Detta kyckling Marsala recept är inte bara galet lätt att göra, det är bättre än eny fancy italiensk restaurang!
Möra kycklingbröst bryntas och tillagas i enkel enpanna svampvinsås! Perfekt över pasta med knaprigt bröd.
Kyckling Marsala
Vad är Chicken Marsala? Denna italienskinspirerade rätt är mycket populär av goda skäl. Kyckling i svampvinsås går snabbt att göra och passar utmärkt till färsk pasta.
MARSALA
Marsala är en typ av siciliansk starkvin som liknar sherry eller portvin. Det är basingrediensen i såsen i detta recept. Marsala finns i både söta och torra versioner (du vill köpa torr Marsala för detta recept).
Andra ingredienser för Chicken Marsala inkluderar svamp, schalottenlök (eller lök), timjan och smör.
KYCKLINGBRÖST
Den bästa Chicken Marsala använder kycklingfiléer. Kycklingfiléer är tunna bitar av kycklingbröst som tillagas snabbt och jämnt.
Om du bara har hela kycklingbröst, skär dem på mitten på längden.
- Börja med benfria, hudlösa bröst och din vassaste tunna kniv.
- Använd en pappershandduk, ta ett stadigt tag i den tunnaste änden av bröstet.
- Skiva mot den tjockaste änden, horisontellt, så att du avslutar med två jämna halvor.
Hur man gör kyckling Marsala
Detta enkla recept går samman i några steg. Här är allt du gör:
- Pund kycklingbröst till ¼ tums tjocklek och muddra i mjöl (enligt recept nedan). Bryn på spishällen.
- Till sås: Tillsätt schalottenlök eller lök, timjan och svamp i samma panna (du vill ha smaken från alla de där brynta kycklingbitarna).
- Marsala sås: Tillsätt Marsalavinet och resterande såsingredienser och reducera. Servera med kycklingen.
Denna maträtt innehåller inte traditionellt grädde men för att göra en krämig kyckling marsala, ersätt 1/3 kopp tung grädde för samma mängd kycklingbuljong.
Vad ska man ersätta Marsala
Om möjligt, försök att använda marsala eftersom, naturligtvis, alla ersättningar kommer att ändra smakerna på maträtten (även om idéerna nedan fortfarande kommer att vara läckra).
- Madeira vin
- sherry eller portvin
- vitt vin
Crock Pot-anvisningar
Du kan göra en lerkruka Kyckling Marsala. Du behöver inte ens filéa brösten för den här versionen (det är faktiskt bättre med tjockare eller till och med ben in). Placera bara alla ingredienser i en långsam spis och koka på hög i 3-4 timmar eller på låg i sex.
Gör sedan en uppslamning av majsstärkelse och vatten för att tjockna såsen, och servera över pasta, för en supergod och enkel middag.
Vad ska man servera med kyckling Marsala
Kyckling Marsala sås är mycket rik och smakrik, och en stärkelse kompletterar måltiden perfekt. Du kan servera den över änglahårspasta för att fylla tallriken.
Servera denna krämiga kyckling marsala över pasta med en sida av vitlöksbröd och en stor fräsch italiensk sallad.
För att fullborda presentationen, plåt upp den med lite rostad broccoli eller rostad brysselkål. Och glöm inte ett knaprigt, rustikt bröd eller 30 minuters middagsrullar för att sopa upp såsen.
Fler kycklingrecept du kommer att älska
Älskade du denna Chicken Marsala? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Lätt kyckling Marsala recept
Easy Chicken Marsala är godare än någon version från en italiensk restaurang, och så mycket billigare också! Förbered, koka och servera på 30 minuter.
-
Pudra kyckling till ¼” tjockt (du kan skära dem på mitten om de är väldigt stora). Krydda med salt och peppar och muddra i mjöl.
-
Värm olivolja i en stor panna på medelhög värme. Koka kycklingen i omgångar, 3-4 minuter per sida eller tills den är genomstekt. Ta bort kycklingen och lägg på en tallrik.
-
Tillsätt 2 msk smör, timjan och schalottenlök i samma panna. Koka tills de är mjuka, ca 3 minuter. Tillsätt svamp och koka tills saften släpps, ca 5 minuter. Rör ner mjöl 1 ½ msk mjöl och koka 1 minut till.
-
Tillsätt Marsalavin och buljong och låt sjuda i cirka 3 minuter tills det tjocknat och bubbligt.
-
Lägg tillbaka kycklingen i pannan och låt sjuda i 2-3 minuter eller tills den är varm.
-
Garnera och servera över pasta.
Förvara överbliven kyckling marsala i kylskåp i upp till 3 dagar. Värm på spishällen, inte mikrovågsugnen.
Kyckling marsala kommer att behålla sin kvalitet och smak i frysen i upp till 6 månader.
Kalorier: 567 | Kolhydrater: 21g | Protein: 52g | Fett: 26g | Mättat fett: 7g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 13g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 161mg | Natrium: 479mg | Kalium: 1106mg | Fiber: 1g | Socker: 4g | Vitamin A: 418IU | C-vitamin: 7mg | Kalcium: 27mg | Järn: 2mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.