Dessa söta och sura cocktail köttbullar är lätta att göra och så gott!
Möra saftiga köttbullar puttras i en snabb tvåingredienssås för den perfekta sötsyrliga cocktailköttbullen!
Dessa kommer att vara det första som är borta, och ingen kommer någonsin att tro vad som finns i dem!

Perfekt festförrätt
- Cocktail köttbullar är ett festrecept! Servera dem på varje fest eller sammankomst och se dem försvinna!
- De är så lätta att göra med bara tre ingredienser!
- Servera dessa sötsyrliga köttbullar som en aptitretare eller till och med serveras över ris till en veckokvällsmåltid som din familj kommer att älska!

Ingredienser för söta och sura köttbullar
Jag gör ofta druvgeléköttbullar, men visste du att du i princip kan välja vilken söt ingrediens som helst och vilken syrlig ingrediens som helst för en fantastisk cocktailköttbullssås?
Köttbullar – Du kan använda receptet nedan för hemgjorda köttbullar, eller använd en påse frysta färdigkokta köttbullar för en enkel aptitretare med nästan ingen förberedelse som behövs! Du kan också använda samma sås till cocktailsmokies.
Sås – Den enkla såsen för dessa sötsyrliga köttbullar behöver bara två ingredienser: en söt och en syrlig.
- Välj en sötsak – aprikoskonserver, jordgubbssylt, druvgelé eller tranbärssås.
- Välj en syrlig – ketchup, chilisås, bbq-sås.

Hur man gör cocktailköttbullar
Vad kan vara lättare än detta recept med tre ingredienser?
- Gör köttbullarna (enligt receptet nedan) eller använd frysta köttbullar.
- Blanda ingredienserna till såsen och värm på låg nivå i en kastrull.
- Tillsätt de kokta köttbullarna i såsen, låt koka upp och låt puttra tills de tjocknat.
Crockpot-version
Dessa fungerar också perfekt i Crockpot!
- Baka bara köttbullarna enligt anvisningarna (eller lägg bara till dem frysta om du inte gör hemmagjorda)
- Lägg ingredienserna till såsen i långsamkokaren.
- Tillsätt köttbullar i såsen och låt bli varm i minst 1-2 timmar innan servering (lite längre om du använder frysta).
När de är uppvärmda genom köttbullar kan de stå på låg nivå för servering.

Förvaring av köttbullar
- Cocktailköttbullar kan göras i förväg och kylas eller frysas för framtida bruk.
- De håller sig i kylen i 3-4 dagar och behåller sin smak i frysen i 2-3 månader.
- Var noga med att laga mat och värma till en temperatur på 165ºF.
Fler enkla aptitretare du kommer att älska
Älskade din familj dessa söta och sura köttbullar? Lämna i så fall ett betyg och kommentera nedan!

Söta och sura cocktailköttbullar
Söta och sura köttbullar är en läcker aptitretare som kan tillagas på spisen eller i långsamkokaren.
-
Värm ugnen till 350°F. Klä en ugnsform med bakplåtspapper.
-
Om du gör hemmagjorda köttbullar, kombinera köttfärs, tärnad lök, brödsmulor, ägg och peppar i en medelstor skål. Dela blandningen i 1-tums köttbullar.
-
Grädda hemgjorda köttbullar i 18-20 minuter eller baka frysta köttbullar enligt anvisningar på förpackningen.
-
Kombinera aprikoskonserver och barbecuesås i en stor kastrull på medelhög värme. Rör om tills konserverna börjar smälta.
-
Tillsätt köttbullar och låt blandningen koka upp.
-
Sänk värmen till låg och låt sjuda i 10-15 minuter eller tills såsen tjocknat något.
- 10 uns jordgubbskonserver och ⅔ kopp ketchup
- 14 uns geléad tranbärssås & 12 uns chilisås
Om du använder färdigkokta köttbullar behöver de inte gräddas först. Sjudtiden kan behöva ökas något.
Dessa köttbullar håller sig i kylen i 3-4 dagar. De håller sig även i frysen i 2-3 månader.
Servering: 1köttbulle | Kalorier: 56 | Kolhydrater: 6g | Protein: 4g | Fett: 1g | Kolesterol: 18mg | Natrium: 93mg | Kalium: 99mg | Socker: 4g | Vitamin A: 50IU | C-vitamin: 0,8mg | Kalcium: 7mg | Järn: 0,6mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



