Detta lätta Bruschetta-kycklingrecept är en sommarfavorit, speciellt när tomater är i säsong. Detta är i huvudsak kycklingbröst toppat med mozzarellaost och vår färska tomatbruschetta och översållad med balsamicoglaze.

Det här är så fräscht och smakfullt. Du kommer att älska att kycklingbruschetta är en 30-minuters middag och samlas i en kastrull.

Kyckling toppad med bruschetta i en stekpanna.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Bruschetta kyckling recept

Vad är Bruschetta Chicken? Den kombinerar kycklingbröst och klassisk italiensk bruschetta. Istället för rostat bröd använder vi kycklingbröst och det serveras som huvudrätt istället för förrätt.

Om du letar efter en kycklingmiddag som är imponerande men ändå är så enkel att göra, kommer det att vara detta kycklingbruschetta-recept. Inget slår kombinationen av stekt kycklingbröst toppat med Bruschetta-blandningen och överdrålad med vår hemgjorda glasyr. Bruschettatoppingen är särskilt god med sommarträdgårdstomater, men den kan också göras året runt med romatomater.

Recept med en panna kyckling som vårt fyllda kycklingbröst, krämig toskansk kyckling eller kyckling Marsala är verkligen enkla att göra för en middag på vardagskvällen, men ser så imponerande ut och är snygga nog att servera när du har gäster över.

Kycklingbröst toppat med ost och tomatbruschetta.

Ingredienser till kycklingbruschetta

Ingredienserna är så enkla för detta recept och du har dem troligen redan till hands/

 • Bruschetta – Vi använde en halv portion av vårt klassiska Bruschetta-recept.
 • Kyckling – Benfritt kycklingbröst utan skinn fungerar bäst här.
 • Marinad – för att krydda kycklingen använder vi salt, peppar, färskhackad vitlök och italiensk krydda tillsammans med olivolja.
 • Balsamisk glasyr – Vi använde vår hemmagjorda Balsamic Glaze, men du kan enkelt ersätta en köpt glasyr med bra resultat.
Ingredienser till kycklingbruschetta i ramekins.

Hur man gör Bruschetta kyckling

 1. Gör Bruschetta – Gör en halv portion hemlagad bruschetta genom att kombinera alla ingredienser i en skål och ställ åt sidan så att smakerna smälter samman.
 2. Vispa kyckling – Vispa kycklingbrösten till en jämn tjocklek för jämn tillagning.
 3. Krydda kyckling – I en skål, kombinera olivoljan med hackad vitlök, salt, peppar och italiensk krydda. Lägg i kycklingen och päls på alla sidor.
 4. Marinera – Marinera kycklingen i minst 30 minuter.
 5. Koka kyckling – Tillaga kycklingen 3-5 minuter per sida, eller tills en innertemperatur når 165ºF på en omedelbar avläsning termometer.
 6. Tillsätt ost – Toppa med ost och stäng locket på stekpannan tills osten smält.
 7. Tjäna – Ta kycklingen från värmen. Tillsätt tomatblandningen och ringla över balsamicoglasyren.

Proffstips: För att kycklingen ska tillagas jämnt, vill du dunka den till en jämn tjocklek. Placera kyckling mellan två ark plastfolie och slå den till en 1/2″ tjocklek med antingen en köttklubba, baksidan av en tung kastrull eller till och med en kavel.

Steg-för-steg recept collage Hur man gör Bruschetta Chicken.

Att tjäna

Du kan servera Bruschetta Chicken i en smörgås på Focaccia, eller som huvudrätt med enkla sidor. Här är några av våra favorittillbehör att servera med Bruschetta Chicken:

Kycklingbruschetta över pasta på en tallrik.

Make-Ahead

Du kan enkelt göra detta recept upp till en dag i förväg. Förbered alla delar av denna maträtt i förväg och håll dem isär tills du är redo att montera och servera.

 1. Förbered Bruschetta – täck över och förvara den kallt.
 2. Koka kycklingbröstet – kyl till rumstemperatur och täck sedan över och kyl.
 3. Värm upp igen kycklingbröstet på en stekpanna och fortsätt med receptet genom att toppa med ost, bruschetta och glasyr.

Vanliga frågor

Kan jag frysa kycklingen?

Du kan frysa kycklingbröstet men Bruschetta-toppen avnjuts bäst färsk. Tomater ska inte frysas annars blir de mosiga.

Kan jag lägga till andra grönsaker?

Ja, gröna bönor och sparris kommer att fungera utmärkt i detta recept. Vi gillar att tillaga dem separat och servera dem tillsammans med kycklingen.

Måste jag tillaga kyckling i en stekpanna?

Nej, du kan använda någon av dina favoritmetoder för kokta kycklingbröst. Grillad kyckling och bakat kycklingbröst skulle fungera utmärkt i detta recept också.

Kan jag ersätta kycklingbröstet?

Om du inte har kycklingbröst till hands fungerar kycklingfilé eller kycklinglår alldeles utmärkt.

Bruschetta kyckling med 4 kycklingbröst toppad med tomatblandning i en stekpanna.

Gör detta Bruschetta Chicken recept och alla kommer att bli imponerade. Det är ett utmärkt val för en lätt, fräsch och smakrik sommarmiddag, eller när som helst egentligen.

Fler kycklingrecept:

Enkelt recept på Bruschetta kyckling

Förberedelsedags: 15 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Total tid: 30 minuter

Bruschetta Kyckling i stekpanna

Saftig kyckling toppad med smält mozzarellaost, toppad med hemgjord tomatbruschetta och drypplad med balsamicoglaze. Servera detta över pasta, ris eller potatismos. En enkel och utmärkt kycklingmiddag.

Författare: Valentina Ablaev

Skicklighetsnivå:

Lätt/Medium

Kostnad att göra:

$14-$20

Nyckelord:

Bruschetta Kyckling, Kyckling Bruschetta

Kök:

italienska

Kurs:

Huvudrätt

Kalorier: 307

Serveringar: 4 serveringar

Förbered Bruschetta:

 1. I en skål, tillsätt de tärnade tomaterna, hackade basilikabladen, hackad vitlök, balsamvinäger, olja, salt och peppar och blanda tills det är väl blandat, ställ åt sidan.

Förbered kyckling:

 1. Vispa kycklingen tills den är jämn i tjocklek. Tillsätt 2 msk olja, salt, italiensk krydda, svartpeppar och hackad vitlök i en stor skål. Tillsätt kycklingen och rör om för att täcka och marinera i 30 minuter.

 2. I en stor stekpanna, på medelvärme, värm 1 msk olivolja. När den är varm lägger du till kycklingen i stekpannan och steker i 3-5 minuter per sida, eller tills kycklingens innertemperatur når 165ºF på en mattermometer.

 3. När kycklingen är tillagad, sänk värmen till låg och toppa varje kyckling med en skiva ost. Täck kastrullen med ett lock och koka tills osten smält.

 4. Ta bort kycklingen från värmen. Toppa varje kycklingbröst med Bruschetta och ringla över balsamicoglasyr innan servering.

Näringsinnehåll

Enkelt recept på Bruschetta kyckling

Belopp per portion

Kalorier 307
Kalorier från fett 153

% Dagligt värde*

Fett 17g26 %

Mättat fett 3g19 %

Transfett 0,01 g

Fleromättat fett 2g

Enkelomättat fett 11g

Kolesterol 73mg24 %

Natrium 870mg38 %

Kalium 659mg19 %

Kolhydrater 13g4 %

Fiber 2g8 %

Socker 6 g7 %

Protein 25g50 %

Vitamin A 832IU17 %

C-vitamin 14mg17 %

Kalcium 49mg5 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.Source link

Rate this post

Leave a Reply