Ett enkelt recept på hemlagad bananpudding. Rik och krämig bananpudding mellan lager av vaniljrån och färska bananer. Det bästa av allt är att den här puddingen är en no-bake och älskad av alla på potlucks och fester.

Om du uppskattar enkla desserter utan bakning som vår No-Bake Cheesecake eller Chokladlasagne, kommer du att älska denna bananpudding.

Enkelt recept på bananpudding i lager i en liten skål.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Bananpudding recept

Det är säkert att säga att när du tänker på en efterrätt med bananer, kommer bananpudding omedelbart att tänka på. Här är varför du kommer att ÄLSKA detta recept.

  • Ingen bakning – den här desserten har bara lite montering som krävs men ingen matlagning, vilket är så bekvämt
  • Lätt att göra och en nybörjare kock kan snabbt piska upp det
  • Skön – så tilltalande estetiskt på en potluck eller fest
  • Älskad av alla – perfekt för vuxna eller barn
Toppen av bananpudding i en liten skål.

Ingredienser till bananpudding

Det behövs bara några få ingredienser till bananpuddingen och du kan ha desserten klar att servera på nolltid!

  • Mjölk – Du kan använda vilken mjölk du än har till hands, vi använde helmjölk.
  • Vaniljpudding – Du vill vara säker på att använda INSTANT pudding som inte kräver tillagning. Vi använde vaniljpudding men en banansmak fungerar alldeles utmärkt.
  • Vanilj extrakt – Hemlagad vanilj ger den bästa smaken till puddingen.
  • Sötad kondenserad mjölk – Förstärker krämigheten och sötar puddingen.
  • Vaniljrån – vi älskar märket Nilla wafers, men du kan använda din favorit. Se ersättningsalternativ nedan.
  • Kraftig vispgrädde – Den vispade grädden ger puddingen fyllighet.
  • Florsocker – tillsätts för att söta det översta lagret av puddingen. Du kan utelämna det helt.
  • Bananer – De färska bananskivorna är det som ger puddingen dess fantastiska smak.
Ingredienser som behövs för bananpuddingrecept i ramekins.

Hur man gör bananpudding

Denna efterrätt utan bakning är den perfekta njutningen när du behöver något att servera men inte vill sätta på ugnen.

Förbered pudding:

  1. I en stor skål, vispa den kalla mjölken med vanilj och pudding tills den tjocknar. Slå i kondenserad mjölk.
  2. I en separat skål, vispa den tunga vispgrädden tills den är fluffig med styva toppar. Använd en spatel för att försiktigt vända ner 2/3 av den vispade grädden i puddingen.
  3. Tillsätt strösockret i den återstående vispade grädden och vispa för att kombinera, kyl tills det behövs.
Steg för steg bilder hur man gör puddingfyllning

Montera:

  1. Lägg till cirka 1/4 av vaniljskivorna i botten av din bagatellskål och ungefär 1/4 av bananerna. Fördela 1/4 av puddingen över bananerna/rånorna. Upprepa med resterande lager.
  2. Tillsätt den återstående vispade grädden i mitten av puddingen och dekorera efter önskemål. Täck över och ställ i kylen i två timmar och servera sedan.
Hur man sätter ihop en bananpuddingdessert

Make-Ahead

För bästa resultat kan bananpudding göras upp till 24 timmar i förväg och rester bör avnjutas inom 2 dagar efter att den gjorts. Om du gör puddingen mer än två timmar i förväg, håll bananerna helt täckta av puddingen eftersom de blir bruna om du inte gör det. Sedan är det bara att lägga färska bananskivor på toppen vid servering.

Serveringsidéer

Det enklaste sättet att servera detta är med en stor serveringssked och bara ösa ur portioner. Du behöver inte servera puddingen i en bagatellskål. Här är några andra bra idéer för att servera vaniljpuddingen:

  • I burkar eller minikoppar – bara pipa med en påse för en renare look!
  • Gryta – Lägg i en ugnsform, rund, fyrkantig eller 3 qt rektangel kommer alla att fungera.
En småskål med bananpudding i lager och bananer på sidan av skålen.

Variationer

Denna pudding är så mångsidig och kan serveras på så många unika sätt.

  • Byt pudding: prova choklad, banan eller smörkola
  • Tillsätt bär med bananerna eller ersättning för bananer.
  • Fler lager – Istället för att bara ha vispgrädde ovanpå puddingen, dubbla mängden vispgrädde och lägg lager över bananpuddingen.
  • Ringla kola över lagren.
  • Tillsätt jordnötssmör mellan lagren.
Bananpudding utan bakning i lager i en liten skål.

Vanliga frågor

Kan jag ersätta vaniljskivorna?

Grahams kex, smörkakor eller till och med djurkex.

Hur får man bananer från att bryna?

Bananer blir snabbt bruna när de utsätts för luft så håll dem helt täckta med puddingen. Lägg bananerna ovanpå precis innan servering, eller lägg dem inte på toppen alls.

Kan jag använda kall visp istället för vispgrädde?

Cool whip är ett bra substitut för vispgrädde, men den kommer att smaka lite sötare än vispgrädde.

Var kom bananpuddingen från?

Bananpudding är en populär sydlig maträtt i Amerika. Den gjordes ursprungligen med hemgjord vaniljsås, men versionen utan matlagning har blivit populär bland moderna hemkockar.

Fler No-Bake desserter

Inget bakverk är den överlägset bästa sortens efterrätt. Här är några fler av våra favoritdesserter att prova:

Enkelt recept på bananpudding

Förberedelsedags: 20 minuter

Avkylningstid: 2 timmar

Total tid: 2 timmar 20 minuter

Bananpudding i lager i en småfat

Det enklaste receptet för en bananpudding utan bakning med lager av pudding, rån och färska bananer. Denna efterrätt utan bakning i lager är fantastisk att servera och så lätt att göra.

Författare: Valentina Ablaev

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$10-$14

Nyckelord:

bananpudding, bästa bananpudding recept

Kök:

amerikansk

Kurs:

Efterrätt

Kalorier: 247

Serveringar: 10 serveringar

  • 2
    koppar
    kall mjölk
  • 1
    tsk
    vanilj extrakt
  • 2
    (3,4 oz vardera) instant vaniljpuddingpaket
  • 1
    14 oz sötad kondenserad mjölk
  • 2
    koppar
    tung vispgrädde
  • 1
    11 oz vaniljskivor
  • 4
    färska bananer
  • 3
    Msk
    florsocker
  1. I en stor skål, vispa den kalla mjölken med vaniljextrakt och vaniljpudding tills den tjocknar. Häll i den kondenserade mjölken och vispa ihop.

  2. Vispa den tunga vispgrädden i en separat skål tills det bildas styva toppar. Tillsätt ungefär två tredjedelar av den vispade grädden i puddingen och vänd försiktigt ihop med en spatel.

  3. Tillsätt strösockret i den återstående tredjedelen av vispad grädde och vänd ihop med en spatel för att kombinera. Kyl tills det behövs.

  4. Lägg till cirka 1/4 av vaniljskivorna i botten av din bagatellskål och ca 1/4 av bananerna.

  5. Fördela 1/4 av puddingen över bananerna/rånorna. Upprepa med resterande lager tills du har fyra lager.

  6. Lägg den reserverade vispgrädden över puddingen och dekorera efter önskemål. Täck över och kyl 2 timmar före servering.

Näringsinnehåll

Enkelt recept på bananpudding

Belopp per portion

Kalorier 247
Kalorier från fett 171

% Dagligt värde*

Fett 19g29 %

Mättat fett 12g75 %

Transfett 0,001g

Fleromättat fett 1g

Enkelomättat fett 5g

Kolesterol 60 mg20 %

Natrium 36mg2 %

Kalium 289mg8 %

Kolhydrater 18g6 %

Fiber 1g4 %

Socker 12 g13 %

Protein 4g8 %

Vitamin A 809IU16 %

C-vitamin 4mg5 %

Kalcium 94mg9 %

Järn 0,2 mg1 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.



Source link

Rate this post

Leave a Reply