Allvarligt. Dessa fantastiska revben från St. Louis är verkligen några av de bästa revbenen vi någonsin har upplevt. De är köttiga och möra med en robust kryddgubb och en klick söt barbecuesås. Kasta dem på en grill eller i rökaren.

Om jag kan lära mina elever en sak – förutom att den inre temperaturen alltid råder över tid – så är det att avskräcka dem från denna uppfattning att revbenskött ska vara så mört att det “faller av benet”. Du skulle bli utskrattad av tävlingsbanan om du vände in ett revben utan kött på. Men ett revben ska dras bort rent från benet när du äter det medan du håller i det med fingrarna, inte skär bort det med kniv och gaffel.—Wiley McCrary

VAD ÄR SYFTET MED EN GRILL RUBB?

För det mesta är det hemligheten bakom en bra bark – den skarpa skorpan ovanpå en bringa, rumpa eller revben. Bark börjar med en generös massage av en stickande, rökig gnidning som karamelliserar och fördjupar under den låga och långsamma rökprocessen. Anpassa den grundläggande rubbningen så att den passar din smak. För en mer intensiv karamellsmak, ersätt turbinado eller farinsocker, en till en, för strösockret i receptet. Experimentera genom att lägga till olika märken av torr senap. Variera typerna av chilipulver, använd till exempel en rökig ancho. Häll i lite oregano eller timjan. Hoppa inte över rubbet, det är det som ger ditt kött den perfekta grillavslutningen. Men kom ihåg att rub är aldrig den dominerande smaken – det är vad såsen är till för.

För Q Company’s Basic Rub

För Q Companys Basic BBQ-sås

Gör Q Company’s Basic Rub

  • Blanda alla ingredienser i en lufttät behållare och skaka kraftigt tills det är ordentligt blandat. Du bör ha ca 3 koppar. (Du kan förvara överbliven rub på en torr, sval plats i upp till 6 månader.)

Gör Q Company’s Basic BBQ-sås

  • Kombinera alla ingredienser i en medelstor, icke-reaktiv kastrull över låg värme. Låt sjuda försiktigt, rör om ibland, i minst 20 minuter. Ställ åt sidan för att svalna till rumstemperatur. Du bör ha ca 6 1/2 koppar. (Du kan använda såsen omedelbart eller förvara den i en lufttät behållare i kylen i upp till 3 månader.)

Gör St. Louis revbenen

  • Klappa revbenen helt torra. Placera revbenen med den köttiga sidan nedåt på din arbetsyta. Använd en smörkniv eller spett för att ta bort silverskalet på undersidan av varje rack med revben. (Silverskinnet är det tjocka, glänsande, ogenomskinliga membranet som sträcker sig längs stativet. För att ta bort det, börja med det andra benet, stick in kniven eller spetten mellan membranet och benet och riv eller dra av hela längden av silverskalet, håll fast i det med en pappershandduk eftersom det blir halt. Se till att hela silverskalet tas bort, eftersom det kommer att förhindra att gnidningen smaksätter köttet och det är svårt att tugga.) Upprepa denna procedur för varje revbenshylla .

  • Klä stativen med 1 dl rub och massera in kryddorna i köttet. Du vill belägga revbenen jämnt. Tillsätt en rejäl klick olivolja på varje galler och smeta den över revbenen för att förvandla rubbet till en pasta. Förvara revbenen i en superstor återförslutbar plastpåse i kylen i minst 6 timmar och gärna över natten.

  • Så här tillagar du revbenen i rökaren: Värm upp rökaren till mellan 225° och 240°F (107° och 115°C). Lägg revbenen, med köttsidan nedåt, på grillgallret. Lämna revbenen i denna position i 1 timme. Vänd sedan revbenen och koka i 1 timme till. Moppa toppen av revbenen med lite av barbecuesåsen och vänd sedan revbenen med köttsidan uppåt. Moppa den köttiga sidan av revbenen och koka i ytterligare 30 minuter eller tills varje revbensrack böjer sig på mitten när det plockas upp med tång. Så här tillagar du revbenen på en gasolgrill: Lägg dina blötlagda träflis i en pajform i aluminium och täck toppen tätt med aluminiumfolie. Gör ca 10 hål i folien med en smörkniv. Ta bort gallren från ena sidan av din grill och placera pajplattan direkt på dessa brännare. Tänd grillen och ställ bara in brännarna under flisen på den lägsta inställningen. Om det finns en stor öppning på sidan av grillen med träspånen, täpp till den med en gammal trasa för att förhindra att röken rinner ut. Håll ditt kött på motsatt sida av grillen, där gallren fortfarande är på plats. Vänta tills veden börjar röka – minst 15 minuter – innan du lägger ditt kött på grillen. Värm grillen till mellan 225° och 240°F (107° och 115°C). Lägg revbenen, med köttsidan nedåt, på grillgallret. Lämna revbenen i denna position i 1 timme. Vänd sedan revbenen och koka i 1 timme till. Moppa toppen av revbenen med lite av barbecuesåsen och vänd sedan revbenen med köttsidan uppåt. Moppa den köttiga sidan av revbenen och koka i ytterligare 30 minuter eller tills varje revbensrack böjer sig på mitten när det plockas upp med tång.
  • Ta bort revbenen från grillgallret, pensla dem med mer sås, täck sedan med folie och låt dem vila i 20 till 30 minuter innan servering.

Variationer på barbecuesåsen

Under årens lopp har vi experimenterat med hur många grillsåser som helst – en del med käkbitande syrlighet, andra med honungssötma. Vi uppmuntrar dig att leka med den här såsens toner. För en sötare sås, ersätt honung med melass i receptet. För en sås som ger mer pirr, släng i några krossade rödpepparflingor. För en rökigare sås, tillsätt malet ancho chilepulver. Poängen, kära läsare, är att få det att passa din egen smak.

Servering: 1 servering, ca 1/3 gallerKalorier: 1070 kcalKolhydrater: 52 gProtein: 52 gFett: 73 gMättat fett: 23 gFleromättat fett: 13 gEnkelomättat fett: 26 gTransfett: 1 gKolesterol: 243 mgNatrium: 8875 mgKalium: 1422 mgFiber: 6 gSocker: 34 gVitamin A: 5119 IUC-vitamin: 4 mgKalcium: 135 mgJärn: 7 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2014 Wiley McCrary | Janet McCrary | Amy Paige Condon. Foto © 2014 Chia Chong. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Dessa fantastiska St. Louis revben är bland de bästa jag har haft. De är köttiga och möra med fantastisk smak. Spice rub och barbecuesås ger köttet både sötma och pikant. Receptet fungerar precis som skrivet.

De enda skillnaderna var att vi tillagade revbenen på indirekt värme på vår gasolgrill istället för att använda en rökare och bestämde oss för att låta revbenen stå kvar i 15 minuter till i slutet för att få lite mer karamellisering. St Louis-stil revben är perfekt för detta recept. Babyryggar kanske fungerar, men blir inte lika köttiga, och tillagningstiden måste justeras. I båda fallen, hoppa inte över steget att ta bort silverhudsmembranet, vilket gör att smakerna från kryddgnidningen verkligen tränger igenom köttet.

Du måste planera i förväg för detta recept eftersom det tar dig minst 10 timmar från början till slut. Jag gjorde hälften av det grundläggande rub-receptet, vilket räckte för att täcka 2 ställ och fortfarande ha cirka 3/4 kopp över till nästa gång. Jag gjorde bara en fjärdedel av såsreceptet, och utbytet var perfekt för de 2 rackarna med lite över att använda som dipp till pommes frites (eftersom jag fick slut på ketchup). Jag rekommenderar starkt att du använder farinsocker i rub-receptet för en rikare karamellsmak.

Vilka välsmakande St. Louis revben! Inte riktigt mört av benet, men extremt saftigt, mört, lite kryddigt och med den perfekta mängden sötma. Både min man och jag åt dem utan någon extra barbecuesås, men mina döttrar gav dem lite extra sötma.

Ruben var extremt lätt att göra, okomplicerad och krävde kryddor som är lätta att hitta. Eftersom portugisisk paprika är ganska lik ungersk paprika, och jag har ganska mycket av den förra hemma, bestämde jag mig för att använda den. Jag använde rökt ancho till mitt chilipulver. Jag kommer också att prova resten av rubbet på grillade jumboräkor, eftersom jag tror att det kommer att fungera bra.

Grillsåsen var också ganska självförklarande och okomplicerad. Det slutade med att jag kom lite närmare 7 koppar sås och såg fram emot att använda den för andra ändamål, eftersom det slutade med att jag bara använde cirka 2 koppar för detta recept. Timingen var perfekt. Dessa fantastiska St. Louis revben var underbara i färg och lukt, och smaken kommer inte att göra någon besviken.

Ursprungligen publicerad 13 maj 2015

Source link

Rate this post

Leave a Reply