Gör varje helgmorgon speciell med läckra Bananpannkakor.
Dessa bananpannkakor är extra lätta och fluffiga med massor av banansmak. Använd bara några få ingredienser som du förmodligen har i skafferiet, de kommer att vara en frukost gå till.
Toppade med en klick smör och en klick lönnsirap är de den perfekta frukosten eller brunchen för en hungrig familj eller folkmassa.

- Frukost är på bordet på några minuterde är snabba att förbereda och snabba att laga!
- Det är ett bra sätt att njuta av de övermogna bananerna!
- Mosade bananer gör dessa mer anbud än vanliga pannkakor och har fantastisk smak.
- De frysa som en dröm och värm väl från kyld eller fryst.

Ingredienser för bananpannkakor
Smet – Den här smeten börjar med ingredienserna som finns i vårt favoritrecept för kärnmjölkspannkakor. Allroundmjöl, bakpulver och läsk, lite smör och några ägg.
Kärnmjölk gör bananpannkakor lätta och fluffiga och ger en touch av syrlighet. Har du ingen till hands? Gör en enkel kärnmjölksersättning med mjölk och vinäger eller citronsaft.
Bananer – Precis som bananbröd passar dessa bäst med väldigt mogna bananer. Du kan också blanda i några tärnade persikor eller färska blåbär. Se till att inte överbelasta smeten med frukt, annars går pannkakorna isär när de vänds och hanteras.
Blandningar och pålägg
Det är här det kreativa roliga händer! Det här bananpannkakoreceptet smakar fantastiskt med ett stänk av minichokladchips.
Håll dem fruktiga med läcker jordgubbsfryssylt, jordgubbssås eller hemlagad blåbärssås.

Hur man gör bananpannkakor
Enkla bananpannkakor är klara att servera på några minuter!
- Mosa bananerna och lägg till de blöta ingredienserna (enligt receptet nedan).
- Blanda de torra ingredienserna och gör en brunn i mitten. Tillsätt bananblandningen och rör om tills den precis blivit fuktad.
- Häll smeten i en oljad panna. Vänd med en spatel när bubblor börjar poppa i kanterna.

Make Ahead & Leftovers
Om du har extra kan resten av smeten kylas i några dagar eller till och med frysas. Tina över natten och koka enligt anvisningarna.
Bananpannkakor fryser bra. Låt dem svalna och lägg vaxat eller bakplåtspapper mellan var och en innan du lägger dem i zippåsar. De kommer att behålla sin kvalitet i frysen i upp till 3 månader och i kylen i upp till 3 dagar. Värm pannkakor i mikron eller i brödrosten.
Fler frukostfavoriter
Älskade du dessa bananpannkakor? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Enkla bananpannkakor
Dessa bananpannkakor är så fluffiga och fulla av smak!
-
Förvärm en panna till medelvärme.
-
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa väl (detta är istället för siktning och ger en fluffig pannkaka).
-
Blanda ägg, farinsocker, mjölk, smält smör och mosad banan i en separat skål.
-
Tillsätt den våta blandningen under torr omrörning tills den blandas. Smeten ska vara klumpig. Låt sitta i 5 minuter.
-
Olja pannan och häll smeten ¼ kopp per pannkaka i pannan.
-
Koka tills det bildas bubblor och börjar poppa. Vänd pannkakor och koka 1 minut till.
Vänd pannkakorna när de små bubblorna på toppen börjar poppa.
Kalorier: 443 | Kolhydrater: 69g | Protein: 14g | Fett: 12g | Mättat fett: 7g | Kolesterol: 110mg | Natrium: 494mg | Kalium: 494mg | Fiber: 3g | Socker: 17g | Vitamin A: 516IU | C-vitamin: 3mg | Kalcium: 213mg | Järn: 3mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



