Enpans citron Parmesan linguine är en skafferivänlig men ändå sofistikerad rätt som är over-the-top med den friska smaken av citron. Tillsätt lite parmesan och tjock grädde för lite fyllighet.

Anpassad från Rebecca White | Den ultimata kokboken med 5 ingredienser | Page Street Publishing, 2021

Denna citronhaltiga pastarätt med en ljus, fräsch smak är idealisk för hektiska veckokvällar. Parmesanen tillför välkommen sälta och toner av umami. Lägg till lite strimlad rotisserie-kyckling eller grillade räkor för att öka proteinet, men en handfull ruccola fungerar också perfekt. Såsen verkar ha för mycket vätska i början, men vilotiden hjälper den att tjockna.–Rebecca White

VAD ÄR LC HUMP DAY PASTA?

Vi är glada att du frågade. LC Hump Day Pasta (#LCHumpDayPasta) är något som vi har lagat för att hjälpa dig den kväll i veckan som du känner minst för att laga mat. Onsdagen var traditionellt sett Prince Spaghetti Day (för er som är gamla nog att minnas). Vi har förnyat och uppdaterat det till Hump Day och inkluderat alla typer av pasta som finns.

HUR FÅR JAG MER SAFT FRÅN EN CITRON?

Detta recept är citron fram. Mängden juice som extraheras från citroner beror på deras storlek. Medelstora, mogna citroner ger dig en riklig mängd juice. Men om du vill få ut mesta möjliga av saften ur dessa rynkiga klot, här är några knep.

Först, värm upp dem. Låt dina citroner (hela – skär dem inte än) sitta i en skål med varmt vatten under en trollform eller stoppa dem i mikrovågsugnen i 10 till 20 sekunder. Låt svalna, skär sedan och juice. Du kan också ge citronerna en rulle på bänken med lite tryck för att lossa insidan, det ska hjälpa dig att pressa ut mer vätska. Använd till sist en gaffel för att sticka hål i fruktköttet när du har halverat citronen. Detta luckrar upp hinnorna och gör att mer juice kan rinna ut.

Använd en nätsil för att säkerställa att fröna separeras från juicen.

☞ Gillar du pastarecept? Pröva dessa:

  • Smält 2 matskedar smör i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt vitlök och koka tills det doftar, ca 1 minut.

  • Tillsätt vatten, citronremsor, peppar, salt och linguine. Öka värmen till hög och låt koka upp. När matlagningsvätskan värms upp, om det behövs, tryck in de mjukgörande nudlarna i vätskan tills alla är helt nedsänkta.

  • När den har kokat, sänk värmen till medelhög och koka pastan lätt i 7 minuter, rör om då och då för att förhindra att den fastnar.

  • Tillsätt grädde och sänk värmen till medel. Fortsätt koka, rör om ofta, tills såsen börjar tjockna och pastan är al dente, cirka 3 minuter.

  • Stäng av värmen. Med en hålslev eller tång, ta bort citronskalsremsorna. Rör i återstående 1 msk smör och låt smälta.
  • Tillsätt citronsaft, 1 matsked citronskal och parmesan. Rör om för att kombinera. Låt svalna i 5 till 8 minuter för att låta såsen tjockna.

  • Divvy linguine bland serveringsskålar och toppa med resterande citronskal, örter om så önskas, samt salt och peppar efter smak.

Servering: 1 serveringKalorier: 759 kcalKolhydrater: 88 gProtein: 25 gFett: 34 gMättat fett: 20 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 9 gTransfett: 1 gKolesterol: 102 mgNatrium: 1025 mgKalium: 332 mgFiber: 4 gSocker: 3 gVitamin A: 1135 IUC-vitamin: 2 mgKalcium: 371 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Rebecca White. Foto © 2021 Rebecca White. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Receptet med citronparmesanlinguine i en panna fascinerade mig på grund av den använda tekniken. Eftersom jag är restaurangkock som specialiserat sig på italiensk mat är jag van vid att få pastan al-dente i sin egen gryta, bygga såsen i en separat panna, lägga pastan i såsen, sjuda ihop allt och avsluta rätten. Jag var dock intresserad av att se hur mycket smak som skulle utvecklas i pastanudlar och sås med den teknik som används i detta recept.

Sammantaget blev den här rätten jättegod. Den var krämig med lagom syrlighet från citronen. För att sätta lite färg chiffonerade jag lite basilika och garnerade rätten med det på slutet. Förutom färg tillförde basilikan en subtil fräschör som balanserade rätten väl. För att få den här rätten att sjunga riktigt parade jag ihop den med en fruktig Sauvignon Blanc. Den subtila fruktiga smaken av det vita vinet gjorde att de olika smakerna kunde dansa i harmoni.

När jag gjorde rätten var jag tveksam till hur såsen skulle gå ihop, men pastans stärkelse tillsammans med den tunga grädden nära slutet gav en sammetslen, krämig sås. I slutet av receptinstruktionerna drogs såsen in i pastan. Med detta i åtanke hade jag personligen önskat att det fanns mer sås för att doppa en fin crostini eller en bit färskt bröd.

Jag älskar allt som har med citron att göra, så det var ingen fråga. Jag var verkligen tvungen att göra det här receptet för parmesan-linguine med en enpanna citron. Med våra allra första tuggor transporterades vi tillbaka till Amalfikusten. Och vilken härlig tid vi hade. Vi kunde se det spektakulära Medelhavet. Vi kunde känna kvällsbrisen. Jag upptäckte att med varje tugga sa jag, “herregud, jag kan inte fatta hur gott det här är.”

Jag föreslår att alla som vill göra den här pastarätten, och du borde verkligen vilja det, läser allt ett par gånger innan du försöker göra den här. Var uppmärksam på alla anteckningar. Ja, pastan verkar inte som att den vill passa i pannan, men det kommer den. Och pastan kommer att absorbera all vätska. Du kan behöva trycka ner den i pannan med såsen, men det fungerar. Du kommer att belönas med en spektakulär maträtt.

Vilken perfekt sommarmiddag! Alla är hungriga från en dag utanför, ingen vill värma upp köket. Det mesta av arbetet här är i förberedelserna; när den väl träffar spisen går det ganska snabbt. Ju mer citron, desto bättre – jag använde två stora citroner och fick strax under 1/2 kopp juice, men jag kunde ha tillsatt en tredje och varit nöjd. Och snåla inte med saltet, eftersom det verkligen tar fram citronsmaken.

Jag lade till ruccola och basilika till min färdiga maträtt – ruccolan var bra, men basilikan gjorde ett bättre jobb som sticker ut mot all den krämiga citronaktiga godheten. Nästa gång skulle jag bli frestad att lägga till kapris eller kronärtskockshjärtan eller slänga i en näve spenat medan såsen svalnar.

En maträtt med en panna är alltid spännande, men den här rätten förtjänar särskild uppmärksamhet eftersom den är krämig, salt, ostliknande, syrlig, återbesök-i-mitt-i-natten-pasta.

Ärligt? Jag var skeptisk till att den initiala mängden vätska, grädde plus citronsaft skulle absorbera tillräckligt för att bli något som liknar en sås, men jag står rättad. Det gör det verkligen, och det är bra. Jag föreslår att du lägger till en spray pepparflingor i smöret i början och den rekommenderade basilikan, och kanske mejram eller gräslök eller alla tre i slutet. Vi drack en torr Riesling (Ravines, från Finger Lakes, NY, som inte var torr men var god) och den förstärkte citronskalets smak och höjde smöret. Med sparris serverade det mer än fyra — massor av rester.

Parmesan-linguine med en panna citron är definitivt ett recept med citronframåt och desto bättre för det! Citronens skarpa syrlighet stod i kontrast till såsens mjuka ostiga krämighet. Att lägga till basilikan på slutet är en riktigt fin touch.

Ursprungligen publicerad 29 september 2021



Source link

Rate this post

Leave a Reply