Detta lätt spaghetti och köttfärssås är på bordet på bara 30 minuter, kommer garanterat att glädja alla vid bordet och använder den överblivna köttfärsen i ditt kylskåp. Det är ingen överraskning att vi har den här på vardagsrepetitionen.

En stekpanna fylld med spagetti och köttsås med en tång och två basilikakvistar ovanpå.

Anpassad från Dini Klein | Prep + Rally | Skörd, 2022

Mina barn älskar köttsås. De ber mig alltid anmäla dem till varm lunch i skolan bara så att de kan ta del av spagetti-och-köttsås-dagen. Jag gjorde en version som inte bara återanvänder överblivet kött utan tillagar allt i en kastrull. Låt oss bara säga att barnen inte ber mig om varm lunch så ofta längre – de älskar det här mer än skolans version!– Dini Klein


Varför våra testare älskade detta

Våra testare älskade enkel enpottsmetod detta recept använder och var glada över att det var det snabbt och enkelt att sätta ihop och fortfarande smakade det som om det hade puttrat hela dagen.

Mardi Michels sammanfattade det perfekt med sin kommentar, “Smakar som old school spaghetti (på finaste möjliga sätt!) och skulle vara bra att servera till sällskap i sista minuten.”

Anteckningar om ingredienser

 • Köttfärs– Du kan använda vilken typ av tillagat kött som helst här, inklusive kalkon, lamm, italiensk korv eller till och med ett köttalternativ. Se tipsen nedan om hur du gör detta med färsk, rå köttfärs om du inte har rester till hands.
 • Marinad–Använd din favorit i butik eller hemgjord pastasås här, men välj en som du gillar och som har mycket smak.
 • Grönsaksbuljong-Använd din favoritbutiksköpta eller hemgjorda grönsaksbuljong. Om du använder låg natriumhalt kan du behöva lägga till några extra stora nypor salt. Om du bara har en behållare med grönsaksbuljong till hands, tillsätt lite extra vatten för att göra de 5 kopparna som krävs i receptet.
 • Spaghetti-Receptet för spagetti i en kruka var designat för vanlig spagetti. Vi rekommenderar inte att du byter ut en annan typ eller form av pasta eftersom det kan ändra mängden vätska som absorberas och tillagningstiden.

Hur man gör detta recept

 1. Kombinera nötkött, marinara, fond, salt och pasta i en stor gryta. Se till att spaghettin är nedsänkt i vätska och låt den koka upp på hög värme.
 2. Koka pastan. Sänk värmen, täck grytan och låt sjuda tills pastan är mjuk och vätskan till största delen absorberas.
 3. Avsluta pastan. Smaka av med salt efter behov och ringla över olivolja. Servera, toppad med färsk basilika och pepparflingor om så önskas.

Vanliga frågor om recept

Kan jag lägga till extra grönsaker och kryddor till denna en-kruka pasta?

Absolut. Våra testare gillade det här med extra stekt lök eller svamp, och höj gärna smaken på ditt kött eller sås med ytterligare kryddor, som basilika, oregano, pepparflingor eller vitlökspulver.

Måste jag bryta spaghettin på mitten?

Du har förmodligen hört att bryta spaghetti är en italiensk matlagning no-no, och om du vill behålla den hel i det här receptet, är det också bra. Vi bryter spaghettin på mitten här för att göra den lättare att sänka ner i såsen (och den är också mer hanterbar för små barn.) Om du väljer att låta den vara hel, se till att den är helt nedsänkt i såsen under tillagningen.

Vad ska jag servera med spaghetti i en kruka?

Servera denna enkla maträttsmåltid med en limpa knaprig bröd eller vitlöksbröd och en italiensk sallad.

Hjälpfulla tips

 • För att använda rå köttfärs istället för överbliven kokt nötkött, värm 2 matskedar lätt olivolja i din stora gryta eller holländska ugn över hög värme. Tillsätt 1 till 1 1/2 pund (454 till 681 g) nötfärs, krydda med en nypa salt, lite vitlökspulver och lökpulver och koka, rör om och bryt upp köttet medan det tillagas, tills det får färg. Häll av det mesta av fettet och fortsätt med receptet enligt anvisningarna.
 • Gör denna vegetarisk genom att använda Beyond Beef eller utelämna köttet helt och fräs i stället några finskurna grönsaker som morötter, palsternacka, selleri och svamp (eller använd upp rester av grönsaker du har till hands) för att göra det mer av en en- grönsakspasta. Se bara till att fräsa grönsakerna först tills de är mjuka och fortsätt sedan enligt anvisningarna.
 • Om din pastasås smakar för surt, rör i ett par teskedar socker för att balansera smaken.
 • Överbliven en-kruka spagetti och köttsås kan förvaras i en försluten behållare i kylen i upp till 4 dagar. Värm upp i mikrovågsugnen eller en kastrull på medel-låg värme, tillsätt en skvätt buljong eller vatten, om det behövs för att lossa såsen. Alternativt kan du använda eventuella rester för att göra spagettipaj.

Fler bra spagettirecept

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Enpotts spaghetti och köttsås

En stekpanna fylld med spagetti och köttsås med en tång och två basilikakvistar ovanpå.

Spaghetti, överbliven nötfärs och pastasås blandas i en enda gryta för att skapa en enkel kvällsmåltid som alla kommer att älska.

Prep 10 min

laga mat 20 min

Total 30 min

 • Kombinera nötkött, marinara, buljong, salt och spaghetti i en stor kastrull och låt koka upp utan lock på hög värme, och se till att spaghettin är nedsänkt i vätskan.

  Snurra lite grönsaksbuljong i din marinarasåsburk för att få ut varenda droppe.

 • Sänk värmen till mycket låg koka, täck och koka, rör om då och då, tills vätskan har absorberats och pastan är al dente 15 till 20 minuter. Pastan kommer att fortsätta att absorbera sås när den tagits bort från värmen, så oroa dig inte om det verkar som om det finns för mycket vätska.

 • Smaka av med ytterligare salt efter behov och avsluta med några matskedar extra jungfruolja av god kvalitet. Garnera med basilika och chiliflakes, om så önskas, och servera.

 1. Använda okokt kött –För att använda rå köttfärs istället för överbliven kokt nötkött, värm 2 matskedar lätt olivolja i din stora gryta eller holländska ugn över hög värme. Tillsätt 1 till 1 1/2 pund (454 till 681 g) nötfärs, krydda med en nypa salt, lite vitlökspulver och lökpulver och koka, rör om och bryt upp köttet medan det tillagas, tills det får färg. Häll av det mesta av fettet och fortsätt med receptet enligt anvisningarna.
 2. Gör det vegetariskt –Gör denna vegetarisk genom att använda Beyond Beef eller utelämna köttet helt och i dess ställe, fräs några fint tärnade grönsaker som morötter, palsternacka, selleri och svamp (eller använd upp överblivna grönsaker du har till hands) för att göra det mer av en sådan -grönsakspasta. Se bara till att fräsa grönsakerna först tills de är mjuka och fortsätt sedan enligt anvisningarna.
 3. Justera din pastasåssmak –Om din pastasås smakar för surt, rör i ett par teskedar socker för att balansera smaken.
 4. Förvaring och återuppvärmning –Överbliven en-kruka spaghetti kan förvaras i en förseglad behållare i kylen i upp till 4 dagar. Värm i mikrovågsugn eller i en kastrull på medel-låg värme, tillsätt en skvätt buljong eller vatten, om det behövs för att lossa såsen.

Servering: 1delKalorier: 603kcal (30 %)Kolhydrater: 79g (26 %)Protein: 30g (60 %)Fett: 18g (28 %)Mättat fett: 6g (38 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 8gTransfett: 1gKolesterol: 62mg (21 %)Natrium: 1710mg (74 %)Kalium: 907mg (26 %)Fiber: 5g (21 %)Socker: 10g (11 %)Vitamin A: 1137IU (23 %)C-vitamin: 10mg (12%)Kalcium: 53mg (5 %)Järn: 5mg (28 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply