Enkla glutenfria chocolate chip cookies är anmärkningsvärt lik en traditionell mjöl chocolate chip cookie. Skarpa kanter med en sliskig, seg mitt, dessa glutenfria skönheter är också proppfulla av chokladchips.

Skapad av LC-recepttestaren Elizabeth Mason-Hill | Personlig samling, 2021

Om du har letat efter en enkel men fantastisk glutenfri chokladkaka som smakar precis som den klassiska, har vi ett spektakulärt recept för dig. Utvecklad av en av våra alldeles egna recepttestare, Elizabeth Mason-Hill, kan du inte komma mycket närmare källan än så här!–Jenny Latreille.

HUR HÅLLER JAG GLUTENFRI BAKNING FUKTIG?

Om du använder bara en typ av glutenfritt mjöl i ditt recept leder det vanligtvis till en smulig, uttorkad kaka. Du måste använda en blandning av mjöl och stärkelse för att replikera smaken, konsistensen och densiteten hos glutenmjöl. Elizabeth Mason-Hill rekommenderar Bob’s Red Mill 1 till 1 eller Cup4Cup men du kan använda vilken blandning du vill – det är viktigt att hitta en med en blandning av ingredienser som du gillar.

Ett annat sätt att se till att dessa glutenfria godsaker förblir lätta är att se till att du lägger in så mycket luft i degen som möjligt. När instruktionerna säger att du ska vispa ingredienserna ordentligt vill du verkligen få in lite luft där. Eftersom glutenblandningar skapar luftfickor (och glutenfria mjöl gör det inte) måste du lägga till det själv. Så se till att vispa degen under angiven tid.

  • I skålen med en stående mixer försedd med paddeltillbehöret, kombinera granulerat och brunt socker.
  • Tillsätt smör och vispa på medelhastighet tills det är blekt och fluffigt, cirka 5 minuter.

  • Blanda i vanilj och ägg och vispa i 2 minuter.

  • I en separat skål, sikta mjöl, bakpulver, kanel och salt tillsammans. Tillsätt den torra blandningen till smörblandningen. Blanda tills det är väl blandat och inga torra fläckar kvarstår. Degen blir stel.

  • Täck degen och ställ i kylen i 30 minuter till 1 timme.

  • Värm ugnen till 350°F (177°C). Klä två kantade bakplåtar med bakplåtspapper.
  • Rör ner chokladbitar och nötter, om de används, i smeten.

  • Använd en liten glasskula, släpp degen på plåtar med 5 cm mellanrum. Grädda tills de är gyllene runt kanterna, 11 till 12 minuter. Kyl på galler och upprepa med resterande deg.

Servering: 1 serveringKalorier: 219 kcalKolhydrater: 28 gProtein: 3 gFett: 11 gMättat fett: 6 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 2 gTransfett: 1 gKolesterol: 26 mgNatrium: 88 mgKalium: 28 mgFiber: 2 gSocker: 20 gVitamin A: 206 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 36 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Elizabeth Mason-Hill. Foto © 2021 Brent Hofacker. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Detta är i grunden ett typiskt recept på chokladkakor, med glutenfritt mjöl för alla ändamål, men hur kan det inte vara gott med 3 koppar chokladchips?

Att kyla degen i minst en halvtimme (innan du lägger till chips och nötter) verkar hjälpa kakorna att hålla formen utan att spridas för mycket. Detta resulterar i en tjockare, men ändå seg munfull läckerhet! Kakorna var klara på 11 minuter när de började bli lite bruna runt kanterna, vilket gav cirka 4 dussin.

Min vuxna son och dotter båda provade dem och älskade dem absolut. Min son tyckte att det var den bästa kakan han någonsin haft, och tro mig, han har haft många kakor i sitt liv. Detta är en fantastisk, lätt glutenfri chokladkaka, håller ihop och är choklad, seg och lite krispig runt kanten.

Chokladkakor är en av mina största komfortmat. Den mjuka, sega, chokladaktiga konsistensen hos en nybakad kaka är oöverträffad. När det gäller att hitta ett glutenfritt alternativ för chokladkakor är det svårt att hitta ett som kommer i närheten av de traditionella glutenfyllda versionerna.

En av de största faktorerna för att ha en fantastisk chokladkaka är att få rätt smula. När du använder traditionellt mjöl är smulan lätt att få till bara baserat på ingredienserna och den metod du använder. Med glutenfri bakning behöver smulan ytterligare steg och exakt rätt beräkningar av svårare att hitta ingredienser för att få den seghet du letar efter. Det fina med att använda glutenfria bakmjöl är att beräkningarna är gjorda för dig. Detta gör att du kan använda samma metod som en traditionell kaka och uppnå mycket nära samma resultat.

Detta recept är praktiskt taget idiotsäkert och ger massor av kakor. Kakan äter lite på den söta sidan men användningen av koshersalt hjälper till att balansera ut sötman. Jag rekommenderar starkt att du ser till att du krämer ditt smör och socker mycket väl för att säkerställa att kakan inte är grynig efter att den har gräddats. Kanelen är också en underbar touch eftersom den första tuggan har denna jordnära not som följs av sötman för att ge en intressant profil till kakan.

Full information. Jag har aldrig provat ett recept på glutenfritt chokladkaka förut…men dessa var fantastiska! Segt klibbigt, smörigt, gott med chokladbitar, OCH glutenfritt.

Jag tror att ingen riktigt skulle veta att dessa chokladkakor är glutenfria! Kakorna är läckra och jag kände att jag tillsatte den valfria nöten, en pekannöt för mina preferenser, gjorde kakan ännu bättre.

Degen gick lätt ihop, ungefär som traditionella chokladkakor, och utan några problem. Med min sista sats plattade jag till den tappade degen med fingrarna. Det här var min favoritkaka. Dessa kakor sprider sig inte särskilt mycket när de bakas. Min enda betänklighet med kakan är att den är något smulig, kanske till och med grynig. Men om jag skulle behöva ha en glutenfri kaka skulle jag älska denna kaka varje dag!

Ursprungligen publicerad 17 september 2021

Source link

Rate this post

Leave a Reply