Lär dig hur du gör enkel hemgjord balsamvinägrett. Plus, hur man förvandlar den till en krämig dressing och hur man använder sylt för att förvandla den till en jordgubbsdressing. Hoppa till receptet på Essential Balsamic Vinaigrette

Essentiellt recept på balsamvinägrett

Hemlagad balsamicodressing är en stapelvara i vårt hus. Så mycket att vi tänkte att vi borde dela tre versioner vi gör hela tiden: en basdressing, krämig dressing och jordgubbsbalsamicodressing.

Fler hemgjorda salladsdressingar: Prova vår enkla hemgjorda ranch, denna krämiga ädelostdressing eller den här bättre än italiensk dressing som köpts i butik.

Hur man gör hemmagjord balsamicodressing

När du gör vinägretter är tanken att sakta rinna in olja och kraftigt slå ner den i basen av dressingen – ofta vinäger eller citronsaft. I det här fallet använde vi olivolja och tillsatte den långsamt till balsamvinäger.

Hemgjord balsamicodressing

Beroende på kvaliteten på din balsamvinäger behöver du kanske bara tillsätta salt och peppar för en tjock, lätt sötad vinägrett. De flesta av oss har inte högkvalitativ balsamvinäger hemma (eller om vi har det vill vi inte använda en 1/4 kopp av det i dressing).

De kan vara väldigt dyra. Så för vår dagliga hemgjorda balsamicodressing, Joanne och jag köper relativt lågt sortiment balsamvinäger (cirka $10). Sedan piggar vi upp smaken med lite extra – dijonsenap och lite farinsocker. Farinsockret tillför sötma, som ofta finns i saker av högre kvalitet och senap ger komplexitet.

Tillsätt oljan långsamt.

Hur man gör krämig dressing

Om vi ​​känner för något annat så går vi lite längre och gör dressingen krämig. Vi lägger till lite majonnäs och det funkar som en dröm. Vi har också provat gräddfil och crème fraîche – båda är en fin touch och tillsätter lite surt till mixen.

Krämig balsamicodressing

Hur man gör jordgubbsbalsamicodressing

Ett annat alternativ är att förvandla den grundläggande dressingen till jordgubbsbalsamicodressing och använd jordgubbssylt istället för farinsocker. Förresten kan du skippa jordgubbe och använda en annan sylt — blåbärs-, körsbärs- och fikonsylt är jättegott. Detta skulle vara utmärkt att ringla över vår balsamicojordgubbssallad!

Fler idéer för att krydda vår basbalsamicodressing är att lägga till vitlök, lite rödvinsvinäger eller hackade färska örter.

Recept uppdaterat, ursprungligen publicerat i maj 2013. Sedan vi publicerade detta 2013 har vi anpassat receptet för att vara tydligare. – Adam och Joanne

Essentiellt recept på balsamvinägrett

Hemlagad balsamicodressing är en stapelvara i vårt hus. Nedan har vi delat tre versioner: basic, krämig och jordgubb. Vi gillar vinägerdressingar, så vi använder dubbelt så mycket olivolja som vinäger. För att göra en mindre ättiksdressing, tillsätt mer olivolja. Vitlök är valfritt i den här dressingen — Om vi ​​använder den lägger vi till en pressad vitlöksklyfta i dressingen och låter den sitta i cirka 30 minuter innan vi tar bort den och serverar. För en starkare vitlökssmak, använd hackad vitlök. Jordgubbsdressingen använder sylt, så du kan enkelt ersätta jordgubben med körsbär, blåbär, fikon eller annan sylt.

Ger ungefär 3/4 kopp

Du kommer behöva

1/4 kopp (60 ml) balsamvinäger

2 tsk dijonsenap

1 tsk farinsocker, eller mer efter smak

1/2 tsk kosher salt

1/4 tsk nymalen svartpeppar

1/2 kopp (120 ml) extra virgin olivolja, eller mer efter smak

Vägbeskrivning

    Vispa vinäger, senap, socker, salt och peppar i en medelstor skål tills det är väl blandat. Under vispning, häll långsamt i olivoljan tills den är helt införlivad och dressingen har tjocknat. Smaka av och justera sedan med salt, peppar, olivolja eller socker efter behov.

Adam och Joannes tips

  • Krämig balsamicodressing: Vispa i cirka 2 matskedar majonnäs, gräddfil eller crème fraîche.
  • Jordgubbsbalsamicodressing: Byt ut farinsockret mot 1 msk jordgubbssylt (eller annan fruktsylt).
  • Tillsätt vitlök i dressingen: Lägg en lätt pressad vitlöksklyfta i dressingen och ställ sedan åt sidan i 30 minuter, ta bort vitlöksklyftan och servera. Eller, om du förvarar dressingen ett tag, låt den ligga kvar – vitlöken kommer att fortsätta att ge en subtil vitlökssmak till dressingen.
  • Så här gör du i burk eller mixer: Istället för att vispa ihop ingredienserna, lägg alla ingredienserna i en burk med skruvlock och skaka för att kombinera. Eller använd en mixer. Tillsätt alla ingredienser, utom vitlök, i mixern och mixa sedan tills den är tjock.

Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #toppratter.se — Vi älskar att se dina skapelser på Instagram och Facebook! Hitta oss: @toppratter.se

FÖRFATTARE: Adam och Joanne Gallagher

Source link

Rate this post

Leave a Reply