Detta färsk körsbärstårta med färskostfyllning är en enkel efterrätt gjord på en citrus- och mandelbakelse som är fylld med sötad vispad färskost och krönt med färska sommarkörsbär.

En rektangulär färsk körsbärstårta med färskostfyllning på en vit yta med en kniv och en liten skål med sylt på sidan.

Anpassad från Ann Reardon | Hur man lagar det: galna söta skapelser | Mango, 2021

Jag älskar färska körsbär! Som universitetsstudent hade jag ett tillfälligt jobb i ett extremt hektiskt varuhus. Min favorit del av dagen var att gå över köpcentret till en frukt- och grönsaksbutik för att köpa en liten påse körsbär på min lunchrast.

Många år senare har denna färska körsbärstårta med färskostfyllning blivit en av mina favoriter. Jag orkar faktiskt inte med tanken på att laga denna vackra frukt, så den här desserten har färska körsbär som hjälteingrediens.–Ann Reardon

Vanliga frågor om körsbärstårta

Vad är det bästa sättet att gröpa ett körsbär utan ett speciellt verktyg?

Ta ett stadigt sugrör (vi gillar att använda ett sugrör av rostfritt stål eller hårdplast) eller en dekorationsspets och stick in det i körsbäret där stjälken fäster. Du kan arbeta över en skål, eller en vinflaska som en av våra smarta testare, och fortsätta att peta i frukten tills groparna dyker upp direkt ur botten.

Är mandelmjöl och mandelmjöl samma sak?

De är i allmänhet utbytbara, men skillnaden är denna: mandelmjöl är gjord av oskalade mandlar och mandelmjöl är gjord av blancherade. Det är skillnad i kornstorlek också.

Kan jag göra min egen mandelmjöl?

Absolut. Du behöver mandel (oskalad) och en riktigt torr matberedare. Lägg bara till nötterna i skålen och blixtra iväg – pausa för att skrapa skålens sidor en eller två gånger. Sluta så fort du får en fin smula – om du blåser för mycket blir mandelsmör.

Kan jag använda frysta körsbär till denna tårta?

Vi rekommenderar det inte. Våra testare fann att tinade frysta körsbär inte höll sin form lika bra och gav inte samma smak. Håll dig till färsk frukt här.

Färsk körsbärstårta med färskostfyllning

En rektangulär färsk körsbärstårta med färskostfyllning på en vit yta med en kniv och en liten skål med sylt på sidan.

Vid första anblicken kan tillsatsen av citrus verka ovanlig, men den tillsatta citronen eller limen i skorpan passar vackert ihop med mandel- och färska körsbärssmaker.

Ann Reardon

Prep 40 min

laga mat 30 min

Total 1 hr 10 min

Till färskostfyllningen

Till den färska körsbärstoppningen

Gör mandeldegen

 • Värm ugnen till 350°F (180°C).

 • Använd en elektrisk stavmixer, i en medelstor skål, vispa ihop skalet, smöret och konditorsockret tills det är krämigt, 2 till 3 minuter. Vispa i äggvitan. Blanda i mandelmjölet och sedan till sist mjölet. Fortsätt blanda tills det precis börjar klumpa ihop sig, ca 1 minut till.

 • Tryck ihop degen med händerna till en boll och lägg den sedan mellan två ark plastfolie. Använd en kavel och kavla ut den så att den blir något större än storleken på din tårta.

  Om du tycker att degen är för fast för att arbeta med, ställ in den i kylen i 30 minuter innan du kavlar ut.

 • Ta bort det översta lagret av plast. Använd plasten under för att stödja degen, lyft upp den och vänd den på en tårtform.

 • Tryck försiktigt in i alla hörn och ta sedan bort det översta lagret av plast. Använd en kniv för att trimma bort överflödigt bakverk från kanten. Klä med bakplåtspapper och lägg keramiska bakvikter ovanpå pappret.

  Om du har extra bakverk över, grädda det i muffinsformar för individuella tårtor.

 • Grädda i 10 till 15 minuter. Ta bort bakplåtspapper och bakvikter och fortsätt sedan att grädda tills de är gyllene, 10 till 15 minuter till. Kyl helt i pannan.

Gör färskostfyllningen

 • Använd en elektrisk stavmixer, i en stor skål, vispa ihop färskost och socker tills blandningen är slät och krämig, ca 1 minut. Häll i vaniljen och hälften av grädden och vispa väl. Tillsätt den återstående grädden och fortsätt att vispa tills den är tjock och fluffig, 1 till 2 minuter till.

 • Ta bort bakverksskalet från formen och lägg på ett serveringsfat. Montera fyllningen i mitten och använd en förskjuten spatel för att fördela den jämnt.

Gör färska körsbärstoppningen

 • Lägg ett lager körsbär prydligt i rader för att täcka fyllningen. Stapla sedan ett andra lager körsbär ovanpå.

 • I en liten mikrovågssäker skål, värm sylten i mikron tills den är rinnig, cirka 30 sekunder. Använd en konditorivaror för att pensla ett lager varm sylt över körsbären. Kyl tills den ska serveras.

Servering: 1delKalorier: 581kcal (29 %)Kolhydrater: 63g (21 %)Protein: 8g (16 %)Fett: 35g (54 %)Mättat fett: 20g (125 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 8gTransfett: 0,5gKolesterol: 104mg (35 %)Natrium: 196mg (9 %)Kalium: 360mg (10 %)Fiber: 4g (17 %)Socker: 37g (41 %)Vitamin A: 1261IU (25 %)C-vitamin: 9mg (11 %)Kalcium: 83mg (8%)Järn: 2mg (11 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 11 juli 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply