“Down-home” är hur jag skulle beskriva dessa enkla mördegskakor – de är verkligen så tilltalande utan några bjällror och visselpipor. Och det här receptet erbjuder dig smöriga, mjuka bitar som helt enkelt är perfekta att ha till en kopp te eller kaffe.

Sandkaka kex-Chiyo

Jag älskar att kunna blanda degen enbart för hand, och möjligheten att göra mördegsfingrar i en bakpanna är välkommen i mitt kök, eftersom det eliminerar alla degrester. Jag gjorde två satser av mördegsfingrarna troget efter receptet för den första, och finjusterade metoden lite den andra.

Båda partierna bjöd på lika läckra kex, men de justeringar jag gjorde i det andra försöket fungerade mycket bra.

Istället för att kyla degen först fyllde jag bakformen direkt efter att degen blandats så det skulle vara lättare att täcka botten av formen, sedan kylde jag det hela i kylen i 90 minuter. Medan ugnen förvärmdes delade jag degen i 8 rader och 3 kolumner, vilket gav 24 fingrar som var 1” x 2,5” vardera. Jag prickade ytan i olika mönster bara för att göra det roligare.

Source link

Rate this post

Leave a Reply