champagnevinäger och piskade ihop en lat kycklingmarinad med 3 ingredienser som till slut blev den bästa kycklingmarinaden NÅGONSIN. Faktum är att jag till och med fångade en kort liten video av processen, så scrolla ner och kolla in en tur från det förflutna i vårt gamla hus.

(PS, fun fact! Visste du att vi skriver våra blogginlägg ett helt år ut? Så just nu är det september 2022, och jag sitter vid disken till hyreshuset vi äntligen hittade efter den mest vansinniga sommaren. Följde du med den historien? Snacka om stressigt kaos! Jag undrar, när det här receptet publiceras, kommer vi att ha hittat vårt framtida hem och göra oss redo att bosätta oss? Jag kan inte vänta med att se vart livet tar oss så lämna en kommentar om du vill ha en uppdatering!

ett foto av flera gyllene grillade kycklingbröst som ser saftiga ut och har perfekta diagonala grillmärken på sig.

Ingredienser för kycklingmarinad

Du kan inte få enklare än bara 3 ingredienser för den godaste kycklingmarinaden! Det här är allt du behöver:

  • Olivolja – basen i marinaden och hjälper kycklingen att hålla sig fuktig och saftig
  • Champagnevinäger – det kan vara svårt att hitta ibland, men det är verkligen den bästa smaken för denna marinad
  • Kinders smöriga Steakhouse-krydda – vi köper vår på Costco, men jag har sett den på Walmart och Smith’s, och självklart finns det alltid Amazon

Måtten för varje ingrediens finns i receptkortet i slutet av detta inlägg.

Hur gör man en grillad kycklingmarinad?

Jag gillar att slänga alla tre ingredienserna i en grund ugnsform och att blanda ihop allt. Lägg sedan kycklingbrösten i marinaden och vänd dem så att de täcker båda sidorna. Låt den sedan marinera i kylen.

Du kan också använda en ziploc-påse för att marinera kycklingen. Vispa bara ihop alla ingredienser i ett glasmått och häll marinaden över kycklingen i påsen och låt stå i kylen tills du ska grilla.

ett foto av flera råa kycklingbröst täckta i en marinad sittande i en stor plastpåse.  bilden är tagen uppifrån och tittar ner i en öppen ziploc-påse.

Kan andra typer av vinäger användas?

Det bästa substitut för champagnevinäger är Asiatisk risvinäger. Vitvinsvinäger eller sherryvinäger är också bra substitut.

Rött vin eller äppelcidervinäger är ok substitut men de är mindre söta och har en djärvare syrlig vinägersmak.

Kan andra styckningsdelar av kyckling användas?

Du kan absolut använda denna marinad på kycklinglår, vingar eller trumpinnar.

Hur länge ska man marinera kyckling

Att marinera kyckling i bara 15 minuter kan ge så mycket smak till kycklingen. Jag har hittat sweet spot för denna marinad är från 2-6 timmar. För bästa smak och konsistens är det vad jag rekommenderar. Om du måste gå lite längre bör det gå bra, men allt mer än kanske 10 timmar, och konsistensen kommer verkligen att börja lida.

ett foto av ett gyllene grillat kycklingbröst som har skivats i ungefär en halv tums skivor.

Hur vet du när grillad kyckling är klar?

Det säkraste sättet att veta när kycklingen är genomstekt är att använda en kötttermometer. Den säkra innertemperaturen för kycklingbröst är 160 grader Fahrenheit. Vi har också funnit att kyckling har ett sätt att visa dig när den är klar men släpper från grillen på egen hand. Den kommer inte längre att fastna på grillen när du försöker vända den eller ta bort den från grillen.

Vad ska man servera med marinerad kyckling

I ärlighetens namn, nästan vad som helst skulle passa bra med denna kyckling. Det är så mångsidig! Om du vill låta allt lagas ute på grillen, har jag förslag, och om du vill ta med dig en del av matlagningen inomhus, så har jag dig täckt där också. Här är några idéer:

Se alla våra sidorecept här för flera andra läckra alternativ!

ett foto av tre grillade kycklingbröst med perfekta diagonala grillmärken och en förtjockad sås som hälls ovanpå dem.

