Hallonmousse har lager av färska hallon, ladyfinger-kakor och en söt syrlig mousse med frisk hallonsmak. Detta hallonmousserecept serveras i individuella koppar är miniversionen av vår mycket populära Charlotte tårta förutom att det inte krävs någon bakning!

Vi älskar individuella desserter som Choklad lava kakorvår berömda Pannacottaoch såklart dessa älsklingar av hallonmousse.

Du vill inte lägga ner din sked! Jag älskar att det INGA konstgjorda färger eller smaker finns i detta hallonmousserecept. Den där vackra rosa är från riktiga hallon! Det är en enkel och imponerande efterrätt.

Hallonmousse video

Du kan till och med servera detta i engångsmuggar eller om du inte har de små serveringskopparna så kan du absolut lägga denna hallonmoussedessert i ett småfat eller ett 9×9 fyrkantigt glas pyrexfat och det skulle ändå vara vackert och såklart , lika läckert!

Ingredienser till hallonmousse

Ingredienserna i denna hallonmousse är så enkla! Ingredienserna finns i de flesta livsmedelsbutiker och det är en kort inköpslista för detta recept.

 • Hallon – Jag använder 10 oz frysta hallon till moussen och 10-12 oz färska hallon för lager och garnering.
 • Kraftig vispgrädde – se till att den är kall och markerad som HEAVY vispgrädde som har en högre fetthalt och som blir lättare att vispa.
 • Citron – använd en färskpressad citron för den bästa moussen
 • Sockerarter – använd strösocker till hallonsirapen och strösocker eller konditorisocker för att vispa grädden
 • Gelatin – använd icke smaksatta förpackningar med Knox gelatinpulver. De flesta livsmedelsbutiker har detta i baksektionen men du kan också köpa Gelatin online.
 • Lady Fingers – en torr sockerkaka som absorberar sirap väl. Dessa är billiga hos Winco Foods och Trader Joe’s, eller så kan du köpa dem Lady Fingers online.
Ingredienser för att göra hallonmousse med gelatin, hallon, grädde, citronsaft och socker

Verktyg du behöver

Om du inte har en spritspåse eller frostspets kan du alltid använda en gallonstor fryspåse med blixtlås och skära av ett av de nedre hörnen för att röra moussen och sedan skeda på den vispade grädden över toppen.

Individuell servering av hallonmousse i en kopp med skedar

Gör framåt

Vi älskar färdiga desserter eftersom det gör värdskap och underhållning så mycket mindre stressande. Du kan montera helt, täcka och kyla över natten så att de inte absorberar kylskåpslukt.

Proffstips: För att frostingen och garneringen ska se bäst ut kan du även kyla moussen utan den vispade grädden på toppen och lägga till det innan servering. Om du vispade grädden tillräckligt tills den är tjock och kan röra sig, bör den hålla i båda riktningarna.

Flera koppar hallonmousse gjordes framöver

Hallonmoussekoppar är en sådan njutning – gör dessa till din älskling på Alla hjärtans dag eller så kan du servera dem på vilken rosa fest som helst! Födelsedagar, babyshower, you name it! Den här hallonmoussen är alltid en hit på fester!

Fler alla hjärtans dag desserter

Hallonmoussekoppar

Förberedelsedags: 1 timme 55 minuter

Tillagningstid: 5 minuter

Total tid: 2 timmar

Hallonmoussekopp

Hallonmousse är en söt/syrlig mousse som sprudlar av frisk hallonsmak (det finns INGA konstgjorda färger eller smakämnen). Det är en enkel och imponerande efterrätt.

Författare: Natasha Kravchuk

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$13-$15

Nyckelord:

Hallonmoussekoppar

Kök:

amerikansk

Kurs:

Efterrätt

Kalorier: 578

Serveringar: 6 koppar (8 oz vardera)

För hallonmoussen:

 • 10
  uns
  2 1/2 dl frysta hallon
 • 1/2
  kopp
  strösocker
 • 2
  Msk
  färsk citronsaft, från en med/stor citron
 • 1
  Msk
  Knox gelatin utan smak (från 1 1/4 paket
 • 3
  koppar
  tung vispgrädde
 • 6
  Msk
  konditori, florsocker

Fyllning och garnering:

 • 1/2
  av en 7 oz pkg dam fingrar
 • 12
  uns
  paketera färska hallon, reservera 6 bär för garnering
 • 6 till 12
  små myntablad, valfri garnering

För den enkla sirapen, rör ihop:

Gör hallonsås:

 1. I en medelstor kastrull, kombinera 10 oz frysta hallon och 1/2 kopp socker. Koka under omrörning då och då tills sylten blir konsistens. Ta bort från värmen och sila genom silen, tryck på baksidan med en spatel för att få ut all möjlig juice. Av värmen, rör ner 2 msk citronsaft och 1 msk gelatin. Häll tillbaka i kastrullen och ställ över medelvärme, vispa tills gelatinet löst sig och blandningen är varm (inte kokar). Ta bort från värmen och svalna till rumstemperatur (för över till en annan skål för att svalna snabbare) och låt den inte sitta för länge när den väl är i rumstemperatur, annars tjocknar den och blir svår att blanda.

Förbered Ladyfingers:

 1. Skär lady fingers i 3 bitar. Gör sirap och doppa varje damfingerbit i sirap 2 sekunder och lägg sedan 2 fulla damfingrar i botten av varje kopp (6 bitar totalt).

Gör vispad grädde:

 1. När hallonsirap är i rumstemperatur, vispa 3 dl tung grädde med 6 msk strösocker på hög hastighet i 2 minuter eller tills det är vispat och fluffigt (vispa inte för mycket, annars blir det smörigt). Spara 1 1/2 koppar vispad grädde och överför den till en konditoripåse utrustad med ett stort stjärnfäste. Kyl tills den ska användas.

Gör och montera hallonmus:

 1. I den återstående stora satsen av vispad grädde, vik försiktigt i rumstemperatursirapen 1/4 åt gången, vik ihop för att införliva mellan varje tillsats. Överför till en spritspåse utrustad med en rund 3/8″ spets och rör över ladyfingers till en 1/2″ tjocklek. Upprepa med alla 6 kopparna.

 2. Lägg undan 6 av dina snyggaste hallon till toppingen. Lägg resterande hallon över din mousse, arrangera dem i en cirkel runt kanterna och lägg sedan några i mitten. Sprid ytterligare en halv tum av mousse över hallonen. Slutligen, pipa reserverad vispgrädde och garnera med hallon och mynta om så önskas. Ställ i kylen i minst 1 timme eller tills den stelnat. Njut av!

Näringsinnehåll

Hallonmoussekoppar

Belopp per portion

Kalorier 578
Kalorier från Fat 405

% Dagligt värde*

Fett 45g69 %

Mättat fett 27g169 %

Kolesterol 165mg55 %

Natrium 53mg2 %

Kalium 246mg7 %

Kolhydrater 44g15 %

Fiber 7g29 %

Socker 31 g34 %

Protein 5g10 %

Vitamin A 1826IU37 %

C-vitamin 31mg38 %

Kalcium 106mg11 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.Source link

Rate this post

Leave a Reply