Dessa lätta kanelknutar, eller kanelvirvlar, är gjorda av remsor av smördeg fyllda med kanelsocker och valfri torkad frukt. Även om de kan se komplicerade ut att göra, är de verkligen en bris att sätta ihop. Lova.

Tre tallrikar, var och en med en lätt kanelknut på

Anpassad från Mikkel Karstad | Nordic Family Kitchen | Prestel, 2021

Oavsett om du letar efter ett speciellt tillfälle frukost eller en eftermiddagshämtning, passar dessa enkla kanelknutar. Dessa torkade frukter och kanel-sockerfyllda bakverk kommer garanterat att försvinna så fort de kommer till bordet.—Angie Zoobkoff

Vanliga frågor om enkla kanelknutar

Kan jag förbereda dessa kanelknutar i förväg?

Japps! Enligt testaren Nadine Bonda kan du göra dessa kvällen innan. Lägg knutarna på en bakplåtspappersklädd plåt och täck lätt med plastfolie. Skjut in plåten i kylen och låt knutarna jäsa över natten. Nästa morgon, medan din ugn förvärms, ta bort knutarna från kylen och låt dem värmas till rumstemperatur. Sedan är det bara att sätta in dem i ugnen och vänta 15 minuter på en varm, utsökt frukost!

Jag hittar inga frystorkade svarta vinbär. Vad kan jag använda istället?

Frystorkade svarta vinbär är inte lätta att hitta i butik, men du kan köp dem online. Hackad torkad frukt som russin och vinbär fungerar också bra.

Enkla kanelknutar

Tre tallrikar, var och en med en lätt kanelknut på

Oavsett om du letar efter ett speciellt tillfälle frukost eller en eftermiddagshämtning, passar dessa enkla kanelknutar. Dessa torkade frukter och kanel-sockerfyllda bakverk kommer garanterat att försvinna så fort de kommer till bordet.

Prep 45 minuter

kock 15 minuter

Total 2 timmar 15 minuter

Gör degen

  • Blanda vattnet och jästen i en stor skål. Rör ner resterande degingredienser. Knåda degen tills den är slät och jämn. Täck skålen med en duk och låt degen jäsa i rumstemperatur tills den fördubblats, 30 till 60 minuter.

Gör fyllningen

  • Medan degen jäser, använd en för att vispa ihop smör, socker och kanel. Låt vila medan degen jäser.

  • Värm ugnen till 400°F (204°C).

Forma degen

  • På en mjölad yta rullar du degen till en rektangel på 20 x 12 tum (50 x 30 cm) och breder ut kanelsmöret över degen i ett tunt lager. Strö över de krossade frystorkade svarta vinbären eller annan frukt, om du använder.
  • Vik ena långsidan av degen så att 1/3 av degytan fortfarande syns. Vik sedan denna del av degen över de två vikta lagren så att du har en mindre rektangel av deg med tre lager, som om du viker en bokstav.

  • Skär degen vinkelrätt mot vecken i 20 till 25 remsor. Ta en remsa i taget, vrid den med båda händerna i motsatta riktningar. Lägg tvistarna på en kantad bakplåt och rulla dem till “virvlar”, var noga med att inte placera dem för nära varandra, eftersom de kommer att höja sig och expandera under gräddningen. Du kan behöva flera bakplåtar för att rymma alla. Stoppa ändarna av varje virvel under. Täck med en handduk och låt jäsa i 30 minuter.

Baka knutarna

  • Ta bort handduken och pensla varje virvel med mjölk. Grädda i mitten av ugnen tills de är gyllene på ytan och de ger ett lite ihåligt ljud när man knackar på dem, 12 till 15 minuter.

  • Ta ut kanelknutarna från ugnen och låt svalna på galler. Njut medan det fortfarande är varmt eller spara till senare. De kan också frysas och värmas upp en annan dag.

Servering: 1KnutKalorier: 237kcal (12%)Kolhydrater: 31g (10 %)Protein: 4g (8%)Fett: 11g (17 %)Mättat fett: 7g (44 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 3gTransfett: 1gKolesterol: 42mg (14 %)Natrium: 13mg (1 %)Kalium: 74mg (2%)Fiber: 2g (8%)Socker: 11g (12%)Vitamin A: 349IU (7 %)C-vitamin: 14mg (17 %)Kalcium: 31mg (3 %)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 1 februari 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply