Denna enkla queso-dipp, gjord med en blandning av amerikansk, cheddar och färskost, är spetsad med jalapeno och grön chili, vilket ger den en trevlig tugga. Det är den enklaste, krämigaste queso vi har provat. (Lita på oss, vi har försökt mycket.)

En skål med lätt queso-dopp med en person som doppar ett chip i den

Anpassad från Mandi Hickman | Tex-Mex-bordet | Page Street Publishing, 2022

Jag kunde inte bra queso förrän jag flyttade till Texas. Låt mig säga dig, jag missade säkert något. Det är en stor sak i Lone Star State och Tex-Mex köket. Varje Tex-Mex restaurang har en version av den på sin meny. Servera denna hemgjorda queso med chips, ovanpå nachos, tacos, burritos…den kommer att vara god till nästan allt i den här boken. Du kan inte gå fel med en stor skål med smält, salt ost kryddad precis lagom.–Mandi Hickman

Enkel Queso Dip vanliga frågor

Förutom tortillachips, vad kan du servera med queso-dipp?

Medan queso traditionellt serveras med tortillachips, gillar vi, liksom många av våra testare och följare, att tänka utanför ramarna lite. Använd den som en sås på burritos och enchiladas tillsammans med din vanliga sås. Ringla den på tacos. Det är en fantastisk dipp för paprika och andra grönsaker. Det är livsavgörande med mjuka kringlor eller bitar av surdeg. Häll lite över dina äggröra, omeletter och hash browns. Fräs kycklingbröst i Kryddor i mexikansk stil, och dumpa queso över det. Dina alternativ är obegränsade.

Varför måste jag använda helfet ost?

Det är verkligen en textur/blandningsgrej. Fettet i ostarna är det som gör quesoen så krämig och sammetslen. Ostar med låg eller fetthalt innehåller inte de naturliga kemiska föreningarna som finns i fett, och de är viktiga eftersom de underlättar smältning. Om du använder ostar med låg eller fetthalt kan dina resultat bli gryniga, tjocka, separerade och mycket oaptitliga.

Lätt Queso Dip

En skål med lätt queso-dopp med en person som doppar ett chip i den

Servera denna hemgjorda queso med chips, ovanpå nachos, tacos, burritos…den kommer att vara god till nästan allt i den här boken. Du kan inte gå fel med en stor skål med smält, salt ost kryddad precis lagom.

Mandi Hickman

Prep 10 min

laga mat 15 min

Total 25 min

6 portioner | 3 koppar totalt

498 kcal

Gör den krämiga quesoen

  • Smält smöret i en medelstor stekpanna på medelvärme. Rör ner lök, jalapeño, tärnad grön chili, spiskummin, chilipulver och salt efter smak.

  • Koka tills löken och jalapeñon mjuknat, rör om då och då, 5 till 7 minuter. Tillsätt vitlöken och koka i 30 sekunder till.

  • Sänk värmen till låg och tillsätt den tärnade amerikanska osten, färskosten och hälften och hälften. Rör ihop och koka tills det är slätt och krämigt, 2 till 5 minuter.

  • Rör ner den rivna cheddarosten och blanda ihop. Fortsätt att röra queso tills konsistensen blir slät och krämig, 2 till 4 minuter till. Smaka av och justera kryddor om så önskas. (Om du vill ha en “lösare” queso kan du vispa i lite mer hälften och hälften eller vatten.)

Servera quesoen

  • Häll den hemgjorda quesoen i en serveringsskål och toppa med hackad koriander, jalapeñoskivor och en klick varm sås. Servera med chips.

Servering: 0,5koppKalorier: 498kcal (25 %)Kolhydrater: 9g (3%)Protein: 21g (42 %)Fett: 43g (66 %)Mättat fett: 25g (156 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 11gTransfett: 1gKolesterol: 130mg (43 %)Natrium: 1534mg (67 %)Kalium: 261mg (7 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 5g (6 %)Vitamin A: 1453IU (29 %)C-vitamin: 11mg (13 %)Kalcium: 1011mg (101 %)Järn: 1mg (6 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 3 maj 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply