Det här bananmuffinsreceptet är så enkelt att det kan göras allt i en skål och skapar de mest möra och goda bananmuffinsen! Du kan hålla dem enkla eller lägga ihop läckra tillägg.

Att använda kraftigt fräknar bananer och aldrig svärtade bananer är nyckeln till de mjukaste och fuktigaste bananbrödsmuffinsen du någonsin kommer att sluka. Allt du behöver för att göra dessa bananmuffinsrecept är 30 minuter!
Förra året var vi på besök hos min svågers familj efter dopet för hans 8-åriga dotter när hans svärmor slog ut en bricka med bananbröd. Den var så, så mjuk och fuktig och jag älskade inslaget av kokosolja.
Vi är besatta av bananbrödsrecept här, men det är något så bekvämt och portabelt med en muffins. Jag bestämde mig för att det här nya bananbrödsreceptet skulle göra de perfekta muffinsen och resten är historia!

Ingredienser till bananmuffins
Gör detta recept på muffins är så lätt, och ingredienslistan kommer nästan allt från skafferiet. Det gör det så lätt att piska till frukost eller ett mellanmål efter skolan. Här är vad du behöver:
- Kokosolja: Jag älskar den lilla antydan av kokossmak i att kokosolja tillför, men du kan använda rapsolja om du behöver en ersättning.
- Socker: bara strösocker
- Farinsocker: ger en djupare rik smak
- Ägg: Se till att äggen har rumstemperatur. De ger struktur till muffinsen.
- Mjöl: bara alla ändamål fungerar utmärkt
- Bakpulver och soda: Båda är jäsmedel för att ge muffinsen höjning och fluffighet
- Salt: förhöjer alla smaker
- Bananer: se till att använda mogna bananer för bästa smak och naturlig sötma
- Kärnmjölk: hjälper till att hålla muffinsen och fuktiga, kan ersättas med vanlig mjölk och 1 matsked vit vinäger
- Valfria tillägg: hackade nötter (valnötter, pekannötter, macadamia) eller chokladchips (jag föredrar minichokladchips)
Detta är bara en översikt över ingredienserna och information om varför de tillsätts eller ett tips på ersättningar. Scrolla ner för måtten.

Ersättningar för kokosnötsolja
Du kan använda vegetabilisk olja, smält smör, matfett eller rapsolja. Om du använder matfett, vispa ihop matfettet och socker tills det är slätt och krämigt, cirka 2 minuter.
Hur man konverterar bröd till muffins
Ursprungligen skulle bananbrödsreceptet bakas vid 325 grader i 50-60 minuter eller varmluftsugn i 40-50 minuter, men eftersom det är muffins behövde jag pumpa upp värmen för att skapa mer jäsning. Så det här receptet bakas i 350 grader i bara 20-25 minuter och du får 2 dussin muffins.

Kan jag göra dessa jumbomuffins?
Du kan ta vilket muffinsrecept som helst och göra dem till jumbomuffins. Håll baktemperaturen oförändrad men öka gräddningstiden till 30 minuter. Du kan behöva upp till 35 minuter, men jag skulle börja kolla vid 30.
Möjliga tillägg
Jag nämnde i början att du kan ladda upp dessa med tillägg som du vill ha. Du kan blanda ner dem i smeten eller bara strö över dem. Här är några alternativ/idéer:
- Chokladbitar
- krossade nötter
- Jordnötssmörchips
- Vita chokladchips
- Rulla i smör och kanelsocker efter gräddningen
- Ringla över en gräddostglasyr

Varför du kommer att älska det här receptet
- En skål: hela receptet kan blandas ihop i en skål och du behöver inte ens en ståmixer
- Under 30 minuter: från början till slut kan du ha färska varma muffins på 30 minuter
- Naturlig banansmak: de perfekt mogna bananerna kommer att tillföra all smak du behöver
- Konsistens: muffins ska vara fuktiga, möra och fluffiga och detta bananmuffinsrecept markerar alla rutor
- Barnvänligt: vilket barn älskar inte bananbröd eller bananmuffins? Mina barn slukar dessa!
Förvara och frysa bananmuffins
Förvara muffinsen i en lufttät behållare i rumstemperatur. De håller sig i 3-4 dagar.
Dessa muffins fryser riktigt bra. Lägg dem i en lufttät behållare eller i en ziploc-påse med så mycket luft borta som möjligt. De håller sig i frysen i upp till 3 månader.

Detta bananmuffins recept gör fuktiga, läckra muffins fulla av naturlig banansmak. Du kan göra dem på bara 30 minuter och de kommer att älskas av hela familjen!
Fler läckra muffinsrecept:
-
Värm ugnen till 350. Smörj eller klä 2 muffinsformar med pappersfoder.
-
Blanda ihop olja och socker.
2/3 kopp kokosolja, 1 kopp socker, 2/3 kopp farinsocker
-
Tillsätt äggen och rör om igen.
2 stora ägg
-
Tillsätt de torra ingredienserna, blanda ihop tills mjölet börjar blandas in i.
2 1/2 koppar mjöl, 1 1/4 tsk bakpulver, 1 tsk bakpulver, 1 tsk salt
-
Tillsätt 1/2 av bananerna och 1/2 av kärnmjölken. Blanda tills mjölet är fuktigt.
3 stora mogna bananer, 2/3 kopp kärnmjölk
-
Tillsätt återstående kärnmjölk och bananer och rör om tills det precis blandas.
3 stora mogna bananer, 2/3 kopp kärnmjölk
-
Om så önskas, vänd ner nötter och chokladbitar. Ibland strör jag bara saker ovanpå.
Valfritt: 2/3 kopp hackade nötter Chokladchips – jag föredrar minichokladchips
-
PROFFSTIPS: Vid det här laget kan du baka dem, men jag föredrar att rensa upp och låta smeten sitta i muffinsformarna. Detta gör att jäsningen aktiveras, vilket ger en högre höjning på muffinsen.
-
Grädda i 20-25 minuter eller tills toppen är lätt brun och mittproven görs med tandpetare.
Det här receptet kommer från mormors mormor till Vicki Johnson, Ann Evans Nelson f. 1898, Malad, ID. Hennes mamma bakade detta hundratals gånger under hennes uppväxtår. Att använda kokosolja istället för matfett och använda 2/3 farinsocker istället för allt granulerat har varit hennes enda justeringar. Det har blivit ett 5 generations recept.
Kalorier: 176kcal
rekommenderade produkter