Dessa extra lätta hamburgare med svarta bönor smakar fantastiskt och är redo att ätas på cirka 20 minuter! Dessa bönburgare är mjölk-, ägg- och glutenfria, kräver inga komplicerade steg, är perfekta att göra framåt och kommer att göra både köttätare och icke-köttätare i ditt liv lyckliga! Hoppa till det extra lätta receptet på Black Bean Burgers

Enkla Black Bean Burgers

Hur man gör våra favoritbönburgare

Vi har många vegetariska recept på bloggen, men dessa svartbönburgare kan vara min favorit. Vi har redan delat dessa veggieburgare med svarta bönor, men de kräver mer praktisk tid än jag skulle vilja ha för en hektisk kväll. Så jag sparar de hamburgarna till när jag har mer tid och har det här receptet på svartbönor till hands för vardagarna. Dessa hamburgare är veganska och snabba att göra!

Enkla Black Bean Burgers

Black Bean Burgers Receptöversikt

Jag älskar att dessa bönburgare bara kräver några enkla ingredienser. Du behöver till exempel inga ägg för att göra dem, vilket innebär att alla ingredienser du behöver kommer till största delen från skafferiet och inte från kylskåpet.

Dessa hamburgare börjar med valnötter, gammaldags havregryn och svarta bönor – bönorna kan konserveras eller tillagas från grunden (här är vårt recept för att laga svarta bönor). För glutenfria hamburgare, se till att du använder glutenfri havre.

Vi använde idén att lägga till valnötter från vårt favoritrecept på vegoburgare. Valnötter ger en härlig köttighet och konsistens till de vegetariska hamburgerbiffarna. Prova cashewnötter, solrosfrön, pinjenötter, blancherade mandlar eller pekannötter istället om du inte gillar eller äter valnötter. För hamburgare utan nötter, lämna dem utanför.

För mer smak lägger vi till fyllighet och umami med vitlök, salladslök, kryddor, tamari (eller sojasås), rödvinsvinäger och en liten bit lönnsirap. En skvätt äkta lönnsirap ger en härlig balans till hamburgarna. Jag var tveksam när jag tillsatte lönnsirap först, men efter att ha smakat hamburgarna är jag övertygad.

Veganska och glutenfria Black Bean Burgers skärs upp för att se mitten

Att göra hamburgare

Du kan göra dessa svartbönburgare på två sätt: en skål för hand eller en matberedare.

  • För hand: Hamburgarna är lite mer rustika men håller fortfarande ihop och smakar fantastiskt när de görs för hand. Vi hackar vitlöken och salladslöken, lämnar havren hela och mosar bönorna med en gaffel. Så länge du mosar bönorna tillräckligt så håller hamburgarna ihop ganska bra.
  • Med en matberedare: En matberedare gör snabbt arbete av dessa hamburgare. Jämfört med när de görs för hand är konsistensen på hamburgarna mer konsekvent, vilket hjälper till att förhindra att de faller sönder när de lagar eller äts.

Vi använder båda metoderna i vårt kök. Jag föredrar konsistensen på hamburgarna när de görs med en matberedare (som i vår video), men när jag inte känner för att få ut maskinen, gör jag gärna dessa svartbönburgare för hand.

För de fastaste hamburgarna som inte faller sönder rekommenderar vi matberedarmetoden. Men om du är okej med att en böna eller två faller ut från sidorna, gör dem för hand.

Behöver jag torka ut bönorna?

I vårt recept på vegoburgare berättar vi att för den bästa hamburgaren bör du torka ut bönorna i ugnen i 15 till 20 minuter innan du blandar dem med resten av hamburgarens ingredienser. Även om det är sant när man gör det receptet, känner vi inte att det här receptet behöver det steget.

Jag har gjort samma hamburgare med bönor som först gräddades i ugnen så att de fick chansen att torka ut. Tyvärr, efter att ha torkat dem, blandat och format dem till biffar och sedan tillagat, blev de för torra. Eftersom det här receptet kräver väldigt lite vätska (finns ofta i extra ingredienser som barbecuesås, ketchup och ägg), behöver vi inte oroa oss för att torka ut bönorna.

Ett annat köttfritt recept att prova: Vi älskar båda dessa veganska köttbullar gjorda med linser, svamp och lök. Vi älskar dem!

Matlagning Black Bean Burgers

Du kan laga dessa svarta bönor hamburgare på en mängd olika sätt. Här är våra tips:

Koka dem i en stekpanna: Detta är mitt favoritsätt eftersom att tillaga hamburgarna i en stekpanna med lite olja ger en fin krispig exteriör till biffarna. Jag gillar att hålla värmen på medel-låg och låter biffarna koka långsamt, vänd när den första sidan är gyllenbrun och lite knaprig.

Grädda dem i ugnen: Att baka hamburgarna är perfekt för att laga en större sats. Ringla över biffarna med olivolja och grädda sedan på en plåt i en 350° F ugn tills de är genomvärmda och lite knapriga på utsidan. Jag gillar att vända efter 10 minuter så att båda sidorna blir lite krispiga.

Grilla dem: Du kan grilla dessa svarta bönor hamburgare! De ska hålla sig bra på rena galler, men om jag ska vara ärlig föredrar jag att tillaga dem på en grillsäker panna, som en gjutjärnspanna.

Extra enkla Black Bean Burgers

  • PREP
  • LAGA MAT
  • TOTAL

Vi älskar det här receptet på svartbönor. Hamburgarna smakar fantastiskt och samlas på några minuter! Dessa är mjölk-, ägg- och glutenfria och kommer att göra både köttätare och icke-köttätare i ditt liv lyckliga. Du kan göra dessa för hand eller med en matberedare. Båda metoderna fungerar bra men använd en matberedare för den mest konsekventa konsistensen.

Gör 2 stora (7 ounce) eller 4 små (3,5 ounce) hamburgare

Se hur vi gör receptet

Du kommer behöva

1 (15-ounce) burk svarta bönor, avrunna och sköljda eller använd 1 1/2 koppar kokta svarta bönor

2 medelstora vitlöksklyftor

2 salladslökar, ändarna klippta och grovhackade

1/4 kopp (30 gram) valnötter

1/2 kopp (50 gram) gammaldags havregryn

1/2 tsk chilipulver

1/2 tsk rökt paprika

1 msk lätt sojasås eller tamari

1 msk rödvinsvinäger

1 tsk lönnsirap

1 msk olja för matlagning

Vägbeskrivning

  • Gör hamburgarna med en matberedare
  • Tillsätt vitlöken i matberedarskålen och mixa tills den är finmalen.

    Tillsätt salladslöken och pulsera sedan tills den är finhackad. Skrapa ner sidorna och tillsätt sedan havre, valnötter, chilipulver, rökt paprika, tamari, rödvinsvinäger och lönnsirap. Processa till en fin konsistens som ser ut som ströbröd.

    Mät upp 1/2 kopp av de svarta bönorna och ställ åt sidan. Tillsätt de återstående svarta bönorna i matberedaren. Pulsera tills det mesta är jämnt — se vår video för referens.

    Skrapa blandningen i en skål och vänd i den reserverade 1/2 koppen bönor.

    Ställ blandningen åt sidan i 5 minuter så att havren absorberar eventuell överflödig fukt i blandningen.

    • Alternativ metod: Gör hamburgarna för hand
    • Finhacka vitlöken och salladslöken och finhacka sedan valnötterna.

      I botten av en bred skål, mosa de svarta bönorna med en gaffel.

      Rör ner havre, hackade valnötter, vitlök, salladslök, kryddor, tamari, vinäger och lönnsirap. Om blandningen inte håller ihop, mosa bönorna mer.

      Ställ blandningen åt sidan i 5 minuter så att havren absorberar eventuell överflödig fukt i blandningen.

      • Laga hamburgare
      • När du är redo att göra hamburgarna, dela blandningen i två lika delar för 7-ounce biffar eller fyra lika stora portioner för 3,5-ounce biffar.

        Forma varje portion till en rund biff, forma ordentligt och tryck ihop blandningen så att den inte faller isär.

        Värm en stekpanna på medelhög värme, tillsätt olja och lägg biffarna i ett lager. (Vi använder ungefär en matsked olja för att laga fyra hamburgare).

        Koka tills den är genomvärmd, fast och brun, 4 till 6 minuter på varje sida. Om några bitar faller från sidorna när du vänder, tryck tillbaka dem i sidorna av biffen. Var försiktig när du vänder på hamburgarna så att de håller ihop.

        För att baka biffarna, ringla eller spraya med olivolja och grädda sedan på en plåt i en ugn på 350 grader Fahrenheit i 10 minuter på varje sida (eller tills de är genomvärmda). För en utomhusgrill rekommenderar vi att du ställer en gjutjärnspanna eller stekpanna över låg eld för att laga hamburgarna.

Adam och Joannes tips

  • Förberedelse: Kyl den svarta bönorburgerblandningen i upp till 24 timmar. Eller gör biffar, koka dem och frys dem inlindade i folie i upp till 3 månader. För att värma upp frysta tillagade hamburgare, baka i en 350 grader F ugn tills de är genomvärmda, 15 till 20 minuter. Eller värm i en stekpanna på medel-låg värme tills den är genomvärmd, 5 till 10 minuter på varje sida. Vi rekommenderar inte att mikrovågsugnar biffarna (de ångas och blir floppiga).
  • Valnötter ger hamburgarna en härlig köttighet och konsistens. De kan ersättas med andra nötter eller solrosfrön. Du kan också lämna dem utanför.
  • Tillsätt mer umami med svamppulver (1-2 tsk) — detta kan köpas online eller göras hemma. Se detta kryddrecept för att se hur vi gör.
  • Näringsfakta nedan är uppskattningar. Vi har använt USDA-databasen för att beräkna ungefärliga värden.

Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #toppratter.se — Vi älskar att se dina skapelser på Instagram och Facebook! Hitta oss: @toppratter.se

Näring per portion: Serveringsstorlek 1 liten hamburgerbiff (3,5 ounce) / Kalorier 180 / Totalt fett 5,1 g / Mättat fett 0,7 g / Kolesterol 0 mg / Natrium 243,8mg / Kolhydrat 25,3g / Kostfiber 8g / Totalt socker 1,8 g / Protein 8,3 g

FÖRFATTARE: Adam och Joanne Gallagher

Fler recept på svarta bönor

Lätt svart bönsoppa
Vår favoritsoppa med svarta bönor
Svarta bönor och quinoasallad
Svarta bönor och quinoasallad
Hur man lagar svarta bönor från grunden
Hur man lagar svarta bönor från grunden
Krämiga kokosnötsvarta bönor
Krämiga kokosnötsvarta bönor





Source link

Rate this post

Leave a Reply