Hemlagad tacokrydda är så lätt att göra, du vill att det ska vara tacotisdag hela veckan. Det är hälsosammare än i butik, du sparar pengar på att göra din egen, och det smakar så mycket bättre utan billiga fyllmedel. Allt du behöver är några krispiga tacoskal till den.

Vi älskar att göra våra egna köksprodukter från hemgjord grillsås till pestosås. Om du är ett fan av hemgjorda kryddor kommer denna Tacokrydda att bli din nya favorit.

Ovanifrån av hemlagad tacokrydda i burk

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Recept för tacokrydda

Jag handlar om bekvämlighet när det kommer till matlagning, men jag vill också balansera det med prisvärdhet och kvalitet. Kryddpaket är definitivt lätta, men du betalar mer för något som inte är lika bra som hemlagat. Efter att ha inspekterat etiketterna på förpackningar som köpts i butik insåg jag att majsmjöl var huvudingrediensen i märket jag brukade köpa. Säg vad?!

Majsmjöl är ett billigt fyllmedel och det är ofta en GMO-ingrediens. Varför betala för det när du kan skippa fyllnaderna och göra din egen tacokrydda med ingredienser du förmodligen redan har till hands?

Det bästa av allt är att när du inte använder dessa fyllmedelsingredienser så smakar tacokrydda bättre. Vi gjorde en blind jämförelse mellan köpta och hemmagjorda tacokryddarecept och den hemgjorda versionen vann smakprovet varje gång.

Burk hemgjord tacokrydda med sked krydda bredvid

Varför är DIY-tacokrydda bäst?

Denna smaksättning är perfekt för tacorecept som Fish Tacos, Ground Beef Tacos, you name it! Du kan använda detta för alla recept som kräver tacokrydda. Här är varför du kommer att älska det här receptet:

 • Inget MSG, inga fyllmedel och inget socker – Ja, förutom majsmjöl har köpta ofta MSG och socker tillsatt.
 • Håller sig bra – Förvara i burk med lock så håller den i skafferiet i några månader, utan konserveringsmedel i tacokryddorpaket.
 • Hög kvalitet – Du kontrollerar ingredienserna så att du kan köpa kvalitetskryddor.
 • Lätt – Kombinera ingredienserna och du är klar.

Ingredienser

Vad är tacokrydda? Det är i huvudsak en blandning av kryddor som fungerar bra tillsammans för att smaksätta mexikansk eller texmexisk mat.

 • Chili pulver – en blandning av några olika varianter av torkad chili så att smaken kan variera mellan olika märken.
 • Mald kummin – Vid sidan av chilipulver är spiskummin den viktigaste ingrediensen i tacokrydda. Det tillför en jordig smak och arom.
 • Paprika – Använd rökt paprika om du har det.
 • Salt och peppar – vi använder fint havssalt och nyknäckt svartpeppar.
 • Vitlökspulver – En annan nyckelingrediens som ger vitlökssmak.
 • Lökpulver – ger en mild löksmak till smaksättningen.
 • Torkad oregano – vilken typ som helst kommer att fungera, men för mer autentisk smak, om du har det, använd mexikansk oregano.
 • Röd paprikaflingor – eller byt ut en skvätt cayennepeppar.
Ovanifrån av kryddor för att göra DIY Taco kryddor

Proffstips: Lukta på dina kryddor innan du gör det här receptet. Det kan låta konstigt, men det här är det bästa sättet att veta om örter och kryddor har passerat sin bästa ålder. Om de inte har så mycket arom är det dags att byta ut dem.

Byten

 • Kryddig tacokrydda – Det här är en ganska mild tacokrydda. För att göra det kryddigare, ersätt chilipulver med Mexikanskt Hot Chili Powder eller tillsätt mer torkade chiliflakes
 • Lågt natrium – du kan använda mindre salt i din tacokrydda om du försöker minska ditt saltintag.
 • Glutenfri – ingredienserna i denna tacokrydda ska vara naturligt glutenfria, men kontrollera etiketterna på dina individuella kryddor för att säkerställa att de alla är glutenfria.