Kan du återanvända marinad som har rört vid rå kyckling?

Okej, jag kan inte fatta att jag säger det här, men ja. Alla mina tidigare inlägg om kycklingmarinad har sagt att man absolut aldrig ska återanvända marinad som har rört vid rå kyckling. Jag har läst överallt nyligen att det faktiskt är ok att använda så länge du kokar upp det. Temperaturen kommer att döda alla möjliga dåliga bakterier som finns kvar i marinaden. Så jag rekommenderar det faktiskt varmt i detta recept!

Om du bara inte kan göra det så förstår jag! Bara ett och ett halvt marinadrecept och spara lite för att koka och sjuda till såsen. Att koka och sedan puttra såsen blommar liksom Kinders smaksättning och gör denna läckra smakfyllda sås som jag häller över den grillade kycklingen.

Hur man äter denna grillade kyckling

Du kan äta denna kyckling helt enkelt som huvudrätt och det är perfekt! Så gör vi alltid, men jag gör alltid några extra kycklingbröst så att jag kan ha lite över. Det är bra för sallader eller wraps nästa dag för lunch. Den är också perfekt för att lägga till en pastasås eller risskål.

ett foto av ett grillat kycklingbröst som har skivats och är belagt med en lätt örtmarinad.

Hur man återuppvärmer grillad kyckling

Jag har hittat att det bästa sättet att värma upp grillad kyckling är i ugnen. Värm ugnen till 250 grader och slå in kycklingen i folie och ställ in dem i ugnen tills de är genomvärmda. Det tar cirka 15-20 minuter. Att hålla den inslagen i folie hjälper till att kycklingen inte torkar ut när den värms upp igen.

Kan marinerad kyckling frysas?

Ja, frysning av marinerad kyckling är ett bra alternativ för måltidsförberedelser. Lägg till kycklingen och marinaden i en ziploc-påse som är fryssäker och ställ i frysen. Den håller sig i frysen i upp till 6 månader. När du är redo att använda den, tina i kylen över natten och grilla enligt instruktionerna.

Detta inget krångel, enkel 3 ingrediens kycklingmarinad kommer att imponera på gästerna varje gång. Jag har gjort den flera gånger när vi har haft folk över och alla vill alltid veta hur jag gjorde den här kycklingen. Det är ganska antiklimaktiskt när jag berättar att det bara är 3 ingredienser, men det är det som gör det så fantastiskt!

Fler enkla kycklingrecept:

Serveringar: 3

Förberedelsedags: 5 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Marinering: 2 timmar

Total tid: 2 timmar 20 minuter

  • Kombinera alla ingredienser i en stor form och vispa ihop.

  • Släng 2-3 kycklingbröst i skålen och låt marinera (täckt) i 2-6 timmar.

  • När den är klar med marinering, ta bort kycklingen från skålen. Häll marinaden i en liten kastrull och värm på hög värme tills den kokar upp. Sänk värmen till medel och låt det puttra i 3 minuter och ställ åt sidan.

  • Smörj din grill med en oljad pappershandduk. Värm grillen till hög värme. Lägg till kycklingen på den grillade och låt den koka på första sidan i 3 minuter och sänk sedan värmen till medel. Låt koka i ytterligare 3 minuter och vänd sedan kycklingen. Låt den koka i ytterligare 6 minuter eller tills den når en innertemperatur på 160 grader.

  • Ta bort kycklingen från grillen och låt den vila i 3 minuter. Häll den puttade marinaden över toppen av kycklingen och njut!

Servering: 1bitKalorier: 231kcalKolhydrater: 3gProtein: 1gFett: 24gMättat fett: 3gFleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 18gNatrium: 3mgKalium: 42mgFiber: 1gSocker: 1gVitamin A: 130IUC-vitamin: 1mgKalcium: 51mgJärn: 2mg

Författare: Söt basilika

Kurs: Mammas bästa 100 enkla kycklingrecept

rekommenderade produkter

KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORTA VARJE DAG!

När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.seINSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.

Source link

Rate this post

Leave a Reply