Vit kyckling chili är en av våra go-to enkla middagsidéer på vardagskvällar. Kyckling, poblano-peppar, mild grön chili, majs och vita kidneybönor kokas långsamt i en välsmakande kycklingbas. Rör ner lite gräddfil och toppa med tortillachips och koriander för det perfekta receptet för vit chili!

Från ett klassiskt chilirecept till en enkel slow cooker-chili, vi älskar att göra denna utsökt rejäla komfortmat.

Vit kyckling chili med koriander

Vit kyckling chili

Detta krämiga vit kyckling chili recept är en enkel middag som är klar på bara 40 minutervilket gör det till ett ganska snabbt och enkelt middagsrecept som är både nyttigt och gott.

Bönor för vit chili

De BÖNOR till vit kycklingchili som används i detta recept är vita kidneybönor (även känd som Cannellini-bönor). Great Northern bönor eller Navy bönor är båda lite mindre än de vita kidneybönorna men båda kan användas i detta recept också.

  • KYCKLING: Jag använder kycklingbröst i det här receptet men kycklinglår kommer att fungera perfekt också. Om du vill använda överbliven bakad kyckling, lägg till den under de sista 5 minuterna så att den inte blir överkokt.
  • GRÖNSAKER: Jag använder mina favorit tex-mex-inspirerade grönsaker, lök, paprika och majs. Du kan lägga till vilka grönsaker du vill, inklusive zucchini.
  • KRYDDER: För att boosta smaken i detta kycklingchilirecept lägger jag till chilipulver och spiskummin. Mild tärnad chili lägg till bra smak, om du inte har dem kan du använda lite extra poblanos eller fryst kläckt grön chili. För att göra den kryddigtillsätt lite tärnad jalapeno.

Okokta ingredienser av White Chicken Chili

Hur man gör vit kyckling chili

Så enkelt att det praktiskt taget gör sig själv! För att göra denna enkla vita kyckling chili:

  1. Mjuka upp löken och paprikan på medelvärme i ca 5 minuter.
  2. Tillsätt alla övriga ingredienser utom gräddfilen.
  3. Sjud chilin i 25 minuter.

Ta bort från värmen och rör ner gräddfil (den tillsätts efter tillagning för att förhindra att den jäst). Servera med dina favoritpålägg.

För att göra White Chicken Chili tjockare det finns några alternativ:

  • sjuda utan lock lite längre (rekommenderat förtjockningsalternativ om du har tid)
  • tillsätt några krossade tortillachips (det kommer att ändra smaken något)
  • blanda en del av blandningen (jag försöker ta bort de flesta kycklingbitarna i delen jag mixar)

Att laga detta i CrockPot

Om du vill förvandla detta till en vit kycklingchili med långsam kokare, anpassar den sig lätt.

  • Koka löken och paprikan enligt anvisningarna, tillsätt kycklingen och koka några minuter längre.
  • Tillsätt blandningen tillsammans med resterande ingredienser i långsamkokaren (förutom gräddfilen).
  • Koka på hög i 4 timmar eller låg i 6-8 timmar. Voila! Middagen är klar när du är det.

Oblandad shot av White Chicken Chili

Serveringsidéer

Jag älskar att servera detta med tortillachips eller till och med hembakat vitlöksbröd. Vit kycklingchili är ett så roligt recept att vara kreativ med! Här är mina favoritpålägg att servera till den:

  • Tortillachips, ost, krutonger
  • Gräddfil, Guacamole, Salsa
  • Koriander, salladslök, tärnad jalapenos eller avokado

Att frysa rester

Detta Chicken Chili-recept fryser väldigt bra! Kyla detta chilirecept i upp till 3-4 dagar. För att lagra den längre, lägg överbliven kycklingchili i fryspåsar eller en förseglad behållare och frys in upp till 3 månader.

De BÄSTA chilirecepten

vit kyckling chili i en gryta

4,88 från 16 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Lätt vit kyckling chili

Detta chilirecept för vit kyckling är en Tex-Mex-inspirerad måltid. Kyckling, poblano-peppar, grön chili, majs och kidneybönor får sakta puttra i en krämig kycklingbas.

Förberedelsedags 20 minuter

Tillagningstid 25 minuter

Total tid 45 minuter

  • Värm 2 teskedar olivolja i en holländsk ugn eller stor gryta.

  • Mjuka upp tärnad lök och paprika i oljan på medelvärme tills de är genomskinliga, cirka 5 minuter.

  • Tillsätt kycklingbuljong, vita kidneybönor, mild grön chili, majs, tärnad kyckling, chilipulver, spiskummin och oregano.

  • Täck över och låt sjuda i 25 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.

  • Ta av från värmen och rör ner gräddfil och koriander.

  • Servera med dina favoritpålägg.

Anmärkningar: Grön paprika kan ersätta poblanos.
Konsistens: Om du föredrar en tjockare vit kycklingchili, ta av locket efter 15 minuter och låt puttra utan lock.
Smak: Tillsätt mer chilipulver eller tärnad jalapenos för en kryddigare kick. Experimentera med olika typer av bönor, som svarta eller pintobönor för en ny twist.
Kyckling: Blanda det genom att använda kycklinglår eller strimlad rotisseriekyckling istället för tärnad kyckling.
Toppings: Toppa den med riven ost, tärnad avokado, krossade tortillachips, majschips eller gräddfil.
Slow Cooker: Detta recept är också bra i en långsam spis, koka på låg i 4-6 timmar eller hög i 2-3 timmar. Förtjocka genom att blanda 2 tsk majsstärkelse med 1 msk vatten. Rör om 15 minuter innan servering.
Förvara överbliven lätt vit kycklingchili täckt i kylen i upp till 4 dagar. Frys in portioner i påsar med dragkedja i upp till 8 veckor.

Servering: 1,25kopp | Kalorier: 286 | Kolhydrater: 30g | Protein: 22g | Fett: 9g | Mättat fett: 3g | Kolesterol: 49mg | Natrium: 463mg | Kalium: 864mg | Fiber: 7g | Socker: 4g | Vitamin A: 555IU | C-vitamin: 48,8mg | Kalcium: 85mg | Järn: 3.2mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Huvudrätt, Soppa
Kök Amerikansk, Tex Mex
White Chicken Chili ingredienser i en gryta och serveras i en skål som visas med en titel
White Chicken Chili i en kruka som visas med en titel





Source link

Rate this post

Leave a Reply