Vi kan tacka köket i Tex-Mex för den klassiska fajitas. Ursprungligen hänvisade termen till en grillad köttremsa som serverades i en tortilla. Nuförtiden kan du hitta biff, kyckling, räkor eller till och med vegetariska fajitas. Minimal förberedelse och minimal tillagningstid gör att dessa kan stå på ditt matbord SNABBT. Toppa dem med gräddfil, pico de gallo och guac och för en extra speciell njutning, gör dina egna mjöltortillas! Om du gillar lite extra krydda på dina fajitas, lägg till lite chilipulver, cayennepeppar eller paprika!
Kan jag göra några byten?
Även om vi har fristående recept för biff och räkor, finns det en massa saker du kan lägga till den här! Om du gillar kryddiga saker, skulle det vara fantastiskt att subbe några eller alla paprikor för något som poblanos eller till och med jalapeños. Vill du lägga till lite smak till din maträtt? Byt ut spiskumminen för lite hemmagjord tacokrydda!
Vad ska jag servera med fajitas?
Dessa kan utgöra en måltid helt på egen hand, men vi tackar aldrig nej till ett gott tillbehör. Gå klassiskt med lite mexikanskt ris och refried bönor. Du kan alltid servera några chips med färsk salsa och en enkel guacamole också!
Vilka är de bästa fajita-påläggen?
Det är här du kan samla alla dina favoriter! Klassiska fajitas kan ha gräddfil, guacamole och strimlad cheddar. Varför stanna där? Toppa dem med lite majssalsa eller en chimichurri! De kommer verkligen att få dina fajitas att sticka ut.
Provat dessa än? Berätta för oss hur det gick i kommentarerna nedan! Du hittar detta och 90+ andra recept i vår nya kokbok: Vansinnigt enkla kycklingmiddagar.
Enkelt recept på kyckling fajitas
Ingredients
- 1/2 c. plus 1 msk extra virgin olivolja
- 1/4 c. limejuice, från ca 3 limefrukter
- 2 msk kummin
- 1/2 msk krossade rödpepparflingor
- 1 lb benfria kycklingbröst utan skinn
- Kosher salt
- Nymalen svartpeppar
- 2 paprika, tunt skivad
- 1 stor lök, tunt skivad
- Tortillas, till servering
Instructions
- I en stor skål, vispa ihop 1⁄2 dl olja, limejuice, spiskummin och rödpepparflingor. Krydda kycklingen med salt och peppar, lägg sedan i skålen och rör om. Låt marinera i kylen minst 30 minuter och upp till 2 timmar.
- När du är redo att laga mat, värm återstående matsked olja i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt kycklingen och stek tills den är gyllene och genomstekt, 8 minuter per sida. Låt vila 10 minuter och skär sedan i strimlor.
- Tillsätt paprika och lök i stekpannan och koka tills de är mjuka, 5 minuter. Tillsätt kycklingen och blanda tills det blandas. Servera med tortillas.
Pytt I Panna recept – Swedish Hash {Easy Leftover Meal} – [2022]
1 Comment
Pingback: Hummus Utan Tahini (enkelt Recept!) - Toppratter