Creme brulee är ett av våra favoritrecept på enkla efterrätter, som endast kräver 5 ingredienser. Denna klassiska goding är en fröjd för sinnena, med sin knapriga brända sockertopp som täcker en silkeslen vaniljkräm.

Vi älskar att återskapa våra favoritrestaurangsdesserter hemma, som chokladsoufflé, tiramisu, chokladdoppade Eclairs, och såklart detta Creme Brulee-recept, som är det enklaste av dem alla! Titta på vår videohandledning och du kommer att bli ett proffs på nolltid!

Creme brulee toppad med hallon, med den karamelliserade sockertoppen knäckt med en sked.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Enkelt recept på vaniljcreme brulee

Grädde, ägg, socker, salt och vanilj är allt som behövs för att göra den perfekta hemgjorda creme brulee. Den enkla kombinationen av ingredienser skapar den mest lyxiga krämiga vaniljsås, med en silkeslen konsistens och rik vaniljsmak precis som du hittar i en exklusiv restaurang. Det är en av våra favorit hemmagjorda desserter.

Tanken på att göra en egen creme brulee kan verka skrämmande i början, men det är faktiskt en så klassisk och enkel efterrätt. Du kommer att älska hur enkelt det här receptet är, med sin söta och sammetslena bas instoppad under en krispig karamelliserad sockertoppning.

Gör dig redo att ta din sked, knäcka genom den brända sockerskorpan och ösa upp en generös mängd av den krämiga vaniljsåsen. Det kommer inte att finnas några ord, bara ljudeffekter.

Creme Brulee video

Se Natasha göra denna silkeslena och klassiska creme brulee med en krispig bränd sockertopping. PS Om du inte redan har gjort det, snälla prenumerera på vår Youtube-kanal och klicka på klockikonen så att du kan vara den första att veta när vi lägger upp vår nästa video.

Vad är Creme Brulee?

Creme brulee (uttalas “krem-broo-lay”) betyder “bränd grädde” på franska. Det är en klassisk dessert gjord av en krämig vaniljsås som toppas med ett lager socker. Sockret karamelliseras sedan eller “bränns” med en köksfackla för att skapa en härdad, knaprig topp.

Vanilj är den traditionella smaksättningen, men om du älskar Crème Brûlée, missa inte vår Espresso Creme Brulee och även Pumpkin Creme Brulee. Du kommer att ha en favorit för varje säsong!

Ingredienser

Nedan är en snabb översikt över de 4 enkla ingredienserna du behöver för att göra den perfekta creme brulee. Glöm inte att hänvisa till de fullständiga ingrediensdetaljerna i receptkortet.

 • Tung grädde – Helfet tung grädde ger den krämigaste vaniljsåsen.
 • Äggulor – Äggulor gör vaniljen tjockare och ger fyllighet. Du behöver äggulorna från 5 stora ägg.
 • Socker – Vitt strösocker är bäst, plus en nypa fint havssalt för att balansera de söta smakerna. Glöm inte extra socker till den karamelliserade toppingen.
 • Salt – balanserar sötma och får vaniljsmakerna att glänsa. Vi tillsatte inte alltid salt men det är ännu bättre!
 • Vanilj – Naturlig vaniljsmak är ett måste. Se nedan för mer information om vilka typer av vanilj vi rekommenderar.
Ingredienserna till hemgjord creme brulee.

Vilken sorts vanilj ska jag använda?

Vaniljcreme brulee kräver den allra bästa vaniljsmaken: den riktiga sorten. Här är alternativen som fungerar vackert i hemlagad creme brulee:

 • Vanilj bönor – Det här är långa vaniljstång i sin naturliga form. Du måste dela dem i halvor på längden och skrapa ur fröna och tillsätt sedan grädden medan du kokar upp.
 • Rent vaniljextrakt – Det här är det flytande extraktet från vaniljstången. Se till att använda äkta vaniljextrakt, och inte den konstgjorda sorten. Du kommer att smaka skillnaden!
 • VaniljbönspastaVaniljpasta är tjockare än vaniljextrakt och innehåller ofta fläckar från bönfrön. Du hittar detta i bakgången i de flesta större livsmedelsbutiker. Det här är vad jag använde i videon – det är enkelt och ser fantastiskt ut med de där små vaniljfläckarna.
Vy ovanifrån av ett paket med vaniljstångsskidor bredvid flaskor med vaniljstångspasta och rent vaniljextrakt.

Proffstips: När det gäller att omvandla en vaniljsmak till en annan, notera det 1 vaniljstång är lika med 1 tesked vaniljextrakt eller 1 tsk vaniljstångspasta.

Hur man gör Creme Brulee

Att göra vaniljcreme brulee från grunden är en sömlös process i 5 steg:

 1. Värm grädden – Värm först 2 dl tung grädde i en kastrull. Rör om grädden ofta tills den nästan sjuder, tillsätt sedan vaniljextrakt och ta bort från värmen.
 2. Kombinera – Vispa ihop äggulorna med socker och salt i en separat skål. Strö långsamt ner den varma grädden i äggen under ständig vispning för att temperera äggen så att de inte rör sig.
 3. Anstränga – Sila sedan vaniljsåsblandningen genom a finmaskig sil. Den här delen är valfri, men den hjälper till att slå ut eventuella bubblor och potentiella äggbitar och säkerställer den silkeslenaste konsistensen.
 4. Fylla – Fördela vaniljsåsen jämnt mellan sex ugnsfast ramekins eller vaniljsåsmuggar. Lägg försiktigt ramekins i en 13×9 gryta fylld med vattenbad.
 5. Baka – Grädda creme brulee i 300˚F i 30-35 minuter. Lägg slutligen över ramekinerna till ett galler för att svalna, täck sedan över och kyl sedan.
Fotocollage som visar processen för att förbereda creme brulee i ramekins.

Proffstips: Tänk på att inte överbaka creme brulee. Mitten bör vara nästan inställda med en lätt vickning när du ger pannan ett ryck. Överbakning kommer att resultera i en fast, mer flanliknande konsistens jämfört med den krämiga vaniljsås som vi letar efter.

Karamellisera sockertoppen

Torching är överlägset vårt favoritsätt att karamellisera socker på creme brulee. En liten, billig handdator multifunktionsfackla gör jobbet. Jag hämtade min på Home Depot tillsammans med en burk butan, eftersom ficklamporna är påfyllningsbara. Också en flamkastarfackla lånat från garaget fungerar också bra.

 1. Strö över socker – och snurra över varje kyld vaniljsås.
 2. Brulee eller bränna toppen – rör sig i ett svepande cirkulärt mönster tills allt socker har nått en djup bärnstensfärgad färg.

Tekniken kan ta lite tid att vänja sig vid, men lita på oss, du kommer att bli ett proffs på nolltid. Var försiktig eftersom vaniljsåsmuggarna kan bli varma.

Ovanifrån av stora och små köksfacklor på en bänkskiva bredvid en burk butan.

Kan jag göra Creme Brulee utan en ficklampa?

Vi har testat detta under en broiler och vi har aldrig haft bra resultat i ugnen. Värmeelementen avger inte jämn värme över toppen vilket resulterar i brända fläckar med sockergranulat samtidigt. Om du inte har en ficklampa, spara lite frustration och prova dessa pålägg istället:

 • Hallon – eller använd blandade färska bär för att lägga på din creme brulee och toppa med ett myntablad för att lägga till smak och färg.
 • Citrus – toppa med apelsin- eller mandarinsegment och citrusskal.
 • Bärsås – prova den hemgjorda Jordgubbssåsen, eller bärsåsen från vår Panna Cotta och lägg på toppingen precis innan servering.
 • Kola – Strax före servering, ringla över din creme brulee med kolasås.
 • Rakad bittersöt choklad är också ett enkelt substitut för den knäckiga sockertoppen.

Vanliga frågor

Hur smakar creme brulee?

Vaniljcreme brulee vaniljsås är rik och krämig, med en söt vaniljsmak. Samtidigt ger toppingen med bränt socker en söt och krispig kontrast.

Kan jag använda större ramekins?

Ja. Om du använder större ramekins, måste du grädda creme brulee cirka 5 minuter längre, eller tills den nästan stelnat med lite vingling i mitten. Jag föreslår fyra 6-8 oz ramekins om du vill göra dem större.

Kan jag göra detta Creme Brulee-recept i förväg?

Vaniljsåsen till din creme brulee kan förberedas upp till 3 dagar i förväg, vilket gör den till en fantastisk festdessert. Du vill bruléa toppen precis innan servering. Se nedan för fler make-ahead-tips.

Vy ovanifrån av creme brulee toppad med hallon, med den karamelliserade sockertoppningen knäckt med en sked.

Make-Ahead

Oavsett om du förbereder denna dessert inför en fest eller bara vill få ett försprång, så här förvarar du din hemgjorda creme brulee:

 • För att kyla: Vaniljsåsen kan göras 3 dagar i förväg, täckt och kyld, men du vill vänta tills servering för att lägga till sockertoppen. Annars kommer fuktigheten i kylskåpet att mjuka upp den karamelliserade toppingen.
 • Frysning: Det går även att frysa in creme brulee. Förbered och grädda vaniljsås enligt anvisningarna, lämna sockertoppen. När ramekins har svalnat, slå in dem tätt i plastfolie och frys dem i upp till 1 månad. Tina i kylen, toppa dem sedan med socker och bränn dem som vanligt före servering.
Tre ramekins av creme brulee toppade med hallon, en med karamelliserad sockertoppning knäckt med en sked.

Vi hoppas att du blir inspirerad att piska ihop lite snabb och enkel creme brulee den här veckan! Det är lätt en av våra favoritdesserter att göra när vi underhåller, eftersom det är enkelt imponerande.

Fler romantiska desserter

Letar du efter fler desserter som serverar en enda servering som är perfekta för fester, Alla hjärtans dag eller en romantisk dejtkväll hemma? Prova dessa andra individuella godsaker som säkerligen kommer att imponera:

Enkelt Creme Brulee recept

Förberedelsedags: 20 minuter

Tillagningstid: 40 minuter

Total tid: 1 timme

Creme brulee toppad med hallon, med den karamelliserade sockertoppen knäckt med en sked.

Creme Brulee är ett av våra favoritenkla dessertrecept, gjorda med endast 4 ingredienser. Den silkeslena konsistensen och den rika vaniljsmaken gör att detta hemlagade creme brulee-recept smakar restaurangkvalitet.

Författare: Natasha Kravchuk

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$6-$8

Nyckelord:

creme brulee, enkelt creme brulee recept, hur man gör creme brulee, vanilj creme brulee

Kök:

franska

Kurs:

Efterrätt

Kalorier: 388

Serveringar: 6 människor

Ingredienser till Creme Brulee:

Hur man gör Creme Brulee:

 1. Värm ugnen till 300˚F. Häll tjock grädde i en medelstor kastrull och ställ över medelvärme, rör om ofta tills det ångande och nästan sjuder, tillsätt sedan vanilj och ta bort från värmen.

 2. I en medelstor skål, vispa ihop 5 äggulor, 1/2 kopp socker och salt tills det blandas. Under konstant vispning, ringla gradvis i den varma grädden. Börja mycket långsamt för att undvika att äggröra.

 3. Sila blandningen genom a finmaskig sil i en stor måttbägare med en hällläpp. Släng allt som är kvar i silen. Dela blandningen i 6 (4-oz) ramekins och placera i en 9×13 gryta.

 4. Fyll ugnsformen med kokande vatten ungefär halvvägs upp på sidorna av kopparna. Grädda i 300˚F i 30-35 minuter, eller tills mitten nästan har stelnat och bara har en liten vickning i mitten. Överför försiktigt ramekins från vattenbadet till ett galler och kyl till rumstemperatur och täck sedan över och kyl creme brulee tills de är helt kylda (2 timmar eller upp till 3 dagar).

För att karamellisera toppen:

 1. När du är redo att servera, lägg 1 1/2 till 2 tsk socker på varje vaniljsås, virvla runt för att fördela jämnt. Torka på toppen – rör sig i ett cirkulärt mönster tills hela ytan är karamelliserad till en djup bärnstensfärgad färg.

*Om du använder större ramekins, grädda 5 minuter längre, eller tills de nästan stelnat med lite vingling i mitten.

Näringsinnehåll

Enkelt Creme Brulee recept

Belopp per portion

Kalorier 388
Kalorier från fett 297

% Dagligt värde*

Fett 33g51 %

Mättat fett 20g125 %

Kolesterol 271mg90 %

Natrium 38mg2 %

Kalium 76mg2 %

Kolhydrater 20 g7 %

Socker 17 g19 %

Protein 4g8 %

Vitamin A 1383IU28 %

C-vitamin 1 mg1 %

Kalcium 71mg7 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.Source link

Rate this post

Leave a Reply