Espressomiljonärsmördegskakor har en krispig, smörig bas, toppa den med en fyllig espressokaramellfyllning och täck den sedan med mörk och vit chokladtoppning. Låter ganska bra, va? De ser underbara ut på ett kakfat också.

Anpassad från Emma Duckworth | Simply Sweet Nostalgic Bakes | Page Street Publishing, 2021

Vad ska man inte älska med ett lager av smörig, smulig mördegskaka med espressokola och toppad med dekadent choklad? Dessa barer är en läcker brittisk klassiker i hjärtat. Här har jag inkluderat espressopulver i karamellskiktet som, trots att det bara är en ingrediens, förvandlar dessa miljonärsbarer totalt.–Emma Duckworth

Vanliga frågor om Espresso Millionaire Shortbread Bars

Vad kan jag göra om min kola separerar?

Om din karamell separerar, ta bort den från värmen och vispa kraftigt tills den kombineras igen. Separation sker på grund av att det har varit ojämn värme och mjölkfettet har smält för snabbt. Fortsätt bara röra!

Kan jag använda ett tunnare lager kola i min espresso-miljonärsmördegska?

Detta recept gör faktiskt ett extra tjockt lager av karamell. Om du föredrar ett tunnare lager, halvera kolaingredienserna.

Varför stelnade inte min kola?

Karamell måste nå ett minimum av 225℉ för att stelna. Om du tillagar det för lite kommer det troligen inte att stelna. En sockertermometer gör det mycket enklare, men om du inte har en, se till att kolan börjar dra från kanterna på pannan och är riktigt tjock innan du tar bort den från värmen.

Gör mördegskan

 • Värm ugnen till 350°F (180°C).

 • Smörj en 9 x 9 tum (23 x 23 cm) bakplåt och klä med bakplåtspapper. Låt bakplåtspappret hänga över sidorna för att göra det lättare att lyfta ut mördegskakan när den är tillagad.
 • Kombinera mjöl, smör, socker, äggula, vanilj och salt i en skål med en paddeltillbehör och vispa på medelhastighet tills det blandas och en deg börjar bildas.

 • Lägg degen i den förberedda pannan och tryck ut blandningen i formen med händerna tills den är helt jämn. Att använda basen på en mätkopp eller ett glas kan hjälpa till att jämna ut i slutet. Pricka botten överallt med pinnarna på en gaffel.

 • Grädda tills de är gyllene, 20 till 23 minuter. Ta ut formen från ugnen och låt den svalna helt.

Gör espressokaramell

 • I en medelstor kastrull över låg värme, kombinera kondenserad mjölk, smör, farinsocker, gyllene sirap, espressopulver och salt och värm tills sockret har lösts upp och smöret har smält, 5 till 8 minuter.

 • Öka värmen och låt blandningen koka upp under konstant omrörning tills karamellen når en temperatur på 225°F (107°C), blir gyllenbrun och tjocknar till en mjuk fudgekonsistens, 5 till 10 minuter.

 • Häll karamellen på den avsvalnade mördegsbotten, jämna ut med en förskjuten spatel och ställ i kylen tills den stelnat, cirka 1 timme.

Gör chokladlagret

 • I en skål över en kastrull med knappt sjudande vatten, smält den mörka chokladen och smöret, se till att botten av skålen inte kommer i kontakt med vattnet.

 • När den är smält och glansig, häll chokladblandningen över karamellen.

 • Smält försiktigt den vita chokladen i en annan skål över knappt sjudande vatten. Alternativt kan du smälta den vita chokladen i mikrovågsugnen i steg om 20 sekunder. Titta noga, eftersom vit choklad kan fastna snabbt.

 • Häll upp smält vit choklad i en liten spritspåse och rör horisontella raka linjer cirka 6 mm (1/4 tum) från varandra över den mörka chokladen. Rita linjerna med ett spett genom att dra det upp och ner på toppen av chokladen, vinkelrätt mot linjerna som du spred.
 • Kyl i kylen tills den är helt stel, minst 1 timme eller över natten. Ta bort från bakformen med bakplåtspapper.

 • Skär i skivor eller rutor med en vass, het kniv, torka mellan varje snitt. Espressomiljonärsmördegskakarna kan förvaras i rumstemperatur i en lufttät behållare i upp till 1 vecka.

Servering: 1 serveringKalorier: 526 kcalKolhydrater: 66 gProtein: 7 gFett: 26 gMättat fett: 16 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 7 gTransfett: 1 gKolesterol: 64 mgNatrium: 219 mgKalium: 355 mgFiber: 2 gSocker: 52 gVitamin A: 556 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 173 mgJärn: 3 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Emma Duckworth. Foto © 2021 Emma Duckworth. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Dessa espressomiljonärsmördegskakor var en stor hit i mitt hus. De var den perfekta godbiten att njuta av när du tittade på den nya säsongen av Great British Bake Off! De ser väldigt imponerande ut med lager och fjädring men är för det mesta lätta att göra.

Jag hade lite problem med kolan, men det gick ihop till slut. Sandkakabotten är underbart smörig och smulig (det här var min favoritdel!), och kolan har ett överraskande djup tack vare espressopulvret. Jag halverade kolan och var nöjd med tjockleken på det lagret.

Tillsatsen av espresso till dessa miljonärsmördegskakor gjorde precis vad jag ville. Det sänkte sötmansnivån lite och gav barerna en fin mockasmak.

Jag gjorde bara hälften av kolan vilket är den perfekta mängden för oss. Jag skulle föredra ett lite tunnare chokladlager men jag är den enda som gör det. Jag kunde inte få min vita choklad att smälta men det var mitt fel eftersom jag bara hade chips till hands som tydligen är designade för att inte smälta för att behålla sin form i kakor. De kanske inte är lika vackra utan fjädern men de är lika läckra. Var beredd på 1,25 till 1,5 timmar per lager för kylning och härdning.Source link

Rate this post

Leave a Reply