En hälsosam tacosallad, laddad med saftig nötfärs, serverad över en bädd av krispig sallad och alla de bästa tacosalladspåläggen.

Vi älskar tacos, från vår berömda Fisk tacos till vår Carne Asada Street Tacos och även Taco soppa – Tacos är ett roligt menyalternativ att göra och smakar lika gott som att gå ut för tacos (förutom fräschare och nyttigare).

Tacosallad serverad i en skål med pålägg

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Tacosallad recept

En tacosallad är i grunden en dekonstruerad taco så det är ett lågkolhydratalternativ jämfört med traditionella tacos. De är så mättande och superenkla att göra. Prova detta med vår hemlagade Pico De Gallo och du kommer att bli känd för din tacosallad.

salladsingredienser med sallad, nötfärs, tacokrydda, pico, ost, avokado

Hur man gör tacosallad

Om du har gjort Nötfärs Tacos tidigare vet du redan hur man gör salladen. Processen är väldigt lik och ännu enklare.

 1. Koka nötkött: Bryn nötköttet i en stor stekpanna på medelvärme, bryt upp det med en spatel tills det inte finns något rosa kvar. Häll av överflödigt fett, tillsätt tacokrydda och vatten och koka i ytterligare 3-5 minuter.
 2. Montera: Hacka sallad och dela i serveringsskålar. Toppa med köttfärs.
 3. Tjäna: Tillsätt återstående önskade toppings och servera med en skvätt färsk limejuice över toppen.
Steg för steg hur man gör tacosallad recept

Mer Tacosalladstoppings

Vi älskar de klassiska påläggen av mexikansk ost, avokado, Pico, tortillastrimlor (eller chips), gräddfil, koriander och limeklyftor. Du kan byta till Taco Tuesdays med dessa roliga tacobaralternativ:

Tacosalladspålägg över en bädd av isbergssallat

Hur man serverar tacosallad

 • Taco Bar – du kan ordna alla ingredienser i separata skålar och låta dina gäster bygga sina egna tacosallader. Vi älskar det här alternativet när det finns glutenfria eller keto-middagsgäster. PS Du kan få glutenfri tacokrydda.
 • Lagersallad – om du vill servera den här som en stor sallad till en fest kan du montera den i en 9×13 glasgryta som en lager tacosallad (liknande en 7-lagers dip) börja med sallad och sedan nötkött, och strö kvarvarande toppings jämnt över toppen.
 • Taco salladsskålar – servera detta som tillbehörssallad eller som huvudrätt. Dela sallad mellan skålar, tillsätt nötfärs och önskat pålägg.

Tips för den bästa tacosalladen

Använd magert nötfärs (90/10) – Nötfärs med högre fetthalt kommer att frigöra mer fett. Luta pannan så att fettet samlas vid pannans majs och sked sedan bort överflödigt fett. Om du inte skummar av det så stelnar fettet på köttet när det svalnar och det vill du inte.

Montera precis innan servering – Blandad tacosallad håller sig inte bra eftersom saltet i pico och tacokrydda kommer att vissna salladen med tiden. Om du vill göra detta i förväg, se alternativet för måltidsförberedelser nedan.

Nötfärs tacosallad serveras i en skål med limeklyftor

Vanliga frågor

Är detta en lågkolhydrat- eller keto-tacosallad?

Detta är naturligtvis en lågkalori måltidsalternativ. För att göra det hälsosammare och lägre kalori, välj magert nötfärs. För att göra detta till en keto tacosallad, skippa tortillastrimlorna.

Kan jag ersätta köttet?

Ja, nästan vilket kött som helst fungerar. Prova mald kalkon för en kalkontacosallad. Slow Cooker Pulled Chicken fungerar också utmärkt.

Behöver detta tacosalladsdressing?

Du behöver ingen dressing till tacosallad eftersom gräddfilen och pico de gallo fungerar som “dressing”. Om du föredrar en dressing, prova vår Avokado Ranch eller vår Jalapeño Ranch med lite värme till det.

Alternativ för måltidsförberedelse

Måltidsplanering med tacosallad är genialiskt – alla ingredienser håller sig bra och smakar lika bra när de görs i förväg i en behållare för måltidsförberedelser och du kan kombinera alla ingredienserna precis innan servering. Packa en limeklyfta för att pressa över toppen innan servering.

 • Packa din sallad i en smörgåsstora plastpåsar för maximal fräschör och placera den i en måltidsförberedande behållare.
 • Lägg pålägg i strimlor: tacokött, ost och avokado (pressa färsk limejuice över avokado för att sakta ner bryningsprocessen).
 • Pico och gräddfil förvaras bäst i små behållare med lock eller blixtlåspåsar.
 • Packa tortilla remsor separat eftersom de kommer att mjukna.
Måltidsförberedd tacosallad i to-go-behållare

Tacosallad är en snabb och enkel måltid. Du kan använda det här grundreceptet om och om igen genom att byta toppings för att göra middagen spännande.

Enkelt recept på tacosallad

Förberedelsedags: 25 minuter

Tillagningstid: 5 minuter

Total tid: 30 minuter

En tacosallad är i grunden en dekonstruerad taco. Det är ett lågkolhydratalternativ jämfört med traditionella tacos och tacosallader är perfekta för förberedelser av en måltid.

Författare: Natasha Kravchuk

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$12-$16

Nyckelord:

tacosallad

Kök:

Mexikansk

Kurs:

Huvudrätt

Kalorier: 264

Serveringar: 6 människor som en sallad

 • 1
  lb
  magert nötfärs
 • 4
  Msk
  tacokrydda mix , eller 1 paket
 • 1/2
  kopp
  vatten
 • 1
  isbergssallad, medelstort huvud, hackat
 • 1
  avokado, skalade, urkärnade och skivade
 • 1
  kopp
  pico de gallo, eller efter smak
 • 1/2
  kopp
  Mexikansk ostblandning, eller efter smak
 • 1/2
  kopp
  tortilla remsor eller chips
 • 1/2
  kopp
  gräddfil, eller efter smak
 • 1/4
  kopp
  Koriander, hackad
 • 1
  kalk, skär i klyftor
 1. Bryn nötköttet i en stor stekpanna på medelvärme. När det inte finns något rosa kvar på köttet, sked ur allt överflödigt fett och tillsätt sedan 4 msk eller 1 paket tacokrydda och 1/2 dl vatten. Koka, rör om då och då, i 3-5 minuter. Ta bort från värmen och kyl tills den är lätt varm eller rumstemperatur.

 2. Hacka sallad och lägg i serveringsskålar (serverar 6 som sallad eller 4 som huvudrätt). Fördela nötfärs mellan skålarna över salladen.

 3. Lägg till resterande pålägg efter önskemål: avokado, pico de gallo, ost, tortillaremsor, gräddfil och koriander. Servera med limeklyftor att pressa över salladen innan servering. Gräddfilen och picon fungerar som dressing till denna sallad.

Näringsinnehåll

Enkelt recept på tacosallad

Belopp per portion

Kalorier 264
Kalorier från fett 126

% Dagligt värde*

Fett 14g22 %

Mättat fett 5 g31 %

Transfett 1g

Kolesterol 62mg21 %

Natrium 550mg24 %

Kalium 614mg18 %

Kolhydrater 16g5 %

Fiber 4g17 %

Socker 6 g7 %

Protein 21g42 %

Vitamin A 1009 IU20 %

C-vitamin 12mg15 %

Kalcium 120 mg12 %

Järn 3 mg17 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.Source link

Rate this post

Leave a Reply