Hur man gör tacokrydda

När du väl ser hur enkelt det är att göra din egen tacokrydda, kommer du alltid att vilja ha den hemgjorda versionen. Processen är snabb och så enkel och du kan enkelt dubbla eller tredubbla receptet.

 1. Samla ihop ingredienserna – Ta alla kryddor du behöver från ditt skafferi.
 2. Kombinera – Mät upp varje ingrediens och lägg dem alla i en liten skål. Rör om för att kombinera.
 3. Lagra – Överför kryddningen till en lufttät behållare och ha den till hands för alla dina framtida tacobehov.
Foton sida vid sida som visar processen för att göra tacokrydda

Proffstips: Använd en liten kökstratt för att hjälpa dig att överföra tacokryddan till förvaringsburken utan att spilla.

Hur mycket tacokrydda är det i ett paket?

Vi ersätter DIY tacokrydda i samma mängd som det som finns i ett paket. Vanligtvis är 2 matskedar hemgjord tacokrydda lika med 1 paket köpt krydda.

Hur man använder tacokrydda

Förutom att använda tacokrydda för tacorecept kan du använda den till:

Träsked i burk med tacokrydda

Make-Ahead

 • Hållbarhetstid: Hemlagad krydda håller sig riktigt bra. Beroende på färskheten på kryddorna du använder kan du räkna med att den håller i minst 6 månader.
 • Så här lagrar du: Jag gillar att förvara kryddningen i en burk med lufttätt lock. Precis som andra kryddor bör den förvaras på en sval, torr, mörk plats, som ditt skafferi. Du kan använda kryddburkar eller någon liten behållare med lock. Se vårt inlägg för köksorganisation för hur vi ställer in vår kryddlåda.
Förvara kryddor i kryddburkar i en låda.

Detta DIY-tacokryddarecept är lätt att göra, billigare än köpta paket, och det smakar också bättre. Plus, när du gör det själv har du kontroll över ingredienserna, vilket innebär att inget socker, fyllmedel eller konserveringsmedel.

Fler Tex-Mex-recept att prova

Om du älskar denna tacokrydda, då vill du inte missa dessa Tex-Mex-recept.

Recept för hemlagad tacokrydda

Förberedelsedags: 5 minuter

Total tid: 5 minuter

Träsked i burk med tacokrydda

När du väl har provat denna hemgjorda tacokrydda blandning, kommer du aldrig att vilja använda butiksköpt igen. Denna DIY-tacokrydda är så mångsidig för tacos, tacosoppa och tacosallad, som krydda för grönsaker, you name it! Detta recept ger 3 msk krydda.

Författare: Natasha Kravchuk

Skicklighetsnivå:

Lätt

Nyckelord:

hemlagad tacokrydda, tacokrydda, tacokrydda recept

Kök:

Mexikansk, Tex Mex

Kurs:

Smaktillsatser

Kalorier: 7

Serveringar: 9 Portioner (1 tsk per portion)

 1. Tillsätt alla ingredienserna till tacokrydda i en liten skål. Rör om för att kombinera och förvara hemgjord tacokrydda i en lufttät behållare i upp till 6 månader.

*Näringsdeklaration beräknas per 1 tsk hemgjord tacokrydda.

Näringsinnehåll

Recept för hemlagad tacokrydda

Belopp per portion

Kalorier 7
Kalorier från fett 3

% Dagligt värde*

Fett 0,3 g0 %

Mättat fett 0,04g0 %

Fleromättat fett 0,1g

Enkelomättat fett 0,1g

Natrium 274mg12 %

Kalium 38mg1 %

Kolhydrater 1g0 %

Fiber 1g4 %

Socker 0,1 g0 %

Protein 0,3 g1 %

Vitamin A 382IU8 %

C-vitamin 0,1 mg0 %

Kalcium 11 mg1 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.Source link

Rate this post

Leave a Reply