Med denna lätta örtbädd recept på bondbrödfärsk hembakat bröd har aldrig varit enklare! Den är gyllene och krispig på utsidan och mjuk och mör på insidan. Det är också supermångsidigt och gjort på bara några timmar.

Några av mina vänner gör bondebröd varje söndag, och när du har tre vänner som inte känner varandra men alla gör samma sak, är det hög tid att prova det.

Vi bakade den i söndags för första gången och vi är helt sålda. Det är så enkel (du gör allt EN skål) och så fluffig, och jag älskar att jag kan starta den efter kyrkan och den är redo att bakas till middag. Den får också stora bonuspoäng för att vara en ingen knådning bröddeg! Du kommer att älska det!

ett foto av en limpa bakat bondbröd som har delats på mitten med ytterligare ett par brödskivor lutade mot den och alla sitter på en skärbräda av trä.

Ingredienserna till bondebröd är enkel och troligen saker som du redan kommer att ha till hands. Vi älskar att lägga till färska kryddor för extra smak. Du kan experimentera med din favoritkombination av örter eller utelämna örterna helt och hållet. Här är vad du behöver:

  • Mjöl – bara vanligt allroundmjöl fungerar utmärkt, eller så kan du använda brödmjöl
  • Kosher salt – tillför smak
  • Varmvatten – den idealiska temperaturen på vattnet för att aktivera jäst är 105-115 grader F
  • Socker – matar jästen så att den kan aktiveras ordentligt
  • Snabbjäst – Jag har upptäckt att snabbjäst fungerar bäst snarare än aktiv torrjäst
  • Rosmarin – färskt är att föredra, finmalet
  • Timjan – färsk är godast, men vill du använda torkad är det bara att lägga till ett par nypor
  • Persilja – färsk och finhackad
  • Smör – används för att smörja skålarna som brödet ska bakas i, och när brödet är färskt ur ugnen, pensla ovansidan med smält smör (eller olivolja)
  • Flingat havssalt – Vi älskar att strö lite salt på toppen för extra smak

Måtten för varje ingrediens finns i receptkortet i slutet av detta inlägg.

ett foto av någon som öser upp lite kort revbensragu på en bit örtat bondbröd.

Jag kommer att leda dig genom stegen för att göra detta bröd så att du vet vad du kan förvänta dig på vägen och så att du får ett perfekt gyllene mört bröd varje gång! Här är de grundläggande stegen (de fullständiga instruktionerna finns i receptkortet i slutet av inlägget):

  1. Torra ingredienser – kombinera alla torra ingredienser i en stor skål och rör ihop allt
  2. Våta ingredienser – tillsätt vattnet till de torra ingredienserna och alla örter och blanda tills det precis är blandat, du vill inte övermixa — INGEN KNÅDNING!! Yahoo!
  3. Stiga – täck skålen med plastfolie och ställ på en varm plats och låt den jäsa i minst en timme (se avsnittet nedan för mer information om att jäsa bröddeg)
  4. Baka – värm ugnen och smörj två ugnssäkra skålar, använd sedan två gafflar för att dela degen på mitten (degen blir väldigt blöt, nästan som en tjock kaksmet). Lägg hälften av degen i varje skål och grädda.
  5. Avsluta – pensla toppen av det bakade brödet med olivolja eller smält smör och strö över salt

ett foto på en gyllene bakad limpa med örtade bondbröd som har skivats i med ett par skivor bredvid halva limpan.

Hur man jäser bröddeg

Jäst behöver en varm miljö för att göra sitt jobb effektivt. Mitt hus brukar vara lite kyligt i köket (särskilt på vintern), så jag lägger alltid min bröddeg i min tvättstuga och kör torktumlaren för att värma upp rummet.

Ett annat alternativ skulle vara att förvärma ugnen till 170 grader Fahrenheit i cirka 10 minuter. Stäng sedan av ugnen och stick in den täckta skålen i ugnen med ugnsluckan öppen. Låt den jäsa i minst en timme.

Kan brödet bakas i brödformar?

ja! Att baka dessa i brödformar går utmärkt! Dela den mellan två brödformar. Gräddningstiden förblir densamma.

Du kan också baka degen i muffinsformar för att göra middagsrullar. Du behöver bara grädda dem i ca 18-20 minuter.

ett foto på en limpa bakat bondbröd som har skivats på mitten med ytterligare ett par brödskivor lutade mot den och de sitter alla på en skärbräda av trä.

Hur man förvarar bondbröd

Detta bondbrödsrecept kommer att hålla i rumstemperatur i en ziploc-påse i 3-4 dagar. Vill du att den ska hålla längre kan du förvara den i kylen eller frysa in. Se bara till att den är inslagen ordentligt. Den håller sig i frysen i upp till 3 månader.

Överblivet örtbröd blir fantastiskt rostat bröd nästa dag också. Rosta den och bred ut lite smör på den … perfektion!

Det är min personliga åsikt att ett gott hembakat bröd passar till varje måltid eftersom kolhydrater är himmelriket! Här är några idéer om vad du ska servera detta bondbrödsrecept med:

Detta recept på bondbröd är enkelt och gott och som sagt passar det till nästan vilken måltid som helst! Det gör också bra bröd för smörgåsar eller paninis. Jag kan inte vänta på att du ska prova den här!

Fler enkla BRÖDRECEPT du kommer att älska:

ett foto av en limpa gyllene bakat bondbröd som sitter på en skärbräda av trä och två skivor skurna från limpan så att du kan se den mjuka och möra mitten.

Enkelt recept på ört bondbröd

  • 4 Koppar Mjöl för alla ändamål eller brödmjöl
  • 2 1/4 teskedar Kosher salt
  • 2 teskedar Socker
  • 2 teskedar Snabbjäst
  • 2 Koppar Varmvatten
  • 2 teskedar Rosmarin nyhackad
  • 1 tesked Timjan nyhackad
  • 1 tesked Persilja nyhackad
  • 2-3 Matskedar Smör rumstemperatur
  • Flingat havssalt om så önskas
  • I en stor bunke, rör ihop mjöl, salt, socker och snabbjäst.

  • Tillsätt vattnet och örterna och blanda sedan tills det blandas.

  • Täck skålen med plastfolie och ställ åt sidan på en varm plats för att jäsa i minst en timme. (Förvärm en ugn till 170 grader i 10 minuter om ditt hus är kyligt. Med dörren sprucken placera skålen i.)

  • Värm ugnen till 425. Smörj två 1,5-qt ugnssäkra blandningsskålar med ungefär en matsked mjukt smör vardera.

  • Använd två gafflar för att börja skrapa den från skålens sidor och vik den in i och ovanpå degen för att skapa en bollform.

  • Dela sedan degen i två lika stora delar med hjälp av gafflarna. Lägg 1/2 av degen i den första smörade skålen och upprepa sedan.

  • Låt vila utan lock i 30 minuter till. Sätt in i ugnen i 15, sänk till 375 och grädda 15 min till.

  • Ta ut ur ugnen och pensla med olivolja eller smält smör och ett strö flingat havssalt om så önskas.

KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORTA VARJE DAG!

När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.seINSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.

Lätt Herbed bondebröd





Source link

Rate this post

Leave a Reply