Smakrikt och fräscht, detta är ett helt enkelt recept på pastasallad, perfekt för picknick!
Denna perfekta pastasallad har massor av mör pasta med krispiga färska grönsaker, ost och en enkel livlig, syrlig dressing.
Den passar sömlöst in i vilken meny som helst, servera den som ett tillbehör för alla samlingsgrytor eller servera det som en uppfriskande förberedelsemåltid på en varm dag.

Lätt pastasallad
- Snabbt och enkelt, detta recept är det perfekta sättet att visa upp färska säsongsbetonade grönsaker.
- Det är en bra duk för matrester – släng i hackad kyckling, rester av rostade grönsaker eller ostar du har till hands.
- Potluck perfekt, denna livfulla, smakrika sallad är bäst gjort i förväg.
- Förbered en dubbel sats och voila! Servera den som tillbehör vid en sommarcookout och håll en skål för dig själv som en lätt middag eller till arbetsdagsluncher hela veckan lång.

Grundläggande pastasalladsingredienser
Den bästa pastasalladen börjar med grunderna men kan enkelt anpassas.
Pasta – Vilken medium pastaform som helst fungerar. Favoriter inkluderar rotinipasta (eller trefärgad rotini), flugor eller penne. Pasta med hål, åsar eller lockar håller förbandet bättre.
Grönsaker – Körsbärstomater, paprika och gurka är en bra kombination för färg och crunch, men egentligen passar alla grönsaker. Prova vårärtor, majskärnor, skivade rädisor, hackad spenat eller soltorkade tomater!
Smaker – Boosta smaken med rödlök, ett stänk oliver eller fetaost.
Klä på sig – En lätt vinägrett samlar alla smaker i alla pastasalladsrecept. Använd receptet för DIY-dressing nedan eller använd en vinägrett på flaska, italiensk eller grekisk dressing.

Variationer
Ändra det, lägg till nya texturer och smaker. Nästan vad som helst går i en kall pastasallad!
- Lägg till en skopa pesto, kalamataoliver eller tapenade för en djärv smak.
- Tillsätt kyckling, räkor eller baconbitar för lite extra protein.
- Byt ut fetaosten mot andra ostar som mozzarellaost i tärningar eller cheddar.
- Boosta smaken med marinerade kronärtskockor, eller en skvätt citronsaft.
- Färska örter som basilika, dill eller persilja ger fräschör och ser vacker ut som garnering. Färsk basilika tillsätts bäst före servering men dill eller persilja kan tillsättas vid tillagning.
Hur man gör pastasallad
- Koka pastan al dente, låt rinna av och skölj i kallt vatten.
- Hacka grönsakerna och lägg dem i en stor skål.
- Kasta grönsaker och pasta med dressing (per recept nedan).
- Kyl i 2 timmar innan servering.

Tips för perfekt pastasallad
- Koka pastan till al dente kommer att hålla den fastare eftersom den suger upp dressingen.
- Klä dig mycket generöst, eftersom pastan suger upp dressingen. För bästa resultat, var generös med dressingen så att pastan kan suga upp den.
- Låt pastasalladen svalna i kylen, smaken blir så mycket bättre!
- Skär tilläggen ganska små så du får lite av allt i varje tugga.

Förvaring av pastasallad
- Gör denna enkla sommarsallad en dag i förväg och håll den kall tills den ska serveras!
- Förvara överbliven pastasallad i en täckt behållare i kylen i upp till 4 dagar.
- Pasta tinar inte så bra, så att frysa pastasallad rekommenderas inte. Men eftersom det är så enkelt att göra är det bara att starta en ny sats!
Pasta sallader för sommaren
Har du gjort det här pastasalladsreceptet? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Enkelt recept på pastasallad
Pastasallad med färska grönsaker och en syrlig italiensk dressing är perfekt för en gryta eller bakgårdsgrill!
I en stor gryta, koka pastan i saltat vatten tills den är al dente (fast) enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och skölj under kallt vatten för att svalna.
Hacka under tiden gurkan, druvtomater, paprika och rödlök.
I en stor skål, kombinera din kokta och kylda pasta, beredda grönsaker, italiensk dressing och färsk persilja. Kasta väl för att täcka.
Smaka av med salt och peppar efter smak och rör försiktigt ner fetaost.
Ställ i kylen i minst 2 timmar innan servering så att smakerna blandas och pastan drar in i dressingen.
- ¼ kopp rödvinsvinäger
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 1/2 tsk vardera torkad oregano och basilika
- 1 tsk varje honung och dijonsenap
- Medan du vispar, väldigt långsamt ringla i 1/2 kopp olivolja tills den är inkorporerad. Smaka av med salt & peppar efter smak.
Servering: 1kopp | Kalorier: 233 | Kolhydrater: 34g | Protein: 8g | Fett: 7g | Mättat fett: 2g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 1g | Kolesterol: 7mg | Natrium: 303mg | Kalium: 258mg | Fiber: 2g | Socker: 5g | Vitamin A: 896IU | C-vitamin: 23mg | Kalcium: 68mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.




Source